Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 3 éves, hiszti és dac egész...

3 éves, hiszti és dac egész nap. Tesóját veri, a hangomat meg sem hallja. Mit tegyek? Nálatok mi vált be?

Figyelt kérdés
2016. okt. 18. 17:45
1 2
 11/16 anonim válasza:
80%
Egy-két példa a fordított pszichológiára: nem bírtam leszoktatni a függönyön hintázásról, nem használt a szép, sem a csúnya szó, semmi. Egy alkalommal azt mondtam neki: úgy-úgy hintázzál csak a függönyön, hadd szakadjon le és mehessünk az orvoshoz, mert a fejedre esik a karnis. Ezt 2x-3x elismételtem neki és abbahagyta nem-nem kiáltásokkal. A másik a hiszti: elkezd ordítani valamiért: kiabálj csak, úgy, még hangosabban, hadd hallják a szomszédok is, kiabálj csak. Teljesen nyugodt hangnemben mondom neki többször. És ezt is abbahagyja... Amire kérem, hogy csinálja, már nem is olyan jó :-)
2016. okt. 19. 06:33
 12/16 anonim ***** válasza:
76%

Nálunk ugyanez volt, szintén 2 év van a fiaim között. Az 5. válaszban írt módszerek nálunk nem működtek, talán akkor jó lehet, ha a nagyobbik lány. A tieid fiúk?

Nagyon határozottan kell kezelni a durva szituációkat, nálunk ebben a férjem segített, én nem vagyok elég kemény. Ha bántja a kicsit, megfogni a kezét és elvezetni onnan. Bármilyen kis jó dologért, amit a nagy csinál, nagyon megdicsérni, akár megtapsolni. Ezek valamelyest működtek, de leginkább azt mondanám, csak túlélni lehet az oviig hátrelévő időt. Az ovi nálunk megváltás volt, végre tudtam a kicsivel is eleget foglalkozni, addig a nagy (és az állandó készenléti állapot) minden időmet és energiámat lekötötte.

A Ranschburg-féle módszer és az elterelés működhet, érdemes próbálkozni.

Mellékesen megjegyzem, a nagyobbik fiamról kiderült, hogy ADHD-s... De így is, ezerszer jobb a helyzet, amióta a kisebbik elkezdett beszélni, a nagy is sokat okosodott, most már jobban lehet rá hatni magyarázattal.

2016. okt. 20. 23:43
 13/16 anonim válasza:
0%

Biblia: Példabeszédek 22, 15.

A gyermek elméjéhez köttetett a bolondság; de a fenyítés vesszeje messze elűzi ő tőle azt.

2016. okt. 23. 13:03
 14/16 Verunika válasza:
Próbálj meg újra naponta egy órát csak vele lenni, úgy, hogy a kicsi nincs ott. Vagy amikor alszik a kicsi, akkor tedd félre a házimunkát, és csak a nagyobbal játssz! Persze nehéz megállni a kupi tetején, de ha újra csak Veled lehet, kialakulhat újra a bizalmas viszony, és jobban fog Rád hallgatni. Szépen elmagyarázod neki, hogy ezt meg azt miért nem szabad, stb. Az én fiamnál pl. nem hat a hangos szó, lepereg róla, vagy ő maga is kiabálni kezd .Semmi hatása. De ha szépen beszélek vele, az ölembe veszem, és elmondom, hogy ez nekem is nehéz, legyen megértő, nagyon szeretem, stb...akkor az általában hat. Hajrá!!
2016. okt. 25. 11:55
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

OFF: de gypapa ezt honnan vetted? A Biblia kifejezetten pártolja a fegyelmezést, a vesszőt/botot is gyakran említi és az általád idézett példabeszédek 22:15 is éppen azt mondja a valóságban, hogy "A gyermek szívéhez hozzátartozik az ostobaság, de a fenyítő bot kiűzi belőle." Nézz legközelebb jól utána annak, hogy mit idézgetsz, mert nagyon kellemetlen helyzetbe is lehet azzal kerülni, ugyanis:

"Nem minden igaz, amit a neten olvasol."

Petőfi Sándor

2016. okt. 26. 14:59
 16/16 anonim ***** válasza:

Nekem ugy tunik gypapa is ugyanezt irta.

Egyebkent ez nalunk jol mukodik. Van egy fenyito palca, csak nem hasznaljuk :) biblia se irja azt hogy a fenyites a palcaval csak azt hogy fenyito palca

2016. okt. 27. 01:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!