Mit csináljak? Nem bírom elviselni a saját lányomat?
Lehet, hogy szívtelenségnek tűnik, de az én kisebbik fiamnál bizony csak az vált be hiszti ellen, ha nem figyeltem rá. Ha elkezdtem foglalkozni vele, alternatívákat felajánlani, a hiszti 1 órán keresztül is elhúzódott, ez neki sem volt jó. Ha elkezdtem valami mással foglalkozni (pl. a tesójával), érdekes módon elmúlt a hiszti.
Boltba én sem vittem őket, amíg más szituációkban és otthon nem tudtak elfogadhatóan viselkedni. Addig vagy apa vásárolt, vagy én mentem nélkülük.
2.5 évesen miért probléma, hogy bepisil? Valami miatt visszaesett. Valami trauma érte, vagy felfázott.
Ne vidd vásárolni, ha meg tudod másképp is oldani.
"2.5 évesen miért probléma, hogy bepisil?"
Gondolom azért, mert előtte magától szobatiszta lett és a pelenkát már nem engedi hogy ráadják. Ha meg mégis ráadnák akkor egy 2.5 éves már elég nagy ahhoz, hogy lehúzza magáról, mivel nem akar pelenkát. Szóval én nem igazán értem, hogy mi nem érthető azon, hogy ez bizony probléma.
Nálunk a mama kényezteti el és nem szab neki korlátokat, mégis csak én tudok vele bevásárolni, játszótérre menni. Ez dackorszak, amiben a kislányod van, van akinél erősebben előjön, van, akinél nem annyira-a gyerekek nagyon különbözőek. Légy türelemmel hozzá, és én is azt ajánlom, hogy ha valamin behisztizik (pl. ruhán), ne ajánlj fel neki hatféle alternatívát.
A pelusnál nálunk is ez volt (kis visszaeső lett), nem csináltunk belőle nagy dolgot - reggel bugyit adtunk rá, aztán ha bepisilt, aznap utána pelust kapott (a bölcsiben rákérdeztem, azt mondták, hogy ez simán előfordulhat, mindenféle trauma nélkül is), aztán két hónap után magától rendbejött a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!