Mit tegyek szerintetek?

Figyelt kérdés
3 éves kislányom mostanában nem akar elaludni délután. Teljesen kezelhetetlen. Arra sikerül rávennem, hogy legalább pihenjen, de egy idő után megunja és elkezd mindenfelé matatni, suttogni, seregni-forogni stb, ezzel felébreszti sokszor a hugiját is (1 éves), aki ebéd után rögtön csicsizik. Teljesen kezelhetetlen. Este ugyanez. Úgy viselkedik, mit más, aki reggel frissen felkelt.10 óra, mire elalszik. Előbb már nem is számítok rá. Csak reménykedem. Olyan jó lenne, ha legkésőbb fél kilenckor elaludna! Ez már csak álom marad?Más is volt így?
2010. máj. 10. 14:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én 3 éves kisfiam sem nagyon alszik már délután, vagyis az oviban igen, de itthon nem akar, max. ha az apja fekteti le és elalszik vele :)

Én megkérdeztem a dokitól és azt mondta, hogy valószínűleg ő már nem igényli a délutáni alvást, ezért ne is nagyon erőltessük, amúgy elég sok gyerek van így vele.

Nem tudom mi lesz nyáron, amikor 2 és fél hónapig itthon lesz, egész nap egy perc csönd sem lesz... :)

Ja és este ő is úgy pörög, mintha akkor ivott volna 1 liter kólát :)))

2010. máj. 10. 14:29
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Néha az ilyen fajta aktivitás annak a jele,hogy sok szénhidrátot eszik,iszik a gyerek. Bármitől is van,próbáld reggel korábban ébreszteni,nappal kinnt játszon,biciklizzen,vidd el a játszórérre... a lényeg,alaposan fáraszd le,hogy legalább este időben el tudjon aludni.
2010. máj. 12. 14:28
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Igazából azért aggódok, mert vannak napok, amikor meg alszik szépen délután, aztán meg jönnek ezek a nemalvós napok. Én úgy látom, hogy még szüksége lenne rá, de minden más jobban érdekli :-( Pedig nem erőltetem! De nem is hagyom rá teljesen.

Az esti későn alvás sajnos mindennapos.:-(

Azért megfigyelem, hogy ilyenkor, amikor nem akar aludni délután , akkor szénhidrátból sokat eszik-e.

2010. máj. 17. 14:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!