Miiért bántja a kiskutyát az anyja?
az egyik ismerősünk azt mondta, hogy azért csinálja mert így neveli a kiskutyát harciasnak
lehetséges ez?
hát az a nagy helyzet, hogy még mind a 4 kutyának nála kéne lennie és most kéne őket elajándékozni...így a másik 3 kutyus életéből a nevelés kimaradt
azt meg már szinte félve mondom, hogy a kutyáknak meg sem kellett volna születnie és mindkét kutyusod ivartalanítani kellene...
Neveli a kölyköt azért cibálja meg néha. Bár nálam az anya egyszer se morgott a kicsikre, és nem cibálta meg őket. Viszont nagyon jól gondoskodott róluk.
Két honapos kor elött még nem kellett volna elajándékozni a kicsiket, mert hat hetesen kapják az első oltást ami az immunrendszerét alakítja ki. Tehát oltás nélkül elvenni az anyától egyenlő kitenni őket a halálos vírusoknak.
Hat hetes korukig az anyatej biztosít számukra védelmet.
De gondolom ez téged, titeket nem érdekel, mint hogy az se, hogy tavaly június óta kötelező a kölyköket chipel együtt elajándékozni, eladni. Azt nem tudom mennyire veszik komolyan a szabályozást, de szabálysértésnek minősül.
Le lehet pontozni, de ezt nem én találtam ki, és ezzel senkit nem akartam megsérteni.
Minden jót!
Attól is függ, milyen helyzetben, mi okból cibálja a szuka a kölyköt. Mert lehet csak neveli, de az is lehet, hogy egyszerűen csak rossz anya. Láttam már olyan szukát, akit csak felügyelet mellett lehetett a kölykeivel hagyni, mert megölte őket, az egyiket meg is ette!
Ivartalanítsd a kutyádat, ne szaporíts! Főleg, ha nem értesz hozzá és nem törzskönyves, fajtatiszta a kutyád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!