Orrmandula probléma lehet? Ugye nem csak a műtét a megoldás?
azért mert a fülére húzódott, nem fogják kivenni a manduláját... orvosilag sem így megy, hogy na akkor műtsük mert na, egyszerűbb :D
enyémnek több mint egy éve volt savós fülgyulladása, megnagyobbodott a mandulája ezért nem tudott kiürülni a savó. közel egy évig szedett antihisztamint és mostuk át az orrát napi 2x.
nyárra már egész jó volt, kezdett lelohadni a mandulája, de még savó volt a fülébe így sokkal rosszabb volt a hallása. viszont nyáron már nem kellett a gyógyszer, aztán idén szeptemberben voltunk kontrollon, minden rendben volt, akkor már szuper volt a hallása is, a műszer teljesen visszavert így savó sem volt a fülében. szóval 1 év... de szóba se került a mandula kivétel, hisz az csak a tünete volt, az nem oldott volna meg semmit...
a fülfelszúrás szóba került, de szerencsére nem került rá sor, mert 1 év alatt rendbejött
azért nagyon nem mindegy, hogy egy betegség tüneteként vagy bedagadva az orrmandula vagy megnagyobbodott neki. gondolom ahogy leírtad nektek az első van, arra meg nem kell műtét.
egyébként az orrátmosást el is kezdheted, én hajtógázas tengervizes orrsprayt vettem, azzal nagyon egyszerű, fél perc alatt befújom neki, egyből jön is ki, és lehet szívni. neten utána tudsz olvasni hogyan is kell pontosan, képeket is találsz. picit ijesztő elsőre, de nagyon jót tesz a mandulának, fülnek még a sima náthán is segít
Nálunk 1 évig halogatták a lányomnak az orrmandula műtétet. Folyamatosan savós fülgyulladása volt, nem tudott aludni, mert nem kapott levegőt, orrhangon beszélt, szinte süket volt. Nem tudnám megmondani mennyi antibiotikumot szedett be. Már a veséit is megviselte a folyamatos gyulladás. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor már nyáron is begyulladt a mandulája. Szeptemberben vették ki neki végül.
Ezt azért írtam le, mert például nálunk nem siették el, adtak időt, próbáltunk mindent, de nem segített. Tényleg a műtét volt az utolsó megoldás.
Mondjuk én nem bántam meg, radikálisan más a helyzet. Kevesebb ideig, és ritkábban beteg, jól alszik, tisztul a beszéde, és nem utolsó sorban jól hall.
Nem minden orvos javasolja azonnal a műtétet, nyugi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!