Ha jól tudom 3 fajta gyógytornász van. Neurológiai, rehabos meg fejlesztő. Hol képzik őket és mi a különbség?
Figyelt kérdés
pl gerincferdüléssel a fejlesztő foglalkozik??2012. jan. 2. 16:15
1/13 anonim válasza:
Nem jól tudod. :)
Egy "fajta" gyógytornász létezik. Hazánkban 4 éves a gyógytornász képzés, ez az alap. Már van mesterképzés is, valamint számtalan továbbképzés és tanfolyam, amit a diploma megszerzése után jó pénzért el lehet végezni. A gerincferdüléshez az összes gyógytornász ért, de érdemes olyat felkeresni, aki elvégezte a Schrott tanfolyamot.
2/13 anonim válasza:
Jaja, egy féle gyógytornász van, viszont lehet kiegészítő szakképzéseket végezni.
3/13 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. ez a 4 év osztatlan vagy osztott nemtudjátok? és amúgy egészség tudományi karokon meg a tf-en lehet tanulni úgy tudom, de akkor nem eltérő a képzések színvonala?
2012. jan. 5. 18:27
4/13 anonim válasza:
Az én időmben (2006) ápolás és betegellátás alapszakra vettek fel, majd az első év végén derült ki, hogy mehetek-e gyógytornász szakirányra (a tanulmányi átlag alapján). Ha jól tudom, azóta már változott a rendszer. Csak az Egészségtudományi Karokon van ilyen szak, a TF-en gyógytestnevelő lehetsz és a kettő között nagy különbség van.
5/13 A kérdező kommentje:
értem.
ha most kéne gyógytornász képzésekből választanotok, most jelentkeznétek, hova mennétek? (beleszámítva hogy fizetni is kell)
2012. jan. 8. 10:55
7/13 A kérdező kommentje:
bp
2012. jan. 8. 14:17
8/13 anonim válasza:
Ebben nem tudok elfogulatlan és korrekt választ adni... Én Szegedre jártam és ha most jelentkeznék, most is ez lenne az első. (Másodiknak Pécset jelöltem, Pestre nem mentem volna semmiféleképpen.)
9/13 A kérdező kommentje:
szóval szeged mindenféleképpen jó
2012. jan. 8. 22:14
10/13 anonim válasza:
Igen, nem mondom, hogy nagyon könnyű, de jó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!