Egyszerűen fogalmam sincs, hogyan neveljem a lányomat?
Alapvetően egy nagyon jó kislány, és valószínűleg ezért sincs fogalmam a dologról, mert sosem volt szükségem erőszakos módszerekre, mindig csinálja amit mondok, de életkorából adódóan sajnos egy valamivel nem boldogulok...nem érzékeli ha mérges vagyok valamiért...tehát ha valami olyat csinál, ami miatt valóban fegyelmezni szeretném, egyszerűen nem érti miről van szó.
konkrét példa: déli alvás - rendszerint lázad ellene...rúgkapál, dobálja magát, hülyéskedik, végül cska nem alszik, délután meg már hisztis, kajla, mindennek neki megy stb...2,5 éves egyébként..rá hagynám a dolgot, erre kimászik az ágyból, elkezd őrjöngeni és felveri a szerencsétlen pici hugát, akinek viszont muszáj volna elaludni..na ilyenkor szoktam rákiabálni, ágyba erőltetni, bezárni a szoba ajtaját (először úgy hogy ott vagyok, aztán mikor már síkideg vagyok akkor úgy, hogy nem vagyok ott) de nem ért belőle...először röhögcsél ezeken is, végül bocsánatot kér, mire kinyitom az ajtót és elfogadom hogy nem bír elaludni, de ilyenkor tovább lép 1 perc alatt a dolgon, és másnap minden megy előlről...eredmény: nem alszik se se a nővére, a délutáni programoknak lőttek, minden nap déltől egy rémálom...hogy vegyem rá, hogy ha nem is alszik, legyen el CSENDBEN a szobájában...
"mondom neki maradj csendben mert itt a mumus"
eszemet eldobom...
nem mintha nálunk nem lenne mókár, de az maximum a megmaradt tortát csórja ki a hűtőből :D
"van e valami olyan bűntetési forma, amit egy ennyi idős gyerek betart, felfog"
Ugy elvered mint a lovat, es akkor RETTEGNI fog, es csendben marad.
Erre voltal kivancsi?
na de ha szórakoztatom akkor meg nem fogja fel hogy az alvás idő és aludni kellene...érted...vagy arra tanítom hogy nem kell délben aludni hanem csendben kell játszani, vagy arra tanítom hogy aludni kell de akkor nem ülhetek le mellé szórakoztatni...köztes alternatíva nincs???
sajnos felkel a kicsi dupla zárt ajtónál, hiába van külön szobája :( pedig sose lépkedtünk lábujjhegyen, nem is lehetett a nagy miatt, kezdetben nem zavarta, bombát lehetett mellette rombatni úgy aludt zajban is, de pár hete már sokkal érzékenyebb és mindenre felébred.
25 emiatt felesleges volt rányomnod a válasz gombra.
A popsiveregetőnek üzenem, hogy a mai napig egy következetes erős anyának tartottam magam. Többször próbálkozott, szórakozott, hisztizett, de mindig elaludt...eddig...másfél óra fullextrás őrjöngés és a szomszédok beszólása, kopogása után feladtam. Szóval nem aludt. 3 lesz márciusban és reggel fél 7 óta fenn van. Minden elvemmel ellentétben. Messze van még az este és tudom, mi vár még rám, mert nincs ehhez hozzászokva...szóval soha ne mondd, hogy soha!!
Kedves Kérdező! Nem olvastam mindent végig, de talán meseolvasás alatt csendben tud lenni. Mondjuk sokáig azt sem lehet, de talán utána elalszik. Jobb ötletem sajnos nincs. A következetesség sajnos sokszor hisztivel jár, ami ugye a legkevésbé sem halk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!