Kinőheti a repkedést?
Figyelt kérdés
Van itt olyan szülő,akinek a gyereke elhagyta a repkedést? Hány éves korig nem probléma önmagában csak ez a mozgás,ha más autisztikus tünete nincs mellette? 3 és fél éves,és ha örül,izgatott akkor biztosan csinálja,de mára már gyakorlatilag bármilyen szituációban, pl:evés közben,bevásárlókocsiban,játék közben,mesehallgatás alatt.Gyerekpszichológushoz vagy nevelési tanácsadóba érdemes lenne elvinni?2017. jan. 23. 15:30
11/13 anonim válasza:
# 9: Pont ez a lényeg, hogy MINDEN körülmények között repked a gyerek, vagy "csak" izgatottságában, örömében. Egy auti esetében a repkedés az információfeldolgozás része, ezért repkednek pl. (tipikusan) mesehallgatás ill. képeskönyv nézegetése közben.
Auti lányom a következőképpen fogalmazta meg a repkedés lényegét: "Annyi minden van egyszerre a fejemben, hogy nem fér bele, kifolyik a kezembe és ki kell ráznom."
12/13 A kérdező kommentje:
Most már teljesen bizonytalan vagyok.:)A válaszok hatására megállapodtam magammal,hogy elmegyünk a Vadaskertbe,és ott megmondják, hogy merre tovább.De akkor lehet, hogy még ők sem tudnak semmi biztosat?Ha léteznek anyai megérzések,nekem azt súgják, hogy nem autista.Viszont valami van,ami nyugtalanít. Lehet ADHD lesz belőle? Erre még nem gondoltam.A gyerekem érthetően,választékosan beszél,kifejezi az érzelmeit,keresi a gyerektársaságot,szobatisztasággal sem volt gond,elmélyülten játszik,szerepjátékozik,rugalmasan veszi a változásokat.A hisztijeit nem látom nagyon durvának.Az utolsó válaszoló lánya jól megfogalmazta a repkedés miértjét,én is így éltem meg.Emlékszem, hogy a szüleim mindig rám szóltak,hogy ne csináljam,ezért egy idő után csak akkor "repkedtem",ha úgy gondoltam, nem lát senki.Amikor pedig mégis "lebuktam",bűntudatos érzés volt.Szóval tudtam elnyomni,kontrollálni az elvárások miatt.Lehet hogy nekem sem ártana valami terápia.:) Talán mégis megpróbálom a vadaskertet,ha fogadnak.Köszönöm a válaszokat,privátokat.
2017. jan. 30. 15:44
13/13 anonim válasza:
Szia, vegul mi lett veletek? Remelem , hogy minden okej🙏🏼🙏🏼
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!