Mi az hogy tudatos nevelés?
leírok pár dolgot, amit szerintem jelent. következetesen neveled: ha valamit tiltasz, akkor mindig. ha hisztizik, nem figyelsz rá, nem engedsz neki (akkor se ha épp fáradt vagy és a fenébe kívánod az egész gyereknevelést úgy ahogy van). figyelembe veszed az igényeit, ha pl álmos, nem rángatod ide-oda, hanem lefekteted aludni stb. figyelsz a szellemi fejlődésére is, játszol vele, figyelsz az érzelmi fejlődésére is, megvigasztalod, ha baja van, akkor is ha ő idézte magára. ha rossz, nem fogod olyanokra, hogy jaj szegény, biztos jön a foga, biztos álmos stb, hanem megpróbálod enyhíten a bajt és elterelni a figyelmét. magyarán, rendesen szocializálod, nem hagyod, hogy egy kis hisztigép nyavalygós legyen, de mindezt nem nadrágszíjjal éred el, hanem türelemmel, következetességgel és szeretettel. jajajaj, ezt ám a nehéz megvalósítani. :)
szerintem ezt jelenti.
Szerintem nem a tudatosság a lényeg, hanem a következetesség.
Hiába találsz ki valami nevelési elvet (tudatosan), ha azt nem lehet rászabni a babádra.
te szabod meg neki a határvonalakat, de a határvonalon belül kedvére úgy mozog, ahogy szeretne. javaslom neked a suttogó 2. kötet elolvasását, abban minden le van írva. figyelned kell rá, tudnod kell, hogy mikor mi baja van.
az enyém még csak 10 hónapos, tehát nem tudom, milyen problémákkal állsz szemben, de ez a kötet 8 hónapos babáktól a kisgyerekkor végéig megoldást nyújt. én nagyon szeretem, már a csecsemő korában is a suttogó 1-es kötetét alkalmaztam, és csak ámul mindenki, mennyire jó, vidám, szeretetreméltó baba, aki imád aludni és enni is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!