Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi a jó fenét csináljak? Nem...

Mi a jó fenét csináljak? Nem bírom!

Figyelt kérdés

11éves,átlagos fiam van.Két nagyobb fiú 14-15 évesek.folyton bántják,megalázzák.Már kimenni sem mer a házból.A két nagy gyerek,erős én nem bírok el velük,a családsegítő azt mondta nem tudnak mit csinálni.szüleik kiröhögtek,hogy mit csináljanak már két ilyen nagy fiúval.Fiam bepisil miattuk,rángatózik..stb...

Eltiltani ok. de egy utcában lakunk,még a boltba sem mehet el miattuk.

Valaki adjon valami tanácsot,mert beleőrülök.

2010. jún. 28. 22:20
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

A leghatásosabb tényleg az ha valaki aki nagyobb náluk és ijesztő forma, az megragadja őket és megmondja nekik hogy ez volt az utolsó húzásuk. Ha pedig nem használ akkor le kell őket csapni. Nincs valaki aki segíteni tud ebben, egy nagybátty, vagy egy akármilyen erős rokon, vagy akár kolléga is lehet. Mindegy csak a lényeg hogy lássák hogy van aki megvédje ha ártanak neki. Sajnálom a fiadat nagyon meg téged is. Elsőként ezt tanácsolom, hogy sajnos az ilyen gyerekeknek csak az a hatásos ha valakitől ők is megijednek. Mármint ezeknek a 14éveseknek. A fiadat pedig szerintem vidd el pszichológushoz párszor hogy fel tudja dolgozni ezt a dolgot, mert ha már be is pisil és remeg emiatt, azt már fizikailag sem tudja feldolgozni, nem csak lelkileg. Kitartást nektek! És remélem találsz valakit aki tud ebben segíteni nektek! De van mégegy ötletem hátha... vegyél egy kutyát aki majd jó nagyra nő, és a gyerekeddel együtt menjen mindenhová. Attól talán megijednek. Ezek a kis senkiházik. Azért a szülein elcsodálkozom, mert talán azért ilyen az a 2 gyerek, mert szarnak rá hogy mit csinálnak nincsenek nevelve.

Te pedig addig próbálj a fiadnak biztonságos körülményeket biztosítani. És kisérd el te mindenhová, ha arról van szó, ne járkáljon egyedül amég fél. Én nagyon szorítok nektek! Egy feljelentést is bekockáztathatsz. Vagy küldd rá a gyámügyet a szüleikre!

2010. jún. 28. 22:45
 12/35 anonim válasza:
100%

Én 16 éves vagyok, de hátha tudok segíteni...

Esetleg a közelben nincs valami lehetőség küzdősportra? Az nagyon sokat jelenthet. Thai-box, MMA, Kravmaga, Box stb.? Nem kell félteni ezektől, vigyáznak rá. Hozzánk jár egy 12 éves srác, és nem vertük meg. :)

Ha ez nem megy, akkor el kell érni, hogy a sarkára álljon. Mert ön sem lesz mindig mellette. Engem régen egy ruszki srác tartott "terrorban". Egyszer elszakadt a cérna, és nekimentem. Utána csöndben volt. :) Mondjuk első, második osztályban volt.

Én mindenesetre a küzdősportot ajánlom. Erősíti a jellemet is. ;)

2010. jún. 28. 22:46
 13/35 anonim ***** válasza:
87%
Bár nem úgy tűnik,de az esetek nagy többségében ezeknek csak a szája nagy.A párom éppen a napokban kevert le egy fülest egy 16 év körüli kis "menő csávónak",mert este 11 körül azzal szórakoztak,h a lépcsőházunkban csengettek fel a lakásokba.Amikor rájuk szólt,őt is kiröhögték ,aztán az egyik kapott egy taslit-nem túl nagyot-,akkor behúzott farokkal oldalogtak el.Megszokták,h ha nagy a szájuk,úgysem mer senki ellentmondani nekik.Határozottan kell fellépni velük szemben,ha a gyerekemről lenne szó,valószínűleg úgy nekik mennék mint egy rozsomák,nem nézném mekkorák.
2010. jún. 28. 23:44
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Annyiban NE hagyd semmiképpen!

