Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 4 évesen maszturbál a gyerek,...

4 évesen maszturbál a gyerek, hogy kezeljem a dolgot?

Figyelt kérdés
A férjem kisfia 4 lesz egy hónap múlva. Két hetente van csak nálunk 2-4 napot. Elalvás előtt- napi 2x, fürdőkádban, sokszor a kertben is fogdossa a kukiját,húzogatja. Amikor azt mondom neki, hogy ne fogdosd, vagy a játszótéren "ezt nem illik". Gyagyán rám néz, hogy" ez jó nekem, nézd megnő" stb. Amikor az anyját kérdeztem, hogy kezeljem, mit mondjak neki, vagy csak hagyjam magára, egyszerűen kiröhögött, és közölte, rá nem merjek szólni, mert gátlásossá teszem. Tudom, hogy ez normális egy ekkora gyereknél, de van szitu, amikor iszonyatosan ciki. Olyanoktól várok választ,aki a gyerekénél hasonlót tapasztalt.
2010. máj. 25. 12:05
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
71%
Vegre egy normalis valasz
2010. jún. 7. 22:09
 32/45 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha rászólsz nyilvános helyen, attól mrg nem fog összetörni. Én szólnék: leguggolsz hozzá, finoman megfogod a kezét és mondod a szemébe: ezt itt mások elött nem illik. Koszos a kezed is, ne fogd így meg a kukid. Gyere, menjünk játszani inkább. Ennyi. Ettől megszégyenítve nem lesz. Ha az orrát túrja, akkor is szólunk, ugyanígy. Nem? Ha veled van, ennyit kérj tőle, de csak finoman. A többi problémával lehet ez összefüggésben. Sztem ha azokat megoldanátok, ez a fusztrált viselkedés is csillapodna.
2010. jún. 12. 23:28
 33/45 anonim ***** válasza:
72%
Az előttem szóló véleményét osztom én is. Az óvónénitől viszont megkérdezném, hogy ha még az ágyban a paplan alatt sem csinálhatja a gyerek, (ahol egyébként senki sem látja) akkor mégis hol???
2010. júl. 1. 15:43
 34/45 anonim ***** válasza:
87%
NE nyilvános helyen, az óvoda is nyilvános...tanulja meg minek hol a helye.
2010. júl. 1. 15:48
 35/45 anonim ***** válasza:
38%

Na és hogyan magyarázza meg egy 3-4 éves gyereknek, hogy az óvoda nyilvános helynek számít?! Hogyan adja a tudtára a gyermeknek, hogy amikor éppen rászól hogy "vedd ki a kezed a paplan alól" nem azért szól rá mert rosszat csinál éppen, hanem azért mert az óvoda nyilvános helynek számít ahol nem szoktak ilyet csinálni??

Neki a helyzet teljesen természetes, hiszen az ágyában fekszik. Mégsem a teszkóban sétál vagy az utcán vagy a buszon ahol emberek vannak, hanem a saját megszokott ágyában a paplan alatt, ahol senki sem látja. Ha már a paplan alatt is nyilvános helynek számít, akkor mi az intim környezet??? Ha otthon a saját ágyában megteheti, akkor az óvodai ágyban miért nem? Mi a kettő közötti különbség ami gyermek számára is felfogható?

S ha már a nyilvános helyeknél tartunk mi van akkor ha elmegy sátorozni a család? Az anyuka figyelje elalvásig a gyereket nehogy véletlenül oda nyúljon? -mert azért a kemping ugyebár szintén nyilvános hely!

Egyáltalán nem értek egyet azzal a felszólítással, hogy vegye ki a kezét a paplan alól. Ezzel mást sem mond neki, mint azt hogy fejezze be amit csinál. Ezzel a gyermekben azt az érzést kelti, hogy valami olyat tesz most éppen amit nem szabad... bár egy óvónőnek hiába is mondom ezt, hiszen ez a legegyszerűbb megoldás. Mennyivel nehezebb lenne odamenni hozzá és óvatosan elterelni a figyelmét valamivel, hogy a gyerek ne érezze magát bűnösnek a "vedd ki a kezed a paplan alól" felszólítástól!

2010. júl. 1. 17:52
 36/45 anonim ***** válasza:
96%
jah inkább mások előtt fogdossa a nemi szervét, legyen az a más az óvodás csoporttárs, vagy a teszkós nézőközönség... ugyanúgy nem bírom a strandon meztelen kisgyerekeket, korán kell belenevelni, hogy minek hol a helye
2010. júl. 1. 18:11
 37/45 anonim ***** válasza:
42%
Épp ezért van ma ennyi szexuális zavar, mert azt neveljük a gyermekeinkbe hogy a testük szégyellni való. Ez a módszer már elavult, őskori, és ártalmas, még az én időmben is így neveltek az óvónők "vedd ki a kezed a paplan alól" Ha annyira jól működne ez a dolog, akkor ma egy szexuálisan egészséges társadalomban élnénk!!
2010. júl. 1. 18:22
 38/45 anonim ***** válasza:
100%
abban nincs szexuális zavar, hogy nem MÁSOK ELŐTT mutogatjuk, csak ahol tényleg való. elvégre felnőttként se mutogatod a kollégáid elől. különbség van aközött, h szégyellnivalónak állítjuk be, meg h szabadjára hagyunk mindent.
2010. júl. 1. 18:46
 39/45 anonim ***** válasza:
25%
És mondd csak drága, az Ágyban A Paplan Alatt ki MÁS látja????? He :D ?
2010. júl. 1. 18:49
 40/45 anonim ***** válasza:
100%
akkor végülis melóban letakarod magad és nekiállsz... azt se látják... de fura a lányom megértette anno, hogy ne nyúljon oda ha más is van a helyiségben és nem lett tőle torz.
2010. júl. 1. 18:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!