Ha nem köszön, akkor úgy tehet, mintha nem ismerné?
Az őrületbe kerget a fiam, nem hajlandó tudomást venni osztálytársakról, tanítókról.
Lépten nyomon találkozunk velük a belvárosban, strandon, akárhol, és nem köszön, mert nem akarja megismerni őket. Nem ad rá magyarázatot, nem akar róla beszélni.
7 éves.
Volt másnál is hasonló probléma?
Mit tegyek?
Vagy hagyjam rá, majd ha kezdődik a suli, megoldódik?
Másodikos lesz.
A kis osztálytársai jönnek oda hozzá, köszönnek játszanának vele, ő meg csak néz ki a fejéből, meg sem mukkan, amíg odébb nem állnak. Mondom neki, hogy nem lesz ez így jó, mert mire kezdődik a suli majd már nem akar vele senki játszani, de hajthatatlan. Ő sem akar velük, csak x y gyerekekkel, de azokkal meg őgysem találkozik.
A tanítónéni hasonlóan járt. Ott van mellettünk, konkrétan kb 3 méterre, a gyerek meg csak bámul el mellette. Akkor köszönt csak, amikor a tanítónéni direkt odament hozzá, hogy elköszönjön és megsimogatta a fejét. De akkor is elfordulva motyogott valamit.
Ráhagyni??? :O
Az én anyám már egész kicsi koromban finoman rászorított a kezemre, ha nem köszöntem valakinek.
7 évesen már bőven kellően nevelt voltam, ahhoz, hogy anyám nélkül is köszönjek, ha bemegyek egy boltba. Ismerősöknek meg végképp!
Ráhagyni igen. Azon felül, hogy szekálom miatta folyamatosan, mit tehetnék? Üssem agyon, mert nem köszön?
Vagy tényleg mit tegyek? Használható öteltet szívesen fogadok.
En a helyedben igenis rászólnék, higy Kisfiam, köszöntek.
Az 5 évesemre is rászólnék, de ha 7 éves lenne és ezt tapasztalnám, akkor is figyelmeztetném.
Boltba dolgozom, ott is számtalanszor tapasztalom, hogy köszönök gyereknek, anyukának, anyuka köszön a gyerek meg néz, mintha japánul beszélnék. És anyuka ráhagyja, amit én nem tartok egy jó ötletnek... Nyugodtan le is lehet pontozni érte.
"És anyuka ráhagyja, amit én nem tartok egy jó ötletnek"
de kélrek mondd meg, hogy azon felül, hogy rászólok (akár többször is), mit tehetek ilyen esetben? Meg nem verhetem a boltban mindenki előtt...
7 éves. Nem 2. Ne zrikáld, meg szekáld, hanem ülj le vele nyugodtan megbeszélni, hogy ez neveletlen, barátságtalan dolog, és nem szabad így viselkedni. Akár kemenyebben is: "nézd, ha ennyire nem akarod érzékelni a külvilágot, akkor most egy kicsit nincs tablet. Majd lesz újra, ha hajlandó vagy az ismerőseidet, barátaidat felfogni magad körül!"
Másodikos iskolásnál ez a dacos nem-köszönés már nagyon nem állapot. Hass rá mert nem lehet ekkora gyerekre ráhagyni ha szándékosan viselkedik így.
Nagyon furcsán gondolkozol.
Ez nem zrikálás, hanem nevelés. És ezen a szakaszon rég túl kellett volna esni. Igen, vannak félénkebb gyerekek, akik valamiért nem mernek köszönni. A szülő feladata ezt helyretenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!