Egyes anyukák miért ignorálják a gyereküket, ha az rosszalkodik, vagy üvölt?
Most a "majd megtudod ha lesz gyereked!" közkedvelt érven kívül...
Én egyszerűen nem értem ezt a hozzáállást, és nem egyszer, nem kétszer, hanem sokszor tapasztaltam már ezt. Nem arról beszélek, amikor az anyuka megpróbálja lenyugtatni, lecsitítani a gyerekét, de nem megy, hanem arról, amikor a gyerek rosszalkodik, vagy már 20-30 perce megállás nélkül, folyamatosan visít az anyjának, az anyuka meg mintha nem is ismerné a gyereket, csinálja tovább a dolgát, nem foglalkozik vele, ignorálja, aztán kész. Az pedig magasról le van sz@rva, hogy a gyerek mennyi embert zavar a viselkedésével.
Nem vagyok gyerekellenes, de egyes anyukák (tiszt.kiv. persze) miért ignorálják a saját gyereküket, ha azzal valami gond van? Most lehet jönni azzal, hogy "a nevelés ultranehéz feladat, majd megtudod, ha neked kell", de ez sem érv arra, hogy egy anya a saját gyerekét hagyja randalírozni, hisztizni, ő meg játssza a kívülállót.
Személyes példa a 4 éves unokatestvérem, meg az anyja.
Ha mennek valahova, és a gyerek nem bír magával, akkor az anyuka egyszerűen nem vesz a gyerekről tudomást. Anyum egyszer el is mesélte, hogy unokatestvérem anyja egyszer le is tagadta valakinek, hogy az az ő gyereke, mert unokatesó,m annyira nem bírt magával, és visított (ez egy parkban volt).
Valóban ez a megoldás, hogy a gyerekről nem kell tudomást venni, vagy ez nem éppen jó szülői minta?
Ti hogy gondoljátok?
Veletek már volt ilyen valahol?
29-es
Könyvből nem lehet megtanulni értelmes, gondolkodó embernek lenni. Ismerek "könyves" szülőket is, ők is érdekesek.
A butaság egyik példája pl. az írott szöveg félreértelmezése, amiről veled biztosan sokat tudnék beszélgetni.
A könyv is lehet jó ötletforrás, de abból nevelni, vagy módszereket gondolkodás nélkül átvenni nem ajánlott.
Én mindenképpen a saját tapasztalatot és ötletet tartom jónak, nyilván van olyan, aki mást.
A legjobban azokat csodálom, akik "érzésből" is jó szülők, és fogalmam sincs, hogy csinálják. Nincsenek túl sokan. :)
Szintén kevesen vannak, de nem elenyésző a számuk a "tudatos" szülőknek, akiket említettem.
Egyébként a jó szülő sem olyan, hogy sosem hibázik, hiszen bárki hibázhat.
De nem akarom ezt tovább nyújtani, bár biztosan megtölthetnénk egy könyvet is a szülői létről. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!