Kis angyalka a 2,5éves lányom, de vannak dolgok, melyekkel nagyon kikészít + féltem őt - pl. meztelenkedik, sokszor egész nap nem eszik, vagy rájön a csípek, harapok, hisztizek roham. Valaki hasonló gyerekkel?
Mindig estére jön el az az idő, amikor pelusig vetkőzik, és meztelenül futkározik. Ha öltöztetni akarjuk csíp, rúg, üt harap, hisztizik.
Hosszas huza-vona után szok sikerülni visszaöltöztetni őt, de az se tart sokáig.
Akkor sokszor van, hogy nem fogad el semmi kaját. Minden ble-ble nem kell. Kirakhatok bármit, még akár nagy kedvencet is, az se kell neki.
Általában jókedvű, de ha gondol egyet jön a hiszti, harapás, sírás. Játékok se nagyon érdeklik.
Amúgy ügyes okos, már fúj rengeteg dalt, számokat, abc-t, színeket stb, csak kimondhatatlanul féltem, hogy felfázik, vagy az össze-vissza evéstől legyengül. Az egészet az időnkénti hiszti koronázza meg, este már sokszor kikészülve érzem én is magam.
Valaki hasonló tapasztalattal, tanáccsal?
Gyerekeknék mindneképp vane gy dackorszak, hacsak nem jelentkezik vmi személyiségzavar, ezt szépen kinövi. 2-4 év kor közt szokott ez előjönni ("pl, nem eszem tojást, és punktum...ugyanakkor imádja a rántottát...)
Lehet okosan kezelni, úgy, hogy tulképp mi döntünk, de mégis úgy, hogy mintha ő választana. pl: ha azt akarjuk hogy kiflit egyen, meghagyjuk a "választás" lehetőségét így: "fél kiflit kérsz vagy egészet? "
D emondom, minden gyereknél van iylen dackorszak, 4 év körül kinövik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!