4 évesen maszturbál a gyerek, hogy kezeljem a dolgot?
szerintem elmondtad a véleményed én is az enyém, én mégsem szóltalak le, mert máshogy látod a kérdést. én se változtatom meg a véleményed te se az enyém. vitázni kulturáltan kéne, nem lehurrogva a másikat.
fenntartom, hogy én kiskoruktól arra nevelem a gyerekeim, amit később is látni szeretnék. ha kicsinek elmagyarázom, hogy ne nyúljon a nemi szervéhez, csak ha egyedül van, ez későbbiekben is helytálló dolog, elvégre a szemérem nem bűn, nem ugyanaz, mint a szégyenkezés. és az óvodában ugyanúgy megkérdezheti a többi gyerek, hogy mit molyol a takaró alatt ő elmeséli, nem kell egymásnak ötleteket adni. elég butaságot tanítanak egymásnak.
Kedves válaszolótársak! Kicsit eltértünk a lényegtől!!! A szexualitás MAGÁNÜGY !! Hogy ez mit takar? Arra a 2 ( jelen esetben1) emberre tartozik, aki részt vesz benne!! Az ovi , bármennyire otthonos, családias, nem megfelelő hely! Ha jól emlékszem (márpedig jól emlékszem!!) a kérdező problémáját az okozza, hogy a kissrác nyilvános helyeken maszturbál. Szó sem volt paplanról... ágyról....
A gyereknek meg kell tanulnia, minek hol a helye és ezen nem a játékospolc rendjét értem. Mint ahogy normális esetben a wc-n nem eszünk, az étkezőben meg nem wc-zünk, így a játszótéren nem maszturbálunk!! Kész ennyi! Attól, hogy szólok neki, hogy a wc-n ülve nem ehet, még nem lesz evészavara!! Pont ez vonatkozik a játszótéren való "fütyihúzogatásra" is! Ha rászólsz, nem lesz szexuális zavara! ( Jelzem, már a jóelőbb írtam, hogy ennek a tevékenységnek , jelen esetben semmi köze a szexualitáshoz!)
Könyörgöm!! Hát nevelünk, vagy mi a fene!! A direkt példával könnyű dolgunk van : szépen eszem, leutánoz, lehajtom a wc tetőt, leutánoz, de az indirekt peldaadás már nehezebb:" Látod, (illetve nem látod) Ödönke apa sem játszik a fütyijével a z utcán!! " Ezekben az esetekbe rá kell szólni. Nincs más megoldás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!