1. Ne lássák rajtatok, hogy féltek, az csak olaj a tűzre!

2. Szólni családsegítőnek, jegyzőnek, polgármesternek, nem tudom,hogy városban vagy faluban laksz-e, a falufelelős rendőrnek!

Semmiképpen ne állj meg, míg nem hallgat meg végre valaki!

2010. jún. 29. 10:52
 15/35 anonim ***** válasza:
66%
Rendőrség egy nagy sz...r csak akkor tesz valamit ha már vér folyik probálj a gyámügynél feljelentést tenni ők körbe néznek a családnál és hátha akkor a szülők lefékezik ezeket a kiskorú bűnözőket.A mi utcánkban egy 15 éves fogyatékos fiú molesztálja a lányokat a családja röhög rajta a rendőrség nem tud tenni semmit megyunk a gyámügyhoz addig nem nyugszom még be nem zárják intézetbe.(2 lányom van)
2010. jún. 29. 12:49
 16/35 anonim ***** válasza:
81%
Kedves Kérdező!nagyon sajnálom,hogy egyáltalán ilyesmi előfordul!Amikor olvastam,amit írtál a szívem megszakadt,nekem is két fiam van és nem is tudom mit tennék!De remélem segíthetek!Szóval először lenne egy kérdésem,testileg is bántalmazták?(bár az írtak erre utalnak).Amennyiben ez fenn áll,tudom nem könnyű,de ha mégegyszer ez előfordul,azonnal vetess látleletet,illetve,ha nem esik meg a testi bántalmazás újból,akkor annyit tudok javasolni,hogy vidd el a fiadat egy pszichológushoz és kérj szakvéleményt,majd ezzel a papírral menj el a rendőrségre,amennyiben ott sem tesznek semmit,a következő lépés a gyámhivatal,ahol elmesélheted mindezt,reményeim szerint ők lépni fognak,ami azt jelenti mivel 14-15 éves gyerekekről van szó először megvizsgálják a családot és ha továbbra is így viselkednek,akkor ezután eljárást indítanak a szülők ellen,azaz vizsgálják azt,hogy megfelelően vannak e nevelve a gyerekek és ezalatt nem azt értem,hogy van mit enni,ruha,fedél,hanem erkölcsi,lelki és szociális fejlődést vizsgálnak,meg maga a aszülők alkalmasságát is vizsgálják!.szóval nagy a valószínűsége,hogy ezek a gyerekek javító intézetbe vagy akár kiskorúak börtönébe kerüljenek!Szóval mindenképp tedd emg ezeket a lépéseket,addig meg kísérd mindenhova és nem árt egy gázsprayt sem beszerezni,tudom elvileg gyerekek,de én az ilyet nem nézem annak!
2010. jún. 29. 15:54
 17/35 anonim ***** válasza:
66%
Nincs egy férfi rokonod aki segíthetne?
2010. jún. 29. 17:58
 18/35 A kérdező kommentje:

Pszichologus véleményt még nem kértem,de mindenhol azt mondták,még vér nem folyik nem csinálnak-nem csinálhatnak semmit.Fizikailag nem konkrétan bántják,nyoma tehát nincs.

Sem férfi ismerősöm,sem rokonom nincs csak idősek.

Esküszön nektek már azon gondolkodom pénzért felfogadok valakit aki jól megveri őket.

2010. jún. 29. 18:05
 19/35 anonim válasza:
65%
megkell a két gyereket fogni jól megverni őket... aztán befenyíteni hogy ha még 1x bántani merik a fiad akkor nem ússzák meg annyival... tuti úgy megverném őket mikor a fene sincs az utcán...
2010. jún. 29. 21:10
 20/35 anonim ***** válasza:
24%
Menj el a helyi kocsmába, ha van, akkor játékterembe. Ott kérd a főnököt, hogy magánügyben keresed. Kérj tőle tanácsot, ismer e olyan nagydarab, erős férfit, aki kevés pénzért elverne két taknyost. Fog segiteni, ne aggódj! Nincs más kiút, mert sosem fogják a fiad bèkénhagyni.
2010. jún. 29. 22:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!