8 hónapos yorkim, napi rendszerességgel közösül plüssével, emellett az utóbbi időben rengeteget nyüszít, amolyan hisztiként. Egyszerűen nem tudom mivel neveljem. Van valakinek esetleg hasonló tapasztalata, vagy tanácsa? Forduljunk orvoshoz?
Tipikus tünetek a falkasorrendbeli gondokra, ajánlom Jan Fennel Kutyapszichológia című könyvét (nem kell megijedni a címétől, nem unalmas szakkönyv).
Emellett van egy jó írás a neten, ezt írd be a kererőbe, hogy kidobja: "cerberos falkavezér".
Cesar Millan könyvei is jók.
8 hónapos yorkid épp kamaszodik. Igaz nem írtad milyen nemű, de nekem a szuka (szintén yorkshire) kutyusom is megpróbálta meghágni ugyanennyi idősen az egyik plüssmacimat.
Megszidtam, plüsst eltettem. Elkezdtem vele kutyaiskolába járni, és sok olyan gyakorlatot csináltunk, ami a falkavezér szerepemet erősíti.
Semmi szükség orvosra, a párzómozdulat, és a hisztizés is azt mutatja, hogy nem vagy vele elég szigorú, nincsenek szabályok.
Nem 400 oldalas és nem uncsi. Ugorj neki a délután és alkalmazd!! Ha nem csinálod következetesen, nem ér semmit h elolvastad. Orvosra nem, kiképzőre szükséged lehet.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!