Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak velük? Megorjite...

Mit csináljak velük? Megorjitenek, nem fogadnak szót egész nap csak az üvöltés, hiszti..!?

Figyelt kérdés
Lanyaim 20honapos es 4es fel eves! Egesz nap csak anyusszoges, hiszti, dac, veszekedes! Minden jatekon még 1szem afonyan is képesek veszekedni! Vegig sem hallgatnak a válasz mindenre nem! Egesz nap ezt csinalta a nagy azt csinalta a kicsi! Kiakasztanak! Se nagymama senki nem segit! Apjuk dolgozik minden nap! Hagyom őket nyusszogni nem segit! A nagy épp kezd feleselni, ki hoznak a sodrombol! Meg nem csaptama fenekukre de már érik. ......
2014. máj. 25. 15:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
55%
itt az ideje hogy legyen buntiszek.ha rosszak 10 percbe le kell ulniuk egy szekre ha akarnak ha nem
2014. máj. 25. 16:29
 2/12 anonim ***** válasza:
42%
Bakker, ezen mindig kiakadok! Anyuka megszüli a két gyereket, utána meg sír, h hát mégis mihez kezdjen velük, majd amikor semmi jobb nem jut az eszébe, jól megveri őket!...hát foglalkozz velük! Játsszatok, sétáljatok, találj ki nekik játékot, mókát. Fáraszd le őket, h utána aludjanak egy jót! A 4,5 évest fogd be kicsit segíteni néha (mosógép bepakolása, vagy ruha leszedése a szárítóról, stb.) Ezek legyenek mindig az ő feladatai, hadd érezze magát fontosnak.
2014. máj. 25. 16:36
 3/12 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó! !!!

Nem az a kérdés h mihez kezdjek velük csak h hogyan enyhitsem ezt a hisztit és veszekedést köztük! SOHA nem ütöttem meg egyiket sem, ne magadbol illetve ismerosokbol indulj ki! Igen megszultem őket, nevelem őket 2 munkahely mellett, nagyszulok nincsenek az egyik 1500km-re a másik 600km-re! 2, 5eve nem aludtam végig 1ejszakat sem, kimerult vagylk és alacsonyabb a tűrő kepessegem! Jatazom veluk, segitenek mind a 2en!!!!! Napi 4-5orat minimum levegőn vannak! Nem az az anyuka vagyok aki otthon ül a tv előtt és noveszti a fenekét! Köszönöm a nagyon hasznos valaszod!

2014. máj. 25. 19:48
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom nálad ki csinalja meg a haztartast ki főz stb mert ezzel egy időben nem tudok sem kimenni sem leulni melléjük!
2014. máj. 25. 19:49
 5/12 anonim ***** válasza:
24%
Nem kötekedésből, hanem tényleg jó szándékkal javaslom, hogy néha igenis üss rá a fenekükre. Nem igaz, hogy egy egészséges gyerekkorból kimaradhat a nevelés ezen része. Nekem is van 3 és 1 évesem, és már a kicsinél is beválik egy NEM FÁJDALMAS, hanem fesztus értékű fenékre vagy kézrecsapás. Érti és tanul ebből is. Ez természetesen nem bántalmazást jelent, pláne nem azt, hogy ha az idegeimre ment, megütöm. Hanem higgadtan, az ő érdekében egy fenekes. Jó esetben sokáig nem kell adni újra.
2014. máj. 25. 22:02
 6/12 anonim ***** válasza:
72%
Nekem egy 21 hónapos és egy 4 éves fiam van. Nálunk két módszer vált be. Játékelkobzás: ha egy játékon vesznek össze és nem tudnak megosztozni rajta, elveszed a játékot, és csak akkor adod vissza, ha szépen játszanak. Elkülönítés: ha más a veszekedés tárgya, a nagyot küldd át egy másik szobába, vihet magával játékot is. Akkor jöhet vissza, ha mindketten tudnak szépen viselkedni. Azért a nagynak kell mennie, mert a picire még vigyázni kell, ő maradjon körülötted. Nehéz nyugodtnak maradni, néha az ember lányának eldurran az agya, ez ismerős. Nagy ritkán én is ordítok, de tényleg nagyon ritkán, akkor meg is szeppennek. De mindig nagyon igyekszem higgadt maradni, mert ha te ideges vagy, ők még jobban megvadulnak. Ha nem hallgatnak meg, guggolj le hozzájuk, érd el, hogy odafigyeljenek. Arról ők nem tehetnek, hogy neked nincs segítséged, ezt ne felejtsd el. És még egy fontos dolog, csak akkor avatkozz közbe, ha eldurvulnak a dolgok (üvöltés, verekedés), amúgy meg hagyni kell, hogy egymás között rendezzék a nézeteltéréseket. És ha lenyugodtak, kérd meg őket, hogy béküljenek ki. Te is sokat szeretgesd mindkettőt, ha csak 2 percig is jól viselkednek, vedd észre és dicsérd meg őket.
2014. máj. 26. 01:44
 7/12 anonim ***** válasza:
59%

5!

Bakker egy 1 éves mi olyat tud csinálni amiért rácsapsz????

nem te vagy véletlenül aki vmelyik nap kiírta azt a kérdést hogy a 3 éves veri az 1 éves tesóját???

nem csodálom,ezt látja anyától ebben nől fel??

Nem semmi,köpni-nyelni nemtudok...egy 1 éves csapkodni??,Meg áll az eszem:::(

2014. máj. 27. 13:01
 8/12 anonim ***** válasza:

Egy anyanak mindig nehez azt latni ha a gyerekei veszekszenek, esetleg egymast paholjak. Megis azt javaslom, neha a kisebb dolgokat hagyd rajuk. Hadd tanuljak meg megoldani maguk. Ha azt latjak, hogy minden sikitasra beavatkozol, duhos leszel, akkor mar csak azert is hangosak, veszekedosek lesznek, hiszen ezzel kivivjak a figyelmedet (megha nem is a jo ertelemben). Az en 5 eves fiam eljutott odaig, hogy rohogve bosszantotta a 2 es fel eves fiamat, aki sikitva, karmolva, hisztizve percenkent szorult utbaigazitasra. Nekem sincs segitsegem, ket melohely, foiskola, betegseg... Megtanultam a kisebb dolgokat rajuk hagyni, rajottek hogy nem szaladok egybol ha visitas van, nem akarok egybol megoldast kinalni. Viszont mindig megdicsertem oket ha szepen eljatszottak, megha csak egy par percig sikerult is nekik. Ha nagyon osszekaptak, akkor leptem csak kozbe, pl. ha jatekon durvan civakodtak akkor elvettem, es elmagyaraztam, hogy hogyan kell rajta osztozni es azt is hogyha nem osztjak meg szepen, es megint el kell vennem akkor nem kapjak mar vissza aznapra. Persze eleinte meg nekem is be kellett kapcsolodnom egyes jatekokba, hogy megmutassam hogy hogy lehet ketten is szepen jatszani vele. Ez bevalt, es igaz hogy meg kicsik es nem tudnak minden szituaciot tokeletesen kezelni, mint ahogy nem is varhato el toluk, azert ez a modszer bevalt es kevesebb 'hangzavar' van. Masik amit javasolni tudok, hogy fordits idot magadra is. Valamivel foglalkozz neha ami kikapcsol, ami feltolt, mert egy faradt, nyuzott anya sokkal ingerulekenyebb es nem kellemes tarsasag a gyerekeknek sem. Mennyi idot toltessz pihenessel? Van egy fel orad magadra amikor jol esne egy kis lazitas? Van-e hobbid? Ferjed mennyi feladatot vallal magara amikor otthon van? Ha a sajat feszultsegedet tudod kezelni, a gyerekekkel is konnyebben boldogulsz.

Azt nem javaslom, hogy a nagyobbikat kuld el mashova szetvalasztas gyanant, mert ezt o buntetesnek fogja ertelmezni, ami nem igazsagos. Hiaba mondanad neki, hogy o a nagyobb meg az okosabb... Ezt nem igy fogja megelni, hanem ugy, hogy mindig neki kell felrevonulnia, akarki is a hibas, ezzel kirekesztened.

2014. máj. 27. 15:52
 9/12 A kérdező kommentje:

Kedves 7es! Remelem nem rám céloztál en nem irtam ki sem masik kérdést és soha nem csaptam a fenekukre vagy barhova!

Kedves Utolsó! Igy csinalom ahogy te irod! Hogy magamra időm? Nem igazán amikor időm lenne akkor ah gyors ezt meg ezt megcsinalom utána leulok........Aztán mikor kész már ismét idő szűkében vagyok és rohanok tovább! Sajnos párom nem viszi túlzásba sokat dolgozik hajnali 4-4:30kir megy este 19:19:30kor erkezik ő is fáradt! Hobbim van csak időm nincs rá! Imadok rajzolni és tudok is igy nem értelmetlen illetve gorkorizni nagyon szeretek de erre 2gyerek és 2munkahely és tanfolyam mellett ritkan van időm! Minden alkalommal elmagyarazom nekik h osszák meg illetve nem keltek rossz erzeseket a nagyban! :-) Sokszor kötünk kompromisszumot, ha időm engedi akkor csajos nap csak 2en a nagyobbal, felvehwti a ruhaim, sminkelunk!:-) Köszönöm a valaszod!

2014. máj. 27. 16:20
 10/12 anonim ***** válasza:
Nincs mit. :) Eleg nehez jotanacsot adni ismeretlenul. :) En is tanulok es dolgozok, sajnos eleg szoros egy napom nekem is. Sokszor azt sem tudom hova kapjak. Volt egy onkentes munkam is ami a gyakorlat miatt kellett, de azt fol kellett adnom, igy tobb idom marad minden masra. Gondolom (remelem) teljesen normalis, hogy az ember idonkent nehezebben viseli a mindennapi feszultseget. Valoszinuleg a gyerekek kozt mindig is lesz osszetuzes, testverek kozt ez mar csak igy van. A legnehezebb korszak amikor meg nem ertik az indoklast az eszerveket, de az akaratuk az aztan vegtelen. Mindenert frusztraltak lesznek, akaratosak, nem tudnak uralkodni magukon... De nem tart sokaig, hamar felnolnek, ropul az ido. Aztan lehet visszasirjuk ezt a hisztis korszakukat meg. :)
2014. máj. 27. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!