Normális ez? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Párom fia lassan 11 éves, de szerintem egyáltalán nem a korához méltón viselkedik. Állandóan hisztizik, nyavalyog, ha vmit nem engedünk meg sír! Ha rászólunk ő sértődik meg. Mindentől fél, mindig mindene fáj, állandóan vele kell foglalkozni, babusgatni. Rosszabb mint egy 4 éves lány! Mitől lehet ez?? Mikor veszi észre már magát, hogy mennyire gáz, amiket csinál? Segítsetek!!
2010. máj. 5. 12:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Talán TI segítsetek NEKI!Lehet,hogy a szülők válása,az addig átéltek miatt ilyen.Az is ezt támasztja alá,hogy babusgatni kell,és foglalkozni Vele.

"Mikor veszi észre már magát, hogy mennyire gáz, amiket csinál?"Talán a felfogásodon változtatni kellene!Én 2 gyerekes anyuka vagyok,az első gyerekem apukájától elváltam,de soha nem viselkedett így a fiam.Igaz,maximálisan mellette álltam,ha láttam,hogy gondok vannak,mindig szenteltem időt,és figyelmet Rá!Beszélgessetek Vele(ha kell szakemberek segítségével),hogy kiderüljön,mi a probléma!

2010. máj. 5. 20:09
 2/19 A kérdező kommentje:
Ő már a válás előtt is ilyen volt. Sajnos nagyon el lett/van kényeztetve, pedig remek kis srác lehetne. Én semmit nem szólok bele a nevelésbe, mert úgy gondolom, hogy a gyereket az anyja meg az apja kell, hogy nevelje, én se örülnék, ha az én gyerekemet más is nevelné. Az a baj, hogy ha tök normális vagyok vele, akkor is ilyen, nem használ! Mivel nagyon sokat van nálunk, elég gyakran kiborulok a viselkedéséből, de semmit nem mondok olyankor se! Ezt csak Nektek írtam, hogy milyen gáz, másnak nem. Sajnos az anyja semmit nem foglalkozik vele, gondolom ez a fő gond...
2010. máj. 5. 21:49
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
szia, igen, ez nevelési hiba szerintem is. hát nem tudom, mit lehetne tenni, az iskolában is ilyen? a társai nem néznek rá furán emiatt, nem közösítik ki, vannak barátai? vagy csak otthon ilyen? az apja hogy viszonyul hozzá, amikor ilyen? vannak közös programok? olyankor miket csinál, hogy viselkedik?
2010. máj. 6. 12:20
 4/19 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..

Hát ilyen idióta is lehetne,ilyeneket tettek fel a taknyosok magukról és nem csak a lányok.Nekem is most küldte valaki,undoritó.

A rinyáról meg le kell szoktatni,beszélni kellene a pároddal,különben nagy bajok lesznek még,nem hogy férfi nem lesz belőle,de még kamaszfiú sem.

2010. máj. 6. 14:08
 5/19 anonim ***** válasza:

Júj,én is láttam a videót,elég gáz,milyen szülei lehetnek az ilyennek.

Hát marha elkényesztettett egy gyerek lehet,mindenképp le kellene ülnötök a pároddal és beszélgetni,muszály lenne már változatani,mert ez csak rosszabb lesz,ha meg nem tetszik a gyereknek hagy duzzogjon,majd lenyúgszik.

