Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért bántja a kiskutyát?

Miért bántja a kiskutyát?

Figyelt kérdés

2,5 évesem minden alkalmat megragad, hogy bántsa a 10 hetes kiskutyát, de nem tudom miért. Egyik állatot sem bántja, de ezt a kis árvát mindig, ha fél percre nem nézek oda, már csapkodja, próbálja megrugni. 100x rászoltam már. K int van a kutya, szóval csak akkor van vele ha kint vagyunk.

Mit tehetek? Félek ha nagyobb lesz meg fogja harapni :(

2016. dec. 11. 12:25
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
91%
Na most akkor mondok én neked valamit, Kérdező, erre az "erőszakra erőszakkal ne" elvedre. Unokahúgom előszeretettel fejelgetett le mindenkit a környezetében, akkor volt úgy 2-3 éves. Mindenki játszotta, hogy jaj, most sírok, meg jaj, most szomorú vagyok, innen kerülgették, onnan kerülgették, olyanokat fejelt, hogy az embernek könnybe lábadt a szeme. Velem egyszer csinálta meg, épp a cipőjét kötöttem, az ölemben ült, hátra biccentette a fejét. Letettem, megperdítettem magam felé, és adtam neki egy kellő erősségű, de nem túl nagy maflást. Elkezdett üvölteni, én meg jól leszidtam, és megmondtam neki, hogy nekem is fáj, és ezentúl ha nekem miatta fáj, akkor abban biztos lehet, hogy neki is fájni fog utána, egyébként meg szégyellje magát! És érdekes, engem akkor egyszer fejelt le, utána többet nem, másokat viszont továbbra is. Ugyan ez volt a haj húzással is, nekem csak egyszer tépte meg a hajam. Itt senki sem azt tanácsolja, hogy verd halomra a gyereket, míg lilul, de azért van egy határ, amit tartson meg! Ja, és előtte nem árt figyelmeztetni, hogy ha ezeket csinálja, akkor ez lesz a következménye. Aztán szépen betartani. Nem lesz semmi baja, ha egyszer egyszer odacsavarsz neki! Inkább te,mint a kutya szájából kelljen kiszedni. De ha úgy lesz, nem a kutya lesz elsődlegesen hibás, nem is a gyereked, hanem te, mert majd utána siránkozhatsz, hogy jaj, bárcsak rácsaptam volna, akkor már késő. És előbb utóbb az a kutya meg fogja védeni magát, erre számíts!
2016. dec. 11. 18:21
 22/62 anonim ***** válasza:
89%
Utolsó, maximálisan egyetértek!!!
2016. dec. 11. 18:22
 23/62 A kérdező kommentje:

Öten vagyunk testvérek, soha nem ütöttek meg minket és felnőttünk.

Ha rosszat tesz megbüntetem. Dac korszakbab van, az a cél, hogy leszoktassam egy rossz cselekedetről, nem az, hogy én rászokjak valamire amit elítélek.

Hiába írod, hogy üssem meg, nem tud olyat tenni amiért megtenném. Soha nem csaptam/ütöttem meg senkit, nem egy 2,5 éves gyereket, / gyerekemet fogom megütni először. A fiam ősszel iskolába megy, vele is átéltük a dackorszak árnyoldalát, Ő harapott. Soha nem csaptam a szájára, büntettem, de mindenek előtt megértettem vele, miért nem csináljuk. 3 hónap alatt leszokott róla. Egy nyugodt, kiegyensúlyozott, iskolaérett 5,5 éves aki soha nem verekszik.

2016. dec. 11. 19:03
 24/62 anonim ***** válasza:
77%
Hát akkor hagyjad, hogy kiélje a pszichopata hajlamait a kutyakölykön. Neked sem való sem kutya, sem gyerek... Remélem az sem lesz gond, hogyha 4 évesen születik egy kistestvére, azt megfojtja, mert te olyan erőszak ellenes vagy.
2016. dec. 11. 20:22
 25/62 anonim ***** válasza:
80%
Többire is reagálj légyszíves, miért vágsz ki a kertbe egy 10 hetes babakutyát (nem csak a hideg miatt baj) és miért adsz neki tejet mikor semmi szüksége rá??
2016. dec. 11. 20:59
 26/62 anonim ***** válasza:
75%

Elég ciki, ha 3 hónap kellett, hogy ne harapjon a gyerek.

Lesznek itt még komoly gondok...

2016. dec. 11. 21:17
 27/62 anonim válasza:
89%
Szóval inkább bevállalod, hogy a fiad addig kínozza a kutyát amíg nem kap tőle egy figyelmeztető harapást, ami lehet majd egész életre nyomot hagy rajta, ahelyett hogy rácsapnál a kezére egyszer... Ez ám a logika! Majd ha a hugit kezdené el szintén bántani, akkor se csinálj semmit.
2016. dec. 11. 21:19
 28/62 anonim ***** válasza:
98%
Hibát hibára halmozol.
2016. dec. 11. 21:35
 29/62 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, akkor sem csapnád meg, ha a húgát kezdené el ütni-rúgni, kergetné ok nélkül? Ja, mert hogy ez "csak" egy kutya, akkor szabad? Ne haragudj, de nem vagy normális. Ok, téged harap a kölök, nem fogod lekapni a fejét, de a kutya lehet, hogy igen. És bocs, de valamilyen szinten meg is érdemelné, hogy odakapjon neki, akkor talán többet nem tenné.
2016. dec. 11. 21:57
 30/62 anonim ***** válasza:
98%

Kereszt lányom is ezt csinálta....

A kutya egyszer vissza harapott, azóta is az arcán van a seb. (ott is fog maradni)

Ha a gyerek bántja a kutyát ne szólj hozza. Zavard el, nem csinálhat semmit csak nézhet maga elé. 30 perc múlva ujra lehet próbálkozni nála.... Ha megint kezdi megint....

2016. dec. 11. 22:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!