Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Attól, hogy a babám nem...

Attól, hogy a babám nem gagyog sokat, még megtanulhat beszélni?

Figyelt kérdés
Tapasztalatok?
2010. ápr. 14. 10:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Bőven ráér sokat gagyogni :)) Még meg is fogod "unni", annyit fog kiabálni, torkot köszörülni, sikonghatni, meglátod :))) Az a fontos, hogy amiket írtam és a linkben leírnak, figyeld és ha valami eltérést (nem figyel a hangokra, nem figyel, ha beszélsz hozzá, de nem lát, nem rezzen össze hirtelen zajra) látsz, vidd el szakemberhez,m mert minél hamarabb vesszük észre, annál jobban tudnak segíteni :)
2010. ápr. 16. 10:51
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

szia

az enyém sem gagyogott. most 2 éves, mindent szépen megért, mindent megértet a bonyolultabb dolgokat is, de csak alap szokincse van : ami anya, apa, ott, hopp, hamm, brrrr. asszem ennyi.

de van egy kicsifiu akit ismerek ő kétévesen még ennyit sem mondott, de nem is figyelt vagy nem hallotta mait a szülei mondtak, őt elküldték beszédjavitohoz - aszem igy hivják - ma már ő is szépen halad.

nem kell nagyo aggodni, ha figyel a hangokra, akkor nem lesz gond. de egy picit aggodhatsz - ami még természetes :) az jo ötlet h megkérded a védőnőt dokit - hátha csak aggodosnak fognak tartani :)

de tuti minden rendben lesz vele :):):)

2010. ápr. 16. 10:51
 13/19 Vilcsianyuja ***** válasza:
Ranschburg Jenőtől olvastam, ha jól emlékszem, hogy a kisbabák gügyögését és a beszédet teljesen más agyterület irányítja, igazából nincs sok közük egymáshoz, ezért nincs is összefüggés közöttük, tehát ha a baba állandóan gügyörészik, még nem azt jelenti, hogy hamar beszélni fog vagy bőbeszédű lesz, ha pedig nem sokat gügyörészik, az nem jelenti azt, hogy nem lesz beszédes. Ennek a bizonyítéka az is, hogy mielőtt a baba elkezd beszélgetni, egy ideig "elnémul", abbahagyja a gügyögést, miközben az agya "átáll". Ez utóbbi jelenségről persze tapasztalataim nincsenek, mert csak 4 hónapos a lányom.
2010. ápr. 16. 10:52
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm!Különben összerezzen hangokra sőt meg is tud riadni, a nevére már figyel ha szólunk hozzá.A számítógépen kinn van a képe és szoktam tőle kérdezni, hogy hol a baba és már kezd oda-oda sandítani.Ha valami új hangot hall pl:utánozok valamit-akkor is rám néz a szemembe és utána elkezdi figyelni a számat.

Ezek azért biztatók.

2010. ápr. 16. 11:17
 15/19 anonim ***** válasza:
Ezek nem csak biztatók, tökéletesek