Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha ADHD-s a fiam, akkor nem...

Ha ADHD-s a fiam, akkor nem lesz elégedett/boldog/sikeres az életben?

Figyelt kérdés

Most kezdte az iskolát (6 éves) és annyit vettek észre rajta, hogy nagyon elkalandozik.

Sokszor nem tudja mi a feladat.

En is észreveszem, hogy feledékeny, viszont a feladatait jól meg szokta oldani.

El fogom vinni kivizsgálásra, mert nem szeretném, ha adott esetben késve kapna fejlesztést.

Nagyon félek, nehogy csökkenjen az onertekelese, hátrányban legyen a többiekkel szemben.

A pedagógiai szakszolgálatos vizsgálattól is gyomoridegem van :(

Volt valaki hasonló cipőben?

tegnap 08:48
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
19%
6 évesen mar szerintem reg el vagy kesve a fejlesztessel, ne bantasnak vedd.
tegnap 08:53
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lehetne boldog??? Attól, hogy elfelejt dolgokat, a jelek szerint te vagy boldogtalan, ő pont hogy boldogan fogja kergetni a pillangókat a fejében közben :D
tegnap 08:54
 3/20 Morzsi007 ***** válasza:
90%
A fiúk lassabban érnek, a lányos sokkal talpraesettebbek. Van nekem mindkettő. Hogy elkalandozik talán az az oka, hogy nem tudja mi a feladat. Nem biztos, hogy egyből kétségbe kellene esni (ADHD). Régen is volt ilyen?. Csak még nem nőtt fel erre a feladatra, vagy komolyabb dolgokon jár az esze. Ez nálam is előfordul(t)
tegnap 09:03
 4/20 anonim válasza:
94%

Az én pasim is ADHD-s és felnőttként lett diagnózisa.

Neki elég jó élete van szerintem. Diplomázás után azonnal kapott munkát, nagyon jó munkája van. Emellett sok barátja, rengeteg program, amin részt vesz, több hobbija. Én is már 3 éve boldogítom, együtt élünk. (23 évesek vagyunk)

Szóval az ADHD, vagy az elkalandozás feledékenység még nem vezet automatikusan rossz élethez.

tegnap 09:05
 5/20 anonim ***** válasza:
83%
Simán lehet boldog és sikeres, ez nem az adhd-tól függ. Nekem a férjem és a lányom is az, ők egyáltalán nem boldogtalanok, én viszont igen, mert baromi farasztoak. Férjem egyébként nagyon sikeres, jó munkája van, sok pénzt keres, viszont semmit nem vesz észre maga körül és mindenre nekem kell figyelmeztetni, mintha egy óvodás lenne. A környezetének fárasztó egy adhd-s. Szerintem nem nagyon lehet fejleszteni sehogy, gyógyszer van rá ha súlyos eset. Fiad a leírtak alapján nem tűnik annak, főleg ha megcsinálja a feladatait az egy jó jel. Lányom azt se érti meg, hogy van feladata, nemhogy magától megcsinálja. Nem keéstetek le semmiről, figyelemzavart oviban, ha nem súlyos észre sem lehet venni, csak a hiperaktivitást, de a leírtak alapján az nincsen a fiadnak.
tegnap 09:21
 6/20 A kérdező kommentje:

Amit én észrevettem, hogy tényleg picit szétszórtabb.

Viszont a dolgozatai eddig jók (az összes 97-100%, egy van, ami 87%).

Ha írok neki 10 matek példát (összeadás, kivonás 10-es számkörben), akkor seperc alatt megoldja jól.

Dacos néha, de nem végletesen, tehát pl ma reggel nem akarta a melegebb cipőjét felvenni, de kb 2 perc után már fel is vette és indultunk is.

Nincsenek leállíthatatlan hisztijei, néha azért ordít dolgokon, de nem tart tovább 5 percnél a dolog.

A dolgokhoz hozzátartozik, hogy sok változás érte az elmúlt 1 évben: testvére született, iskolát kezdett, egyik nagyszülő meghalt, mi is türelmetlenebbek voltunk vele..

tegnap 09:41
 7/20 A kérdező kommentje:

Viszont akkor miért mondja a tanár néni, hogy sokszor elkalandozik és nem tudja hol tartanak?

Pszichológussal (szakszolgálaton dolgozó) felvettem a kapcsolatot, jövő héten elviszem hozzá.

Vannak figyelemfelkeltő jelek arra, hogy szorong pl rongálta a falat, fél a sötétben, dacosabb, undok velünk.

tegnap 09:43
 8/20 A kérdező kommentje:

Itthon azért este szokott pörögni, ugrál az ágyon, futkos, de ezt inkább a tesó mellett teszi direktben, hogy felhívja magára a figyelmet.

Máshol nem fordul elő.

Az iskolában sem impulzív, nem hagyja el a helyét stb

tegnap 09:45
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
45 perc egy óra, én nem vagyok figyelemzavaros, de szerintem soha nem tudtam 45 percig figyelni és elkalandozik a figyelmem. Mondjuk 45 percből, tudok figyelni 30 percig (nem egyhuzamban). Aki adhd-s az meg tud figyelni kb. 5 percet a 45-ből. Szerintem egy 6 évesnél, aki most kezdte a sulit teljesen normális hogy nem tud feszülten figyelni egész órán. Oviban az volt az elvárás, hogy rohangaljon az udvaron, most meg az, hogy napi 5-szor 45 percet figyeljen. A tanító csak annyit mondott elkalandozik a figyelme, nekem is el szokott, szerintem mindenkienek, ez még nem adhd. Az, hogy okos és meg tudja csinálni a matek példát nem jelent semmit, az adhd-s nem buta, csak nem tud figyelni és ez okozza a hibákat, amiket vét. Ha folyamatosan ennyire jók a dolgozatai az azt jelenti, hogy tud figyelni, összpontosítani, bár az is igaz, hogy az első félévben könnyű a tananyag, most kezd nehezedni majd. Dacos, hisztis, nálunk nagyon az, de egészen 7 éves koráig sokkal normalisabban viselkedett, az iskolai nyomás ki tudja őket készíteni. Szorongás: lanyomnal is van és azt mondta a pszichiáter, hogy ez gyakran társul adhd-hez.
tegnap 09:58
 10/20 anonim ***** válasza:

Tudsz angolul? Nézd ezt a youtube csatornát nagyon sokat: [link] (az asztali felületen tudsz a csatornán belül keresni az adhd-ra)

Akinek súlyos adhd-ja van, nehéz lehet. De aki enyhe eset, az nagyon sokat tud kompenzálni, és a fiad is ide tartozik valószínűleg (ha egyáltalán, igazából ez is egy folytonos spektrum).

Technikákat kell tanulni hogy hogyan szervezze az életét, és úgy lehet boldog.

tegnap 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!