Kinőheti a repkedést?

Figyelt kérdés
Van itt olyan szülő,akinek a gyereke elhagyta a repkedést? Hány éves korig nem probléma önmagában csak ez a mozgás,ha más autisztikus tünete nincs mellette? 3 és fél éves,és ha örül,izgatott akkor biztosan csinálja,de mára már gyakorlatilag bármilyen szituációban, pl:evés közben,bevásárlókocsiban,játék közben,mesehallgatás alatt.Gyerekpszichológushoz vagy nevelési tanácsadóba érdemes lenne elvinni?
2017. jan. 23. 15:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenképpen utánajárnék. Ugyanis a korai fejlesztés nagyon fontos. Autizmust ebben a korban nem szeretnek diagnosztizálni és később is csak pszichiáter teheti meg. A legprofibbak a Vadaskert Alapítvány és az Autizmus Alapítvány.
2017. jan. 24. 07:49
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
Ki mondta,hogy nincs más autisztikus tünete? Sokszor az is tünet,amire nem gondolsz.Rossz evés,rossz alvás,félelem hiány stb. A válaszom pedig az,hogy a fiam nem repkedett,hanem pörgetett mindent és búgott hozzá. 4 évesen volt a legidegesítőbb ez a viselkedése,de 5-6 éves korára elhagyta teljesen.
2017. jan. 24. 10:43
 3/13 A kérdező kommentje:
A gyerekorvos,védőnő,óvónők szerint nincs probléma,ezért nem is küldenek tovább.Köszönöm a válaszokat,jobban utánajárok a lehetőségeknek.
2017. jan. 24. 10:59
 4/13 anonim ***** válasza:
89%
Nem akarlak elkeseríteni,főleg hogy nem is láttam a gyermeked. Az én gyerekem re is azt mondták,hogy nincs vele semmi baj. Sőt 1 évig jártunk a ped. szak szol. pszichológusához és ő is azt mondta,hogy csak rosszul neveljük. Vadaskertben 1 óra után megmondták,hogy auti.
2017. jan. 24. 11:28
 5/13 anonim ***** válasza:
78%
Második és negyedik vagyok. Nem látott semmit az dr nő,a védőnő kérdezte minek viszem a pedszakhoz? Egyedül az óvódában mondták,hogy fura,de nem is sejtik mi lehet.
2017. jan. 24. 11:30
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem egyszerű eljutni a diagnózisig,vagy csak egy jó szakemberhez....én is ettől félek.:(Félek, hogy lemaradunk a korai fejlesztésekről.Talán egy kis reményre ad okot,hogy én is nagyon hasonló gyerek voltam,és "kinőttem".(vagy megtanultam ezzel élni)Köszönöm a válaszaid,utánanézek a javasolt helyeknek.
2017. jan. 24. 11:44
 7/13 anonim ***** válasza:
78%

Tudod, hogy a védőnő-képzésben annyit foglalkoznak autizmussal, hogy megnézik közösen az Esőembert?! Ne várd, hogy értsenek hozzá...

Az autizmus a legfiatalabb fogyatékossági kategória, a gyógypedagógiai képzésben is csak pár éve létezik autizmus szakirány. A 10-20-30 éve végzett szakemberek ismeretei igencsak hiányosak.

A lényeg: ha minden szituációban előjön a repkedés, akkor mindenképpen indokolt a kivizsgálás. Én ajánlom, hogy tájékozódj az alarm jelekről és figyeld, hogy ezek mennyire érvényesek a gyermekedre, mert sajnos nem feltétlenül kérdeznek rá külön-külön, neked kell mondani... Ha a gyerek jár közösségbe, akkor mindenképpen kérj jellemzést a nevelőktől.

Én a helyedben egyenesen autizmus diagnosztikai centrumba vinném, ott egész biztosan értenek hozzá. Mi annak idején másfél évig futottunk felesleges köröket, mire meglett a diagnózis, mert vagy közölte az adott szakember, hogy ő nem ért az autizmushoz (gyermekpszichiáter, pszichológus), vagy ontották a papírokat, hogy nincs semmi gond a gyerekkel (nevelési tanácsadó).

2017. jan. 24. 13:49
 8/13 anonim ***** válasza:
90%

Az, hogy a védőnő, vagy a gyerekorvos mit gondol, teljesen mindegy, mert nem értenek hozzá.

Lehet egy csomó jel, amiről nem is gondolná az ember, hogy az autizmushoz köthető, és elmeradhatnak a legtipikusabb tünetek (szemkontakt hiánya, antiszoc viselkedés, stb.). Nem véletlenül olyan nehéz a diagnózisa.

Szóval én lépnék valamerre!

2017. jan. 24. 22:27
 9/13 anonim ***** válasza:
A fiam most 6,5 éves most kezdi elhagyni.Nem autista.Ő akkor repked ha izgatott vagy vmi nagyon tetszik neki.Most màr nem olyan sűrűn és nem annyira hevesen csinàlja.
2017. jan. 28. 18:47
 10/13 anonim ***** válasza:

1. Igen, kinőheti. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs valami pszichikai gond a gyerekkel. Nekem mindkét gyerekem repkedett és adhd-sok.

2. Lehet, hogy vannak más tünetei is, amelyek neked nem tűnnek fel. De ha ez nem valami súlyos, akkor nem fog senkinek sem feltűnni. 3 évesen még teljesen normális, ha pl. nem beszél rendesen, vagy hisztizik mindenért. Hacsak nem teljesen egyértelmű eset a Vadaskert sem fogja diagnosztizálni. Ha csak ennyi a tünet, hogy repked, be sem utalják.

2017. jan. 29. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!