Hogyan szoktassam le a harapdálásról kutyámat?
Nagyon örül neked, játszani szeretne.
Tedd karba a kezedet és fordíts hátat neki. Ha már lenyugszik, csak akkor simogasd meg.
Tudod miért kaptál választ? Ezért: http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?kategoria=68&keres..
alig pár ilyen kérdés van.
Igaza van a kérdezőnek, feltett egy kérdést, arra választ vár, nem linkelgetést. Remélem, majd ha nektek kell válasz a kérdésetekre, akkor ti is kaptok válasznak sok-sok linket, és rátok hagyják, hogy keressétek ki a választ a kérdésekből. Ha tudsz segíteni neki, válaszolj, ha nem, akkor hagyd meg azoknak, akik tényleg azért vannak ezen az oldalon hogy segítsenek a másiknak. Emberi segítőkészség. Gratulálok! Maximálisan negatív!
A kutyákkal pedig én is annyit tudnék javasolni, hogy állj be közéjük, és addig ne nyúlj hozzájuk, amíg le nem nyugszanak. Utána simogasd csak őket!
Sajnos, az én kutyám is ilyen, és még nem kaptam használható tanácsot. Ha nem veszek róla tudomást, akkor is felugrál, ás akkor hátulrólharapdálja a bokámat. Ált akkor, mikor hazaérek. Tudom, hogy örül, és játszani akar, de amíg nem nyugszik le semmihez nem tudok vele kezdeni, mert csak jön nekem mint egy kis vadállat.
A te esetedben valószínű, hogy a figyelmedet akarja, hogy csak vele foglalkozz. Féltékenység lehet benne.
Az a rossz, hogy nem minden kutya egyforma. Van akinél beválik a hátat fordítok dolog, aztán vannak nehéz esetek is.
Kíváncsian várom a válaszokat!
Nézd, alapvetően én itt is, mint a legtöbb problémánál rangsor/viszony rendezésben keresném a megoldást.
Ugyanis szerintem egy megfelelő kutya gazda viszonyban ilyen helyzetben simán el kéne tudnod zavarni magadtól a kutyát. Ha te lennél a két kutya vezetője, akkor nem férne kétség ahhoz, hogy kizárólag te döntöd el, hogy kit simogatsz éppen.
Egyébként meg attól még, hogy kölykökről szól, sok okosság van ám benne. Ugyanis a motiváció pontosan ugyanaz. Azért csinálja, hogy figyelmet kapjon. Tehát a megoldás is ugyanaz, nem kap ilyenkor figyelmet egyáltalán. És akkor erre vannak különböző módszerek, mint pl. elzavarás, hátat fordítás, de akár valami helyettesítő viselkedés tanítása (pl. fektetés) és annak a jutalmazása figyelemmel.
Lehet olyanokat csinálni, hogy a renitens kutya helyben maradást gyakorol pár méterrel odébb, és ha nem mozdul ki arra, hogy a másikkal játszol, akkor odamész hozzá, megszeretgeted őt is. És ezt gyakorolhatod mindkettőjükkel külön-külön, hogy mindkettő elfogadja, hogy van, hogy csak ez egyikükkel foglalkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!