Beszédfejlesztést javasoltak a 2 éves fiamnak, a miskolci fejlesztőben. Hogy kellene kinéznie a jellemzésnek, amit írnom kell nekik?
25 hónapos a fiam és igazából csak babanyelven magyaráz,azt sem régóta.
Vannak általa kitalált "szavak" is,de nem sok 3-4.
Szépen megérteti magát velünk igy is.
Ő is ért minket,szinte mindent.
Viszont nem nagyon figyel oda,ha tanítani akarom.
Csak arra figyel, ami őt érdekli.
Durván akaratos gyerek, nem egyszerű vele.
"Kimondottancsak játekos mondokázás, es hasonlo tapsolos mutogatos játékok, stb. a beszéd javitása nelkul az elfogadott ebben a korban hivatalosan."
Valószínűleg ebből is fog állni a beszédfejlesztő foglalkozás némi mozgásfejlesztéssel, a hallást és a többi érzékszervet "finomító" játékkal összekapcsolva.
Egyben mintát kapnak a szülők, hogyan lehet célzatosan foglalkozni otthon a gyerekkel, ami nem "tanítás", de valójában mégis az. Nem mindegy, hogyan beszélgetünk mosógép bepakolás/bevásárlás/ főzés/ stb. közben, ha egy kisgyerek beszéde tényleg fejlesztésre szorul.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Arra viszont még mindig nem kaptam választ hogy mégis hogyan kell kinéznie egy ilyen jellemzésnek.
Van itt olyan, aki írt már hasonlót?
Én nem írtam ilyet, de gyógypedagógus vagyok és ha kérnék jellemzést egy kisgyerekről, három okból tenném.
Szeretném tudni, milyennek látja őt a szülő. Milyen súlyú problémát érez a gyerek fejlődésében, melyik területeken lát lemaradást, miben gondolja megfelelőnek a gyerek fejlődését. Nyilván nekem is kialakul egy képem a gyerekekről, de jó tudni, hogy a szülőt inkább bátorítani kell, mert túl sötéten lát, vagy az ellenkező irányból kell visszaterelni.
A második, hogy sokat segít, ha tudom, mit szeret vagy nem szeret a kisgyerek, mivel lehet jutalmazni, mivel játszik szívesen. Kb. mindent tudnom kell, amit egy bébiszitternek is elmond a szülő, mielőtt rábízza a gyereket. Egy két éves foglalkozásán természetesen ott van a szülő is, de időt takarítunk meg, ha nem nekem kell kitapasztalni ezeket a dolgokat.
És végül fontos tudnom, mit vár a szülő a foglalkozástól. Én is elmondom, mit tudok biztosítani és ennek mi lesz a várható eredménye. Ha a kettő nagyon messze van egymástól, akkor nem jó helyen járnak.
#4-es válaszoló!
Nagyon köszönöm, hogy ilyen részletesen írtál nekem.
Igy már tudom hogy, milyen szempontokra kell kitérnem a jellemzésben.
Nagy segítség ez nekem. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!