Ez tudatos nevelés, vagy csak nem törődik a gyerekkel?
igen, biztos az apa/anya higgadt, nem idegbeteg beállítottságú.
De ha ilyen helyzet van azt úgy kéne kezelni, hogy elmenni onnan.
nem azt mondom, hogy ordítani kell a gyereknek,hogy csöndesebben, de ha felszavalod a faluvégén kurtakocsmát lágy selymes hangon, a pár éves embert nem érdekli.
Elmész onnan, és...? Ez se működik minden gyereknél. Az én két évesem épp tegnap verte kí a hisztit az utca közepén. Az apjával sétáltunk (volna) a boltig. Leült a járdán, nem volt hajlandó jönni. Otthagytuk, mentünk tovább, befordultunk a sarkon, és vártunk. Jó harminc méterre voltunk, nem látott már minket. És nem jön utánunk. Ott ül és bömböl. Vártunk vagy két percet, muszáj volt visszamenni hozzá, mert a kósza járókelők akik arra jöttek is csak azt látják, hogy itt ül egy síró kisgyerek tök egyedül (akkor meg ezért leszel szaranya)...
Áruházban is fordult már elő. Otthagyom a sor közepén és nem jön, hiába tűnök el a polcok mögött, ott fetreng a padlón. És nem várhatók sokáig, mert jönnek más vásárlók, bámulják a polcot közben rátolják a kocsit, vagy ha észreveszik akkor meg útban van.
De volt már hiszti a vonaton is. Ignorálni kell, így bömböl pár percig aztán elunja. Ha megpróbálom csitítani, elterelni a figyelmét, bármit teszek amiből látja, hogy észrevettem, hogy sír, azt érem el, hogy rákapcsol a hangerőre, még jobban harsog a környék, és még tovább tart mire lenyugszik. Például ga ilyenkor megpróbálom megsimogatni, elkezdi ordítani, hogy "Hagyd abba!". Aki hallja azt hiheti, hogy verem.
Ignorálom igen, mert így járunk legjobban. Tudom, mert próbáltam. De vevő vagyok új ötletekre, ha van valakinek.
Boltba menni, közlekedni muszáj. Ott jól jön a környezet megértése.
Beülős helyre, moziba, színházba, úgy lehet gyereket vinni, ha előtte elmondom mire számítson. Ha helyesen mérem fel képes-e elfogadhatóan megülni. Helyben pedig, a gyakorlás idején, tehát az első alkalmakkor, igenis a teljes figyelmemet rá kell szánjam, csak így taníthatom meg a helyes, tapintatos viselkedést neki.
Három fiú anyukájaként nagyon álságosnak tartom azt a szülői hozzáállást,(amit leírtál) hogy szólok, mondom, csak jár a szám, hadd lássák , hogy nevelve van a gyerek, de én se gondolom komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!