Mit csináljak? Nem bírom elviselni a saját lányomat?
5ös vagyok. Hol hülyéztem le a gyereket?? :O
Akkor ez "sima" dackorszak. És valóban a pároddal beszélgess el, egyformán neveljétek. A hisztinek nem kell felülni. Ha nincs közönség hamarabb abbahagyja.
Én odafigyelnék rá jobban. A saját magad érdekében csak oda vidd, ahova muszáj.
Játsz vele többet, foglalkozz csak vele, haverkodj és ismerd meg.
Add rá vissza a pelenkát.
Nehogy figyelmen kívül hagyd, egy életre elrontod a kapcsolatot. Hallgasd meg mit miért szeretne, beszélgess vele. Türelmesen szeretetteljesen következetesen. Mielőtt mentek valahova mondd el mi fog történni, és mit szeretnél, hogyan viselkedjen.
Úgy ültesd be, hogy játékot adsz a kezébe. Vond be a citromválogatásba, engedd, higy levegye a polcról, amit neg akarsz venni.
2,5 éves csodákat nem lehet várni tőle, hiszen már tudja mennyi élvezetes dologról marad le egy vásárlás alkalmával. Tedd szórakoztatóvá számára is a mindennapi teendőket. Te pedig szedj magnéziumot, ha másra nem jó placebónak is megfelel. Ha van lehetőséget kapcsolódj ki teljesen egyedül, hogy több türelmed legyen.
Nem is értem, hogy képes valaki olyan tanácsot adni, hogy üss vissza, hogy érezze, hogy fáj.
Nehogy megüsd, sehol ne akard otthagyni, mert rosszul viselkedik, ne szidd, és figyelj rá, ha hisztizik is épp az érzéseit fejezi ki, ő sem érzi magát jól abban az állapotban, azért viselkedik úgy.
Ennyi empátia nem igaz, hogy nem szorult az emberekbe. Rossz napja van a gyereknek, ideges, szomorú, játszani akar, és folyton csak azt mondogatják neki mit ne csináljon, és hogy maradjon nyugton a kocsiban.
Én is üvöltenék.
Meg kell tanulni más módon levezetnie az indulatait. Adhatsz neki labdát, amit szoríthat, vagy elmondhatja mit érez. Megnevezheted az érzéseit, vagy szorosan megölelheted. Esetleg mindet egyszerre.
Nem szórakozásból vergődik a gyerek, a nem helyénvaló viselkedést pedig nem figyelmenkívül hagyjuk, hanem rávezetjük a gyereket a helyes viselkedésre a fenti módszerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!