Hogy szoktassam le a kiskutyámat a harapdálásról?
játékbol is olyan durva,ha nem hagyom neki akkor is egyre durvábban csinálja...:S eddig azt próbáltam h vissza zártam 2-3 percre mikor ilyet csinált akkor sírt utánnam,aztám mikor kivettem újra elkezdte.kaukázusi juhász kislány kutyus.
17/L
10 hetes
csak azert erzed durvának mert még hegyesek és élesek(növoben vannak)a fogai
nekem bernipásztorom van aki most 1 éves és 40 kiló
2 hetesen vettük
kb 5-6 honapos koraigéreztuk a harapását
és kiis voltunk dekorálva hegekkel sebekkel harapásnyomokkal
miután kifejlodott a foga is harapdált de akk már nem éreztuk
sőt még most is szokott harapdálni
de csak csinyán
egyébként mi ugycsinalétuk hogy hogyha fajt akkor nyuszito hangot adtunk ki hogy tudja hogy elég
nekünk bevállt
am nállunk a "bolházással" vannak nagy bajok
azzal amikor puléover vagy valami ruha van rajtunk ami tud gyurodni
és azt az elso fogaival csipkedi mint amikor magának csinálja ugy mint amikor csipi a bolha és probaléja kiszedni
na az baromi fájdalmas tud lenni
egyébként 17F
a berni pedig 1 éves fiu
Apám kutyakiképző, szóval nyugodtan hidd el ezeket:
A kiskutyát nem szabad leszoktatni a harapdálásról, ilyenkor próbálgatja az erejét, fejlődik, nem agresszivitásból harapdál. Le lehet szoktatni ugyan, de akkor gyáva, ölbe való kutya lesz belőle, ami neki sem jó... Ha kezd felnőni abbahagyja a harapdálást, most csak egyszerűen le kell kötni a figyelmét, adni neki valami erős rágcsálnivaló játékot.
Az én kutyám egy éves:) És szépen harapdált, szinte én is írhattam volna ezt a kérdést jó pár hónappal ezelőtt:)
A gyenge harapdálást lehet hagyni, az erősnél tényleg ott kell(ene) hagyni, fel kell(ene) sikítani... Az enymnél vinnyoghattam órákat.:) Aztán egyszer olyan ideges lettem, hogy ráharaptam az órára:) Hát nem kell mondanom volt meglepődés.
Azóta szintén harap:) De finoman, sajnos nem szokott le róla, de azóta ha közeledek vicsorogva az orra felé, már érzem hogy lágyul is a harapás:) Továbbá a kezemmel szoktam imitálnia harapás. Nem látja és belecsípk abba a kis szőrös seggébe:) Ez is bevált:)
azt a seggbe csípést ki próbálom én is!
köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!