Ez tudatos nevelés, vagy csak nem törődik a gyerekkel?
Várom a tanácsod, hogy egy hisztikorszakban lévő 3-4 évest hogyan is kell "nevelni"...
Ezt a kérdést olvasd vissza, amikor anya leszel.
Mert a hiszti egyik hatásos és ajánlott kezelési módja az IGNORÁLÁS.
Addig úgy se megy át az infó, míg ordít.
Ott a hiba, ha utána nem beszélik meg. De ezt te már nem láthatod.
Max, ha apa de ezt nem azért írtam mert gyerek fobiam van, hanem a szülőkön nem tudok kiigazodni. Elmesélek egy történetet, hogy érthetőbb legyen. Egy barátnőmmel elmentünk egy kávezóba, ott is inkább felmentünk az emeletre, mert ott csendesebb, nyugodtabb a légkör, mint lennt. A másik asztalnál ott üllt 2 nő meg 1 férfi, jól szituált embereknek tűntek, fiatal szülők, egymással beszélgettek, míg 3 gyerek kb 5-8 évesek szabadon lettek eresztve azt csináltak amit akartak. Kiabáltak, sírtak, kergetőztek, fellöktèk egymást, és a szülőknek duzzogtak, ők meg max annyi, hogy ne csináld mégegyszer.
Az egyik nő próbálta unottan nyugtatni a gyerekeket, de közben nem is figyelte őket, csak így ne csináld ezt, ne csináld azt, ülj le, ne kiabálj, halkabban legyetek, de azokat persze nem is érdekelte, ugyanúgy folytatták. Volt ilyen kisasztal direkt unatkozó gyerekeknek, volt papír meg kréta amit elkezdtek szétmorzsolni, meg összekenni vele a padlót, meg a falat, amit ugye majd a dolgozóknak kell lekaparni a zsíros irkafirkákat. akik amúgy lennt voltak, de ha fennt is lettek volna, nem szólhatnak rá gyerekekre. Elkezdték széthordani a székeket az üres asztaloktól, amire az említett anya annyit mondott, hogy "vidd vissza azt a széket a helyére".
Végén már úgy ittam a kávét, mint a vizet, csak menjünk már, pedig mi csak nyugodtan be akartunk ülni kávézni. Fejfajascsillapítót kellett bevennem a sok kiabálás, nevetés, sírás, duzzogás, futás, széktologatas stb után. A felnőttek dolga lett volna, hogy visszafogják a gyerekeket nem? Nem csak rezognaltan mondogatni h ezt ne, azt ne mint egy robot. Pár gyerek teljesen tönkre tud tenni egy programot mert a szülők nem tudják/ nem merik/ nem akarják megregulazni a gyerekeit.
"pedig mi csak nyugodtan be akartunk ülni kávézni. "
Lehet a szülők is. A gyerekek meg rég látták egymást, így jól szórakoztak együtt.
A szülők meg egymással beszélgettek.
Én ezzel nem értek egyet, de ez nem a szülő hibája, hanem a helyé.
A pultosnak-felszolgálónak kellett volna szólni, hogy a gyerekek zavarják a nyugalmat.
(vendéglátós voltam - most anya vagyok)
Amúgy meg ez a sztori és a kérdésed nem függ össze. Attól még lehet jól nevelve egy gyerek, hogy 1 alkalommal jól elszórakozik egy rég nem látott baráttal/unokatesóval...stb.
Nem tudatos nevelés, hanem ez a "gyerekem rabszolgája vagyok" típusú szülők általános viselkedése. Fél konfliktusba keveredni a saját gyerekével, ezért nem szól rá. Sőt, ők meg vannak győződve róla, hogy ilyenek a gyerekek, ez a normális.
Ezzel nem azt mondom, hogy az enyém aztán mindig rendesen viselkedik, volt, hogy végigüvöltötte a boltot, de nem hagyom szó nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!