Mit csináljak velük? Megorjitenek, nem fogadnak szót egész nap csak az üvöltés, hiszti..!?
Kedves Utolsó! !!!
Nem az a kérdés h mihez kezdjek velük csak h hogyan enyhitsem ezt a hisztit és veszekedést köztük! SOHA nem ütöttem meg egyiket sem, ne magadbol illetve ismerosokbol indulj ki! Igen megszultem őket, nevelem őket 2 munkahely mellett, nagyszulok nincsenek az egyik 1500km-re a másik 600km-re! 2, 5eve nem aludtam végig 1ejszakat sem, kimerult vagylk és alacsonyabb a tűrő kepessegem! Jatazom veluk, segitenek mind a 2en!!!!! Napi 4-5orat minimum levegőn vannak! Nem az az anyuka vagyok aki otthon ül a tv előtt és noveszti a fenekét! Köszönöm a nagyon hasznos valaszod!
5!
Bakker egy 1 éves mi olyat tud csinálni amiért rácsapsz????
nem te vagy véletlenül aki vmelyik nap kiírta azt a kérdést hogy a 3 éves veri az 1 éves tesóját???
nem csodálom,ezt látja anyától ebben nől fel??
Nem semmi,köpni-nyelni nemtudok...egy 1 éves csapkodni??,Meg áll az eszem:::(
Egy anyanak mindig nehez azt latni ha a gyerekei veszekszenek, esetleg egymast paholjak. Megis azt javaslom, neha a kisebb dolgokat hagyd rajuk. Hadd tanuljak meg megoldani maguk. Ha azt latjak, hogy minden sikitasra beavatkozol, duhos leszel, akkor mar csak azert is hangosak, veszekedosek lesznek, hiszen ezzel kivivjak a figyelmedet (megha nem is a jo ertelemben). Az en 5 eves fiam eljutott odaig, hogy rohogve bosszantotta a 2 es fel eves fiamat, aki sikitva, karmolva, hisztizve percenkent szorult utbaigazitasra. Nekem sincs segitsegem, ket melohely, foiskola, betegseg... Megtanultam a kisebb dolgokat rajuk hagyni, rajottek hogy nem szaladok egybol ha visitas van, nem akarok egybol megoldast kinalni. Viszont mindig megdicsertem oket ha szepen eljatszottak, megha csak egy par percig sikerult is nekik. Ha nagyon osszekaptak, akkor leptem csak kozbe, pl. ha jatekon durvan civakodtak akkor elvettem, es elmagyaraztam, hogy hogyan kell rajta osztozni es azt is hogyha nem osztjak meg szepen, es megint el kell vennem akkor nem kapjak mar vissza aznapra. Persze eleinte meg nekem is be kellett kapcsolodnom egyes jatekokba, hogy megmutassam hogy hogy lehet ketten is szepen jatszani vele. Ez bevalt, es igaz hogy meg kicsik es nem tudnak minden szituaciot tokeletesen kezelni, mint ahogy nem is varhato el toluk, azert ez a modszer bevalt es kevesebb 'hangzavar' van. Masik amit javasolni tudok, hogy fordits idot magadra is. Valamivel foglalkozz neha ami kikapcsol, ami feltolt, mert egy faradt, nyuzott anya sokkal ingerulekenyebb es nem kellemes tarsasag a gyerekeknek sem. Mennyi idot toltessz pihenessel? Van egy fel orad magadra amikor jol esne egy kis lazitas? Van-e hobbid? Ferjed mennyi feladatot vallal magara amikor otthon van? Ha a sajat feszultsegedet tudod kezelni, a gyerekekkel is konnyebben boldogulsz.
Azt nem javaslom, hogy a nagyobbikat kuld el mashova szetvalasztas gyanant, mert ezt o buntetesnek fogja ertelmezni, ami nem igazsagos. Hiaba mondanad neki, hogy o a nagyobb meg az okosabb... Ezt nem igy fogja megelni, hanem ugy, hogy mindig neki kell felrevonulnia, akarki is a hibas, ezzel kirekesztened.
Kedves 7es! Remelem nem rám céloztál en nem irtam ki sem masik kérdést és soha nem csaptam a fenekukre vagy barhova!
Kedves Utolsó! Igy csinalom ahogy te irod! Hogy magamra időm? Nem igazán amikor időm lenne akkor ah gyors ezt meg ezt megcsinalom utána leulok........Aztán mikor kész már ismét idő szűkében vagyok és rohanok tovább! Sajnos párom nem viszi túlzásba sokat dolgozik hajnali 4-4:30kir megy este 19:19:30kor erkezik ő is fáradt! Hobbim van csak időm nincs rá! Imadok rajzolni és tudok is igy nem értelmetlen illetve gorkorizni nagyon szeretek de erre 2gyerek és 2munkahely és tanfolyam mellett ritkan van időm! Minden alkalommal elmagyarazom nekik h osszák meg illetve nem keltek rossz erzeseket a nagyban! :-) Sokszor kötünk kompromisszumot, ha időm engedi akkor csajos nap csak 2en a nagyobbal, felvehwti a ruhaim, sminkelunk!:-) Köszönöm a valaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!