3 éves, hiszti és dac egész nap. Tesóját veri, a hangomat meg sem hallja. Mit tegyek? Nálatok mi vált be?
Nálunk ugyanez volt, szintén 2 év van a fiaim között. Az 5. válaszban írt módszerek nálunk nem működtek, talán akkor jó lehet, ha a nagyobbik lány. A tieid fiúk?
Nagyon határozottan kell kezelni a durva szituációkat, nálunk ebben a férjem segített, én nem vagyok elég kemény. Ha bántja a kicsit, megfogni a kezét és elvezetni onnan. Bármilyen kis jó dologért, amit a nagy csinál, nagyon megdicsérni, akár megtapsolni. Ezek valamelyest működtek, de leginkább azt mondanám, csak túlélni lehet az oviig hátrelévő időt. Az ovi nálunk megváltás volt, végre tudtam a kicsivel is eleget foglalkozni, addig a nagy (és az állandó készenléti állapot) minden időmet és energiámat lekötötte.
A Ranschburg-féle módszer és az elterelés működhet, érdemes próbálkozni.
Mellékesen megjegyzem, a nagyobbik fiamról kiderült, hogy ADHD-s... De így is, ezerszer jobb a helyzet, amióta a kisebbik elkezdett beszélni, a nagy is sokat okosodott, most már jobban lehet rá hatni magyarázattal.
Biblia: Példabeszédek 22, 15.
A gyermek elméjéhez köttetett a bolondság; de a fenyítés vesszeje messze elűzi ő tőle azt.
OFF: de gypapa ezt honnan vetted? A Biblia kifejezetten pártolja a fegyelmezést, a vesszőt/botot is gyakran említi és az általád idézett példabeszédek 22:15 is éppen azt mondja a valóságban, hogy "A gyermek szívéhez hozzátartozik az ostobaság, de a fenyítő bot kiűzi belőle." Nézz legközelebb jól utána annak, hogy mit idézgetsz, mert nagyon kellemetlen helyzetbe is lehet azzal kerülni, ugyanis:
"Nem minden igaz, amit a neten olvasol."
Petőfi Sándor
Nekem ugy tunik gypapa is ugyanezt irta.
Egyebkent ez nalunk jol mukodik. Van egy fenyito palca, csak nem hasznaljuk :) biblia se irja azt hogy a fenyites a palcaval csak azt hogy fenyito palca
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!