Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Egyszerűen fogalmam sincs,...

Egyszerűen fogalmam sincs, hogyan neveljem a lányomat?

Figyelt kérdés

Alapvetően egy nagyon jó kislány, és valószínűleg ezért sincs fogalmam a dologról, mert sosem volt szükségem erőszakos módszerekre, mindig csinálja amit mondok, de életkorából adódóan sajnos egy valamivel nem boldogulok...nem érzékeli ha mérges vagyok valamiért...tehát ha valami olyat csinál, ami miatt valóban fegyelmezni szeretném, egyszerűen nem érti miről van szó.

konkrét példa: déli alvás - rendszerint lázad ellene...rúgkapál, dobálja magát, hülyéskedik, végül cska nem alszik, délután meg már hisztis, kajla, mindennek neki megy stb...2,5 éves egyébként..rá hagynám a dolgot, erre kimászik az ágyból, elkezd őrjöngeni és felveri a szerencsétlen pici hugát, akinek viszont muszáj volna elaludni..na ilyenkor szoktam rákiabálni, ágyba erőltetni, bezárni a szoba ajtaját (először úgy hogy ott vagyok, aztán mikor már síkideg vagyok akkor úgy, hogy nem vagyok ott) de nem ért belőle...először röhögcsél ezeken is, végül bocsánatot kér, mire kinyitom az ajtót és elfogadom hogy nem bír elaludni, de ilyenkor tovább lép 1 perc alatt a dolgon, és másnap minden megy előlről...eredmény: nem alszik se se a nővére, a délutáni programoknak lőttek, minden nap déltől egy rémálom...hogy vegyem rá, hogy ha nem is alszik, legyen el CSENDBEN a szobájában...

2016. dec. 12. 14:33
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
87%
Össze vissza beszélsz, és hiába írták itt már le 30-an hogy egy kétésfél éves nem fog a szobájában csöndben ülni 2 órán keresztül, nem fogod fel, csak folyamatosan hajtod a magadét.
2016. dec. 12. 23:15
 42/45 anonim ***** válasza:
73%
Hiába pontozol le nullára,össze vissza hablatyolsz,mindenre kifogást keresel. Az enyém se aludt annyi idösen csak a bölcsibe,ettöl még nem örjöngött. Már rég megvolt kellett volna tanitani rá,ha hisztizik,menjen be a szobájába és nema jöhet ki amig be nema fejezi. Ha szászszor kell bevinni,beviszed annyiszor. Ha megnem egy napirend nincs neki már születésétől,márpedig nincs,mert hol alszik,hol nem,akkor mit vársz töle?! Gyerek... Neki a napirend ad biztonságot,hogy tudja mikor mi következik. Lehet vele üzletelni is. Ebédelünk nemsoká,de elötte mégmég játszunk ezt,aztán hami után alszol te is meg a teso is. És ezt szépen 3-5percenként elismételni,hogy tudja mi következik. És igen,baromi nehéz lesz már rendszerhez szoktatni. Sok orditás árán. De amig ö fogja a gyeplöt,te neked a szót is kár pazarolni itt.
2016. dec. 13. 18:35
 43/45 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Van valami változás azóta?
2016. dec. 18. 08:31
 44/45 anonim ***** válasza:

Az én kisfiammal is hasonló problémák voltak 3 éves kora körül. De csak most, 7 éves korában derült ki róla, hogy Aspergeres.

(Az iskolában a társai viselkedését, rosszallását nem érzékelte, s gyakran verekedésbe torkollt a dolog, emiatt kellett nevelési tanácsadóba illetve profi pszichológusokhoz vinni.)

Így utólag már minden összeállt a viselkedésével kapcsolatban, mióta tudom, hogy Aspergeres. Hogy miért nem értette meg, a szavakból és az arckifejezésemből, hogy mérges vagyok. Hogy miért rugdosott, amikor melélbújtam. Hogy mitől jött indulatba, mikor valamire az ígéretemet akarta venni és én erre azt válaszoltam: "Majd meglátjuk..." És így tovább...

2016. dec. 27. 14:18
 45/45 anonim ***** válasza:
Fáraszd le délelőtt. Bátyáméknál kiscsaj 2 éves koráig aludt, a masodik gyerek 5,5 éves még mindig alszik délután. Kapcsolni be neki 1-2 mesét 40-50p és akkor pihen kicsit. Azért egy 2,5 évezről ne várjuk már el, hogy csendben feküdjön, üljön a szobában 2 órát. Nálunk a kicsik hozzá vannak szokva, hogy a bátyó játszik, megy a zene, porszívózok, mos a gép stb. első perctől így volt, simán alszanak. (5 hósak a kicsik, 3 a nagy)
2016. dec. 30. 09:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!