Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak? Nem bírom...

Mit csináljak? Nem bírom elviselni a saját lányomat?

Figyelt kérdés
Egésznapos hiszti,szószerint mindenért.üt vág toporzékol.Mostanába még be is pisil.Egy nap 10szer cserélek rajta ruhát,egyszerűen kezelhetetlen,nem hallgat ránk,a bevásárlás kész katasztrófa,bevásárlókocsiba lehetetlen beletenni,a boltba szaladgál,ha felvesszük rúgkapál,ordít.Mindenbe beleenne.Már esküszöm elegem van.Mit tegyek mert már belebolondulok?
2016. okt. 20. 08:27
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Nyár eleje óta szobatiszta.Mindig szólt 1-2 hónapon belül azt is elértük hogy pelenka nélkül tudtunk kimozdulni.Úgyhogy szobatiszta volt a gyerek,nem is engedi hogy pelenkát adjak rá.Valamiért vissza esett nem tudom.Mozgás és beszédfejlődése rendben van,mindent meg is ért.
2016. okt. 20. 10:44
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

5ös vagyok. Hol hülyéztem le a gyereket?? :O

Akkor ez "sima" dackorszak. És valóban a pároddal beszélgess el, egyformán neveljétek. A hisztinek nem kell felülni. Ha nincs közönség hamarabb abbahagyja.

2016. okt. 20. 12:47
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Ő az egyetlen gyermeked?
2016. okt. 20. 13:53
 14/24 A kérdező kommentje:
Utolsó előttinek.Nem rád gondoltam.Már nincs itt az a hozzászólás törölték vagy az aki írta törölte
2016. okt. 20. 14:39
 15/24 A kérdező kommentje:
Va egy öccse aki 11 hónapos
2016. okt. 20. 14:40
 16/24 anonim ***** válasza:
82%

Én odafigyelnék rá jobban. A saját magad érdekében csak oda vidd, ahova muszáj.

Játsz vele többet, foglalkozz csak vele, haverkodj és ismerd meg.

Add rá vissza a pelenkát.

Nehogy figyelmen kívül hagyd, egy életre elrontod a kapcsolatot. Hallgasd meg mit miért szeretne, beszélgess vele. Türelmesen szeretetteljesen következetesen. Mielőtt mentek valahova mondd el mi fog történni, és mit szeretnél, hogyan viselkedjen.

Úgy ültesd be, hogy játékot adsz a kezébe. Vond be a citromválogatásba, engedd, higy levegye a polcról, amit neg akarsz venni.

2,5 éves csodákat nem lehet várni tőle, hiszen már tudja mennyi élvezetes dologról marad le egy vásárlás alkalmával. Tedd szórakoztatóvá számára is a mindennapi teendőket. Te pedig szedj magnéziumot, ha másra nem jó placebónak is megfelel. Ha van lehetőséget kapcsolódj ki teljesen egyedül, hogy több türelmed legyen.

2016. okt. 20. 15:12
 17/24 anonim ***** válasza:
64%
5ös vagyok. Ok, köszi. Ez is jó kérdés volt, van e testvére. Lehet van benne féltèkenység is. Még ha te is nem is látod egyértelműen, de lehet ezekkel a cselekedetekkel akarja magára felhívni a figyelmet. De dackorszakos is, ez tuti. Szerintem nincs olyan gyerek aki nem megy át ezen. Csak van aki visszafogodtabb. Nagyon sok türelem, megèrtés, következetesség, vond be a tesó körüli teendőkbe, amennyire tudod, dícsérd sokat.
2016. okt. 20. 15:13
 18/24 anonim ***** válasza:
17%

Nem is értem, hogy képes valaki olyan tanácsot adni, hogy üss vissza, hogy érezze, hogy fáj.

Nehogy megüsd, sehol ne akard otthagyni, mert rosszul viselkedik, ne szidd, és figyelj rá, ha hisztizik is épp az érzéseit fejezi ki, ő sem érzi magát jól abban az állapotban, azért viselkedik úgy.

Ennyi empátia nem igaz, hogy nem szorult az emberekbe. Rossz napja van a gyereknek, ideges, szomorú, játszani akar, és folyton csak azt mondogatják neki mit ne csináljon, és hogy maradjon nyugton a kocsiban.

Én is üvöltenék.

Meg kell tanulni más módon levezetnie az indulatait. Adhatsz neki labdát, amit szoríthat, vagy elmondhatja mit érez. Megnevezheted az érzéseit, vagy szorosan megölelheted. Esetleg mindet egyszerre.

Nem szórakozásból vergődik a gyerek, a nem helyénvaló viselkedést pedig nem figyelmenkívül hagyjuk, hanem rávezetjük a gyereket a helyes viselkedésre a fenti módszerekkel.

2016. okt. 20. 15:23
 19/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.próbálok nagyon türelmes lenni
2016. okt. 20. 18:05
 20/24 anonim ***** válasza:
Szeresd, szeresd. Picike még... persze nagyobb mint az egy éves kistesója, de ne kezeld nagylányként. DACKORSZAK. Kipróbálja, hogy kivel mit lehet. Kinél mit lehet elérni.( Három gyerekem van, a legkisebb 2.5 éves.) Próbálkozik, de a következetesség és a logikus határok megszabása elengedhetetlen. Töltsetek el együtt, kettesben időt, kell neki, hogy ő legyek egy kicsit anya babája, és anya csak rá figyel. Szeresd és mutasd is ki neki. Oldd meg, te akartál gyereket, nem ő akart a világra jönni. Ezt mindig tartsd szem előtt.
2016. okt. 20. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!