Egyszerűen fogalmam sincs, hogyan neveljem a lányomat?
Alapvetően egy nagyon jó kislány, és valószínűleg ezért sincs fogalmam a dologról, mert sosem volt szükségem erőszakos módszerekre, mindig csinálja amit mondok, de életkorából adódóan sajnos egy valamivel nem boldogulok...nem érzékeli ha mérges vagyok valamiért...tehát ha valami olyat csinál, ami miatt valóban fegyelmezni szeretném, egyszerűen nem érti miről van szó.
konkrét példa: déli alvás - rendszerint lázad ellene...rúgkapál, dobálja magát, hülyéskedik, végül cska nem alszik, délután meg már hisztis, kajla, mindennek neki megy stb...2,5 éves egyébként..rá hagynám a dolgot, erre kimászik az ágyból, elkezd őrjöngeni és felveri a szerencsétlen pici hugát, akinek viszont muszáj volna elaludni..na ilyenkor szoktam rákiabálni, ágyba erőltetni, bezárni a szoba ajtaját (először úgy hogy ott vagyok, aztán mikor már síkideg vagyok akkor úgy, hogy nem vagyok ott) de nem ért belőle...először röhögcsél ezeken is, végül bocsánatot kér, mire kinyitom az ajtót és elfogadom hogy nem bír elaludni, de ilyenkor tovább lép 1 perc alatt a dolgon, és másnap minden megy előlről...eredmény: nem alszik se se a nővére, a délutáni programoknak lőttek, minden nap déltől egy rémálom...hogy vegyem rá, hogy ha nem is alszik, legyen el CSENDBEN a szobájában...
Szerintem nincs az a büntetés, amitől egy 2,5 éves két órát csendben lesz.
Ha elfogadod hogy nem alszik, akkor maradj bent vele és játszatok csendes játékokat.
Azt mondod a tesó érkezésével lett ez a mizéria, lehet érzi, hogy a tesó alvásideje az egyetlen amikor csak az övé vagy és ezt akarja kihasználni.
Miért nem alszik együtt a két gyerek? Miért nem kéred segítsen elaltatni a kicsit? Miért baj,ha törődni kell vele,mert nem alszik? Miért rongyol be a kicsi szobájába? Elejétől a terhesség során már mondani kellett volna mi hogy müködik... most is csak a kifogásokat keresed,mert semmi nem tetszik,amiket írnak.
Az én 4évesem nem randalírozik a 2hónapos mellett,és 2,5évesen se volt olyan hiszti,mint amit te leírsz.
Éjjel hány órát alszik?
Esetleg az nem lehet az ok, hogy kicsit túl későn teszed le délután és már átesett a holtponton?
A másik tippem az, hogy egyszerűen kicsi az alvásigénye. Van olyan felnőtt ismerősöm, aki képtelen napi 3-4 óránál többet aludni, pedig fizikai és szellemi terhelésnek is ki van téve. Mégis tökéletesen működik. Reggel iszik egy kávét, néha délben is. Többször rákérdeztem és mondta, hogy nem álmos. Néha fáradt kicsit, akkor 10 perc olvasgatás feltölti és megy tovább a dolgára.
Bocsi, de a válaszaiddal engem is összezavarsz, nem csoda, ha a gyerek se tudja, mit kellene csinálni.
Egyszer azt akarod, hogy csendben szórakoztassa magát, aztán aludjon, aztán mégse aludjon, aztán mégis...egy gyereknek ez káosz, nem tud rá máshogy reagálni, csak hisztivel.
Arra kell megtanítani, hogy amíg a tesó alszik, addig ő is pihenjen. Ha álmos, el fog aludni. Azt is meg kell neli tanítani, hogy mit vársz el pihenés alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!