Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan lehet kivívni a dackors...

Hogyan lehet kivívni a dackorszakos kisgyerek tiszteletét?

Figyelt kérdés
Tudom, a szakirodalom (Vida Ági stb) leírja, hogy mit kellene elméletben tenni. Szép és jó, de engem hús vér emberek hús vér "receptje" érdekelne, hiszen anyák vagyunk, fáradtak, és bizony néha eldurran az agyunk - legalább is az enyém..nem tudom mindig minden helyzetben türelemmel, magamban számolással és kompromisszummal megoldani a nevelést...van olyan hogy rákiabálok a lányomra, mit NE tegyen, mert az adott dolog veszélyes, vagy fontos hogy NE tegye, de ő azért is teszi, ha szépen kérem akkor is, ha kiabálva kérem akkor is, ha a kezére csapok akkor meg visszacsap....ergo nem tisztel, hiába fáradozom érte minden nap, kezelem szeretettel, türelemmel és megértéssel a hisztiket, kötöm vele a kompromisszumokat most már jó ideje...de lassan ott tartunk hogy majdnem minden nap a fürdőben kötök ki bőgve, míg ő a másik szobában bőg a hisztije miatt...tudom, ez az én gyengeségem mert nyugodtnak kellene maradnom...de nem megy. Ti hogy csináljátok?
2016. nov. 8. 18:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
16%
2. válaszolónak, ahol a kisebbet bántja a yermek, azt kell megmutatni, hogy nézd, a babát/xy-t simogatni kell és fogod keét és vezeted. valószínű kontaktolni akarna vele, csak nem tudja hogyan. fogod a kezét és simized vele a kislány haját, pofiját, vagy megfogsz egy csörgőt és odaadjátok a kislánynak. ezt akár többször is, így tanítani.legközelebb ezekkel fog élni
2016. nov. 9. 11:10
 12/15 A kérdező kommentje:
utolso :) ennyi eszem azert nekem is van...nagyon szereti simogatja puszilgatja nem bantasbol rugdossa hanem mert igy akarja elnyerni a figyelmem épp...de a rugdosas csak egy a sok kozul. nem erdemes ennyire ki ragadni. ha a szep szo nem hasznal, se a kompromisszum figyelemeltereles stb. akkor mi az a "fenyitő" modszer ami bevalik egy ennyi idosnel...amit ha kovetkezetesen csinalok akkor tisztelni fog. ez itt a kerdes. mivel a szakirodalom szerint a tisztelet ala0ja a bizalom es a szeretet...de ugy erzem tolem ezeket 150%osan is megkapta.
2016. nov. 9. 13:13
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

azért nem kellett volna lepontozni, mert én nem a hidegzuhanyt javaslom

a rugdoás stb mindig frusztrációból ered. annak találd meg az okát, nem kínozni kell egy embert.

2016. nov. 9. 22:11
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanebben a cipoben vagyunk. Nem hasznal sem a szep szo, sem a bunti, sem a hangzatos alternativa-felajanlas, semmi.

Mar ott tartok, hogy ketszer raszolok, aztan beteszem a szobajaba. Amikor vege a bombolesnek kijohet.

Rajongasig szeretem, de a fonok en vagyok, es nem vagyok hajlando bedilizni miatta.

Tarts ki!!!

2016. nov. 10. 10:53
 15/15 anonim ***** válasza:

add be heti 2-3 délelőtt bölcsibe, csanába..:-)

nehéz velük nagyon, mert azt akarja, hogy csakis őrá figyelj, de ez lehetetlen...

Valószínűlg már igényli is a kortárs kapcsolatokat, te már kevés vagy neki, unatkozik...

így időt nyertek, és a távolság segít, hogy mindenki lenyugodjon mást is lásson, a te idegeid is megnyugszanak, és tudsz vele türelmesebb lenni, ez oda vissza hatna, és a gyerek is kevésbé lenne robbanékony...

2016. nov. 15. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!