Kezelhetetlen másodikosnál mi lehet a probléma, illetve a megoldás?
Figyelt kérdés
Minden nap panasz van rá az iskolában. Nem fogad szót, csúnyán beszél, durva a társaival. Családon belül van a kisfiú, látom, hogy a szülei próbálják nevelni, de nem járnak ök sem sikerrel. Nem bántják, büntetések vannak. Sok felnöttel is tiszteletlen. Nev. tanács a. ban volt, semmi lényegeset nem mondtak. Iskolaváltás felmerült, de ahol laknak, csak egy iskola van, nehéz lenne más városba hordani.Van egy nagyobb testvére, ö nem volt ilyen. Hogy segíthetnék?2017. dec. 2. 11:16
1/5 anonim válasza:
Attól függ, ki vagy te. Nagyszülő? Testvér? Osztálytárs szülője? Alapvetően a szülők feleadata a probléma feltárása és megoldása. Ha ők nem tudják ezt megoldani, és nem kérik szakértő (pszichológus) segítségét, akkor a gyerek egyre rosszabb lesz, idővel bűnöző válik belőle.
2/5 A kérdező kommentje:
Édesapja testvére, egyben osztálytárs szülöje!
2017. dec. 2. 11:25
3/5 anonim válasza:
A nev.tan. semmire nem jó. Szakembert kell felkeresni. Elsőkörben az illetékes gyerekpszichiátriát ahol van 1 hetes kivizsgálás.
4/5 anonim válasza:
Tehát nagybácsi. Próbáld rávenni a tesódat és feleségét, hogy első körben alaposan vizsgáltassák ki a gyereket. A gyermekpszichiátriánál jobb ötletem nekem sincs.
5/5 anonim válasza:
Ha ismered a kisfiút, biztosan tudod, mindig voltak-e vele ilyen gondok, vagy az iskolában kezdődött ez.
Ha az iskolával függ össze, és van rá lehetőség, akkor az iskolapszichológus tudhat még segíteni, mivel ő ismeri az iskolát (a légkört, a tanárokat), beülhet órákra, stb. Simán lehet olyan, hogy annyira nem illik egymáshoz az iskola és a gyerek, hogy iszonyú frusztrált lesz tőle…
De ahogy előttem írták, a gyermekpszichiátriai kivizsgálás is segíthet, merre menjetek tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!