Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan lehet kivívni a dackors...

Hogyan lehet kivívni a dackorszakos kisgyerek tiszteletét?

Figyelt kérdés
Tudom, a szakirodalom (Vida Ági stb) leírja, hogy mit kellene elméletben tenni. Szép és jó, de engem hús vér emberek hús vér "receptje" érdekelne, hiszen anyák vagyunk, fáradtak, és bizony néha eldurran az agyunk - legalább is az enyém..nem tudom mindig minden helyzetben türelemmel, magamban számolással és kompromisszummal megoldani a nevelést...van olyan hogy rákiabálok a lányomra, mit NE tegyen, mert az adott dolog veszélyes, vagy fontos hogy NE tegye, de ő azért is teszi, ha szépen kérem akkor is, ha kiabálva kérem akkor is, ha a kezére csapok akkor meg visszacsap....ergo nem tisztel, hiába fáradozom érte minden nap, kezelem szeretettel, türelemmel és megértéssel a hisztiket, kötöm vele a kompromisszumokat most már jó ideje...de lassan ott tartunk hogy majdnem minden nap a fürdőben kötök ki bőgve, míg ő a másik szobában bőg a hisztije miatt...tudom, ez az én gyengeségem mert nyugodtnak kellene maradnom...de nem megy. Ti hogy csináljátok?
2016. nov. 8. 18:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
61%
Következetesség. Csapatmunka. A dolgok más szögből való megvilágítása. Tehát pl ne azt mond hogy nem szabad a falra rajzolni, hanem hogy nem mutatna jól a falon a rajz, gyere kicsim, keresünk egy papírt amire rajzolhatsz, és azt majd együtt kitehetjük. Tehát ne csak azt mond amit nem szabad, hanem ajánlj vele alternatívát is. Korának megfelelő büntetések.
2016. nov. 8. 18:51
 2/15 A kérdező kommentje:

ez amit írsz kompromisszum..ezen régen túl vagyunk...a plafonig vagyok ezekkel...mindig új alternatívát ajánlok ha valamit szeretne de azt nem lehet...ez nem működik minden esetben sajnos. milyen büntetést lehet alkalmazni egy 2,5 évesnél?

konkrét esetek: megrúgja a 2 hónapos húga fejét...rákiabálok hogy nem szabad (értelmesen már elmondtam százszor) erre képembe vigyorog és újra megrúgja...megkérem hogy a frissen felmosott padlóra ne menjen mert elcsúszik..képembe vigyorog azért is odafut..stb...sok esetben jó a kompromisszum (ennek köszönhető hogy "csak" napi 3-4 nagyobb hisztivel kell megbírkózni) de mit tudsz tanácsolni azokra a helyzetekre amikor ez nem segít?

2016. nov. 8. 19:00
 3/15 anonim ***** válasza:
50%
Nálunk ami még bevált az a jutalomtábla. Van a szobájában egy falra akasztható papír, amire ha jó viselkedik, vagy ügyes, kaphat hercegnős matricákat, kisebb dolgokért egyet, nagyobbakért kettőt. ha elér a tábla végéig, akkor csináljatok olyan programot amit ő szeretne, kettesben( valami olyat ahova nem sűrűn jártok, tehát jutalomszámba megy). Ám ha rossz, akkor vegyél le a matricákból, kisdologért egyet, nagyobbért kettőt, és közben mond el, hogy ezzel csak azt éri el hogy később lesz közös programotok.
2016. nov. 8. 19:12
 4/15 anonim ***** válasza:
92%

Jajj megmondom őszintén az agyamra megy ez az újkori széplelkeket nevelünk dolog, hogy a 2,5 évesnek új szemszögből kell megvilágítani a dolgokat meg ilyesmi. Még csak most tanult meg beszélni, most jött rá, hogy Ő meg a világ létezik, nem feltétlen fogja érteni a szép szót, akármennyire is értelmes.

Nem véletlen van ez a korszak, tesztelik meddig mehetnek el, és meg kell a határokat szabni. Pont ez akarja tudni. Hogy hol a határ. Az meg nem fog úgy kiderülni nekik, ha folyton eltereljük a szituációt valami hülye mellékvágányra, csak hogy elkerüljük a konfliktust.

Ha valamit nem lehet akkor nem. Ha csinálja, akkor felvenni és be a szobába, kiságyba kész, vagy a zuhanyzóba lezuhanyozni stb. Ha én mondom, hogy be kell fejezni, akkor márpedig be fogja fejezni. Ha így akkor így. Főleg ha a 2 hónapost rugdossa. Ne vicceljünk már!

2016. nov. 8. 19:18
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

#4, baromi igazad van!

A hisztiert nem jár játék meg szeretgetés! Nálam is teljesen bevált a szeparálás, felvettem, be a szobájába, és kész. Ne hagyd, hogy egy ekkora gyerek a fejedre nőjön, még hogy te sirj, mert ő hisztizik.

A kicsit bántani pedig abszolút tabu!

2016. nov. 8. 19:44
 6/15 A kérdező kommentje:
de itt igazabol az a kerdes hogy mi van akkor ha igy teszek amit mondtok de nem érek célt vele? A kiabalast, kezre csapast jateknak veszi, nem vesz tole komolyan...a szobaba elzarassal meg csak egy fel oras hisztirohamot ernek el amitol mar most gyomorgorcsom van. tudom ez ilyen.
2016. nov. 8. 19:51
 7/15 anonim ***** válasza:
20%
Nálunk két dolog segített. Vagy a zuhany alá tettem ruhástól, vagy hirtelen megöleltem, megpusziltam. Mikor mi vált be. De tudod mikor volt változás? Elmentem egy kineziológushoz, és egy egyszerű szerepjátékkal levezette bennem az elfojtott dühöt. Másnaptól kezelhetőbbé vált a gyerek.
2016. nov. 8. 20:24
 8/15 anonim ***** válasza:
87%
Figyelj. Ha félsz a saját gyerekedtől, akkor semmilyen módszerrel nem fogsz elérni semmilyen eredményt.
2016. nov. 8. 20:34
 9/15 anonim ***** válasza:
31%

ők még pozitívan gondolkodnak

nem azt kell mondani, hogy mit NE tegyen! hanem hogy mit tehet, tegyen inkább.

dackorszakosom is tökéletes példa erre

ha azt mondom ne dobálja szét a hűtőmágnest, szétdobálja és nevet, de ha azt mondom rakjunk ki belőle képet, akkor képet rakunk.

mamám akaszt ki nagyon, mert ordítva fogalmaz

a gyereknek soha nem jutott eszébe pl a sütőszigetelést leszedni, mígnem mama megszólal, hogy arra mennyire kell vigyázni, csak ennyi kellett, másnaptól már szedegeti le..

vagy pl kismotorral száguld, de mindig lefékez, nem megy neki semminek, soha életében eszébe sem jutott beleszáguldani bármibe. erre mama megszólal, nehogy neki menj (a parkoló)autóknak. azóta direkt koccanásig vezeti a motorját.

vagy ne nyúlj a kábelekhez. igaz, hogy a szoba másik végében volt a gyerek, de ezután már a kábelek felé indul..

2016. nov. 8. 22:28
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
*mamám fordítva fogalmaz
2016. nov. 8. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!