2010. máj. 6. 14:51
 6/19 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Nagy segítség lenne, ha írnátok, mit tegyek, mert ezt már nem lehet idegekkel bírni! Azt én is tudom, hogy azért ilyen, mert elkényeztetett, de bízom benne, hogy előbb utóbb kinövi ezeket a gyerekes dolgokat. Vagy szerintetek nem fogja?? Suliban nem ilyen, az anyjánál sem, mert az anyja élettársa nem hagyja. Csak nálunk meg a mamájánál. Párommal hiába beszélek, max fél napig tart, ha mondom neki, hogy ne így viselkedjen már vele. Babusgatja, meg drága kisfiamozik minden perceben, puszilgatja, szeretgeti... Páromnak nagy lelkiismeret furdalása van, hogy nem vele él a fia, ezért azt mondja, ha nálunk van, akkor nem akar vele veszekedni semmin, mert azt akarja, hogy szeressen nálunk lenni, jól érezze magát. Ezért tulajdonképpen a gyerek azt csinál, amit akar, mindent megkap amit szeretne. És ezzel vissza is él rendesen! Pl.mindig az apja fürdeti, hogy gyorsabban kész legyen és tudja nézni a tévét minél hamarabb (ez normális 10 évesnél, hogy hagyja hogy az apja fürdesse???Nekem nagyon fura.)Éjszaka mindig úgy kell elaltatni, vagy bevinni a szobájába, ha elaludt, de legalább már azt elértem, hogy egyedül a szobájában alszik, igaz mindig átjön hajnalba és kéri az apját, hogy kicsit feküdjön mellé. Előtte velünk aludt.
2010. máj. 6. 22:24
 7/19 anonim ***** válasza:

Bocsi de valami nem stimmel a gyerekkel,az apja fürdeti,4-5 éves gyerek egyedül fürdik,csak leellenőrzik,hogy rendesen megszappanozta magát,meg a hajmosásnál segítenek.Na ha még ő is szappanozgatja,akkor az már beteges!!!

Ez már nem sima kényesztetés,ez már beteges.Ekkora gyereket lefektetni,meg cipelgetni.Az ovodás gyerekekkel nem bánnak így.

Gondolj bele 1-2 éven belül már kamaszodik biólógiailag is,akkor is apuka fogja fürdiztetni.Ez nagyon gáz.

El kellene mondanod hogy ez nem normális viselkedés,ezt nem szabadna hagynod.

De tényleg a fürdetést hogy kell elképzelni?

Beviszi és ő szappanozza meg törölgeti?

Ha igen akkor a párodnak is valami baja van,ez nekem kicsit perverz már.

Azt még megérteném ha bemegy és dumcsizik vele amig a srác fürdik,de az is már gáz,ha úgy mossa a tudod milyét hogy közben az apuka látja.Itt nagyon komoly gondok vannak de nemcsak a gyerekkel,ahanem a pároddal is.

2010. máj. 7. 18:02
 8/19 anonim ***** válasza:

Fürdetik meg veletek aludt ez durva.Pici 3 éves gyerekek egyedül a szobájukban alszanak.Bocs de nem normális.

Mióta vagytok együtt,hány éves kora óta ismered a fiút?

Egyébként ennyi idős korban a legtöbb gyerek már nem szereti ha bemászkálnak hozzá ha fürdik,nem szeretik ha meglátják őket.

2010. máj. 7. 18:05
 9/19 anonim ***** válasza:
Anya nem törödik vele,erre sem lehet mindent ráfogni,egyém se vitte túlzásba.De amiket írtál azok nem normális dolgok.Oké hogy szeretgeti,de azért a többi,meg a hisztik.
2010. máj. 7. 18:07
 10/19 A kérdező kommentje:
Azért fürdeti, mert mindig kéri a gyerek. Ha meg nem csinálja meg, akkor megsértődik. Szappanozza a hátát, kezét, nyakát, segít törölközni. Párom azért ilyen, mert amikor a fiú kisebb volt nem törődött vele, és most ezeket az elveszett éveket próbálja pótolni. Mindig azt mondja, majd kinövi. Én meg ezt nem győzöm kivárni. Mondjuk amikor az anyjánál van és annak az élettársa nincs otthon (elég sűrűn, mert sofőr), akkor ők még a mai napig együtt alszik a fiú az anyjával. Valamiért olyan, mintha nem akarna felnőni, önállósodni. Ahogy Te is írtad 4-5 éves szinten van.
2010. máj. 7. 18:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!