Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak a 19 Fiammal,...

Mit csináljak a 19 Fiammal, aki nem akar tanulni, dolgozni? Csak fetreng egész nap! A cinikus hozzászólásoktól kíméljetek!

Figyelt kérdés
2016. okt. 13. 19:02
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
24/30-hoz: Ha ott van a bejelentett lakása, nem lehet kizárni, a rendőrség biztosítja, hogy bemehessen. A nagykorú gyermekről bírósági végzés megállapítja, hogy szívességi lakáshasználó, kötelezi a lakásból a holmija kiürítésére, a lakás elhagyására. Ha nem megy el, végrehajtó + rendőrség segítségével kell a holmiját eltávolítani, 1 hónapig raktárat biztosítani. Ekkor lehet a Kormányhivataltól/lakcímnyilvántartótól kényszerkijelentést kérni. Ha nincs saját lakása (nálunk volt, üresen), ahova bejelentkezik, hajléktalan lehet, úgy is kijelentik. A végrehajtás költségét meg kell előlegezni, ezt a kötelezett visszafizeti. A Bíróság büntetheti többször (állami bevétel, időhúzás), összesen 500.000.-Ft-ra. Mindent harapófogóval kell kihúzni a hivatalokból, szeretnek félretájékoztatni, lerázni, időt húzni.
2016. okt. 28. 14:39
 32/33 Orfeus ***** válasza:
100%

Nem tudom aktuális e még, de gondoltam hozzá szólok.

Ott kezdődik, hogy hiába dolgoztak a szüleim, mindig csórók voltunk. 3-as tanuló voltam mindig, úgy voltam h csak menjek át, legyen pénzem majd ha dolgozok. Elég sokat vitatkoztam muterrel az évek alatt, így érettségivel 19 évesen elkellett h jöjjek otthonról, kiadták az utamat. Pedig elmentem dolgozi rendesen...

Az hogy a faterjától ezt látja hogy eltartatja magát, szerintem semmi köze nincs ahoz hogy nem akar csinálni semmit, és nem is biztos hogy a neveléssel van a probléma. A korosztályomban nagyon sokan ezt csinálják 2-3 évig legalább, aztán koppan nekik hogy menni kéne. Ezért van az hogy van spanom aki 25 éves és otthon lakik, 1 percet nem dolgozott, szépen eltartják, hogy miért nem tudom... A többiek szintén hasonló korosztályban, 23-27 otthon dekkolnak, és elvannak a rossz melohelyen, csak mert jön valami pénz, leadja a kafetériát, a többiből meg félretsz, ide megy, oda megy, kocsit tankolja mert az nagyon kell ugye mindenkinek, és amikor elkéne költözni akkor jön a hüha...

Nekem már az is furcsa lassan hogy valaki 20-21 évesen még otthon van, nem még hogy nem dolgozik vagy tanul.

Ha nem álsz a sarkadra, akkor biztos hogy nem fog elmenni se dolgozni, se tanulni, mert miért menne? Te várod a megerősítést hogy mindent jól csinálnál gondolom, faterja a hibás természetesen, mindig a férfi. Gondold végig, a helyében, te elmennél? Miért mennél? Senki nem zargat, nem még egy idegen aki a főnököd, úgy beszél veled mint egy kutyával, ha nem teteszik a búrád kirugnak stb.

Megértem én, de nem kell szorongásra, meg jaj szegény biztos fél, meg ilyen olyan baja van. Semmi baja, felkell kelni és elindulni meloba, ez esik nehezére. Engem úgy is kitettek volna ha nem dolgozok, aztán mégis normális ember lettem, mert feltaláltam magam, ezt mindenki megtudja csinálni, ha akarja és rákényszerül. Mert ha ennyi esze van hogy ne csináljon semmit, kényszeríteni kell.

Nem kell kifizetni az előfizus telefont, nem kell venni ilyen olyan cuccokat neki, zsebpénz nincs, zokni meg kaja van, aztán amikor elmenne inni egy sört, vagy befűzne egy csajt de annyi pénze nem lesz hogy gyalog hazamenjen, majd rájön h vmit kezdeni kell.

Sok ilyen van körülöttem, ezért merem állítani, hogy ez csak akarat és elhatározás kérdése. Tény h én is lehet maradtam volna otthon, most nem kéne levelezőn egyetemet nyomnom.

Előbb utóbb benő a feje lágya mindenkinek szerintem aki értelmes ember, csak el kell intézni úgymond, hogy ez metörténjen, ami szintén a te dolgod. Megtanítottad beszélni, járni, mindent, de nem tudod elküldeni dolgozni?

Ha elmenne dolgozni nem kéne neked 3 helyen lenni, és ennyi idősen ideje, hogy kivegye a terhet.

Én rossz viszonyban váltam el nagyon a szüleimtől. De 1 éves múlt a kisfiam, a kislán pedig márciusban jön, ez összehozta a családot, és pénzel is támogatom az otthon maradt 2 testvéremet, és persze muterékat ha kell valami.

Nagyon büszke vagyok magamra hogy a nyomás hatására 23 éves koromra az átlag 1,5-2 szeresét keresem, egyetemre járok, és otthon vár a kis családom.

És ha gáz ha nem, ezt a talpraesettséget annak köszönhetem, hogy muszáj volt, mert ha gyenge vagyok én is drogozni kezdek és sajnáltatom magam...

Szerintem erre képes kell hogy legyél. Megmondani neki hogy jövőhónaptól ha nem ad le x összeget, akkor te sem adsz le neki. Később hidd el, meg fogja köszönni!

2016. nov. 6. 15:04
 33/33 anonim ***** válasza:

Ha tenyleg nem jar suliba es mar nem is akar akkor valoban teljes allast kene vallalnia.

De elso olvasatra magamra ismertem en is utalok tanulni bar en jarok suliba na meg dolgozni is csak egy eve kezdtem el azelott kerultem a munkat. Nem vagyunk gazdagok de inkabb megtanultam a havi 10ezres zsebpenzembol gazdalkodni minthogy szorakozason kivul mast is csinaljak. Ez gimiben volt meg. Most egyetemista vagyok sajnos csak kenyszerbol es tanulni most se igen szoktam de dolgozni igen.

Azert dolgozom mert vannak olyan dolgok amiket nem kapok meg itthon... meg addig se kell suliznom :)

Ne adj meg neki te se mindent akkor majd egy ido utan megy melozni.

2016. dec. 15. 12:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!