26 hónapos lányom már 3. napja éjjel pontban 1:30-kor felkel, és üvölt, mint akinek bőrét nyúzzák, hisztérikus rohamra hasonlító ordítást csap le, és ez szinte kereken 3órán át tart. Bővebben belül. Valaki hasonló tapasztalattal?
Már 3. napja pontban 1:30kor felkel, és egyre erősödő sírásba kezd. Aztán kiráncigál minket a hálószobából, és elkezd dolgokat kérni – inni, játékot, megengedni a csapvizet stb. melyeket hiába tesszük meg megnyugtatása érdekében egyre jobban elkezd ordítani, és minden éjjel eljut a bőrnyúzós, rekedt hangú ordítós síráshoz, amivel nem tudunk mit kezdeni. Ilyenkor aztán tehetünk bármit, csak ordítja, hogy nem kérem, nem kérem, esetenként odacsap. Szeme nyitva, kérdéseinkre válaszol, de olyan mint egy kisördög. Olyan mint egy dacos, hisztiroham. Idővel mindig valamit talál, amivel lenyugszik – első nap egy babakrém, másik nap tv,most meg autóba ültünk vele, mert vittük orvoshoz. Ez a dolog 30-60 percen át tart amúgy, a maradék 2órában már csak vidáman dalolászik, énekel, puszilgat, huncutkodik.
Ami a dokit illeti tudtuk, hogy mi lesz a válaszuk, de megnyugvás szempontjából gondoltuk elvisszük gyorssegélyre. Persze meghallgatták szívecskéjét, torkát stb, és mindent rendben találtak. Talán folyamatosan rosszakat álmodik, aludjon velünk stb., de velünk is alszik. Mondták, hogy ha ez a sírás nem múlik el, azért vigyük el a körzeti dokihoz, vegyék le a vért stb. Fogra tippeltünk először, de azt mondták az nem mindig pontban ugyanakkor kezdődne.
Aztán most már jön a sok családi, baráti tanács / okosság:
- dacos, rossz kölkötök van, jól el kellene ilyenkor verni – én nem ilyen családban nőttem fel, az elporolást megvetem. Tudni kell róla, hogy aranyos, okos kislány, kicsit akaratos, de nappal egyáltalán nem csinál ilyeneket
- megigézték őt, vigyük el természetgyógyászhoz
- jönnek a hátsó fogai – viszont ennek nyomát nem mutatja
Tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek. Dokik ilyenkor vállat rántanak, talán egy-két napos dolog ez, viszont folyamatosan attól rettegek nehogy valamilyen fulladásos rohamot kapjon, és még nagyobb baj legyen.
gondolom, bár beállt a belső órája az 1:30-as ébredésre, és tudja, hogy ha elég hangosan sír, akkor ti ugrotok, és 3 órán át elszórakoztatjátok. (Te is mondtad, hogy okos.)
Mostantól ne kelljetek fel. Ennyi. Előbb-utóbb visszaalszik, és pár nap alatt majd leszokik róla.
(Csak a szomszédoktól kérjetek kis türelmet és elnézést.)
Nem lehet, hogy ilyenkor nem ébred fel, csak úgy tűnik? Vagy nem teljesen? Lányom akkor sír minden ok és magyarázat nélkül, ha valami felébreszti, de ő nem tér teljesen magához. És nehéz olyankor bármit kezdeni vele.
Próbáld meg még az elején elcsípni a dolgot, ne keljen fel, maradjon ágyban, csak simizd meg, hátha... Nálunk ez bevált, remélem, neked is segít!
Valószínű ez lehet. Nálunk is volt néhány alkalommal. Baromi ijesztő, de elmúlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!