Ha ADHD-s a fiam, akkor nem lesz elégedett/boldog/sikeres az életben?
Most kezdte az iskolát (6 éves) és annyit vettek észre rajta, hogy nagyon elkalandozik.
Sokszor nem tudja mi a feladat.
En is észreveszem, hogy feledékeny, viszont a feladatait jól meg szokta oldani.
El fogom vinni kivizsgálásra, mert nem szeretném, ha adott esetben késve kapna fejlesztést.
Nagyon félek, nehogy csökkenjen az onertekelese, hátrányban legyen a többiekkel szemben.
A pedagógiai szakszolgálatos vizsgálattól is gyomoridegem van :(
Volt valaki hasonló cipőben?
Az én pasim is ADHD-s és felnőttként lett diagnózisa.
Neki elég jó élete van szerintem. Diplomázás után azonnal kapott munkát, nagyon jó munkája van. Emellett sok barátja, rengeteg program, amin részt vesz, több hobbija. Én is már 3 éve boldogítom, együtt élünk. (23 évesek vagyunk)
Szóval az ADHD, vagy az elkalandozás feledékenység még nem vezet automatikusan rossz élethez.
Amit én észrevettem, hogy tényleg picit szétszórtabb.
Viszont a dolgozatai eddig jók (az összes 97-100%, egy van, ami 87%).
Ha írok neki 10 matek példát (összeadás, kivonás 10-es számkörben), akkor seperc alatt megoldja jól.
Dacos néha, de nem végletesen, tehát pl ma reggel nem akarta a melegebb cipőjét felvenni, de kb 2 perc után már fel is vette és indultunk is.
Nincsenek leállíthatatlan hisztijei, néha azért ordít dolgokon, de nem tart tovább 5 percnél a dolog.
A dolgokhoz hozzátartozik, hogy sok változás érte az elmúlt 1 évben: testvére született, iskolát kezdett, egyik nagyszülő meghalt, mi is türelmetlenebbek voltunk vele..
Viszont akkor miért mondja a tanár néni, hogy sokszor elkalandozik és nem tudja hol tartanak?
Pszichológussal (szakszolgálaton dolgozó) felvettem a kapcsolatot, jövő héten elviszem hozzá.
Vannak figyelemfelkeltő jelek arra, hogy szorong pl rongálta a falat, fél a sötétben, dacosabb, undok velünk.
Itthon azért este szokott pörögni, ugrál az ágyon, futkos, de ezt inkább a tesó mellett teszi direktben, hogy felhívja magára a figyelmet.
Máshol nem fordul elő.
Az iskolában sem impulzív, nem hagyja el a helyét stb
Tudsz angolul? Nézd ezt a youtube csatornát nagyon sokat: [link] (az asztali felületen tudsz a csatornán belül keresni az adhd-ra)
Akinek súlyos adhd-ja van, nehéz lehet. De aki enyhe eset, az nagyon sokat tud kompenzálni, és a fiad is ide tartozik valószínűleg (ha egyáltalán, igazából ez is egy folytonos spektrum).
Technikákat kell tanulni hogy hogyan szervezze az életét, és úgy lehet boldog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!