Hogyan szoktassam le a 7 hetes kiskutyát a láb és kéz harapdálásról? Ha vonítok, nyűszítek, nem reagál, ha nózijára pöccintek az sem.
Sajnos elsőre egyikből sem fogja megérteni, ez eltart néhány hétig, mire megtanulja.
Ezért is szokták javasolni, hogy a kutyát 8-9 hetes kora előtt nem ajánlott elválasztani az anyjától, ugyanis ő tanította volna meg neki, hogy mit szabad és mit nem. Így ez a feladat Rád hárult. Neked nehezebben fog menni, és fájdalmas lesz:) De azért ne aggódj, meg fogja tanulni.
: ma 16:45
Komolyan gondolod, hogyha én 9 hetesen hazavinnék egy kölyköt, az nem próbálna rágcsálni, harapdálni, mert a mamája megtanította neki, hogy nem szabad?
Ha a következő kutyámat fél évesen hozom el , akkor ő már meg fogja tanulni akkorra a mamájától az ül-fekszik-maradot is?
Csodálkozni fogsz, de igen.
A feksziket nem, de az ült és a hozzámot bizony eltanulták az anyjuktól. A kölyköknek egyáltalán nem kellett tanítani, mert tudják. Az anyjuk meg az ő anyjától leste el a lábnál követést. És működik.
ma 19:31
Tisztában vagyok azzal, miket tudnak egymástól eltanulni a kutyák:))Persze, mindezeket akár egy másik vele élő kutyától is eltanulhatja.
De azért ne vakítsák már a kölyökkutyásokat, hogyha 8-9 hetesen vesz magához egy kölyköt, akkor az nem próbál meg gazdit rágcsálni.Meg bármit rágni.
8-9 hetes nem, de a 6 hónapos igen.
8-9 hetesen csak a szobatisztaságot tanulja meg a többiektől.
ma 19:11
A rágcsálás és a harapás nem ugyanaz. Tudom milyen az, amikor játszok egy kölyök kutyával, és ő játék közben ráfog a kezemre, de nem erősen. És azt is tudom, hogy milyen, amikor a lakás másik feléből nekifut és ráharap a lábamra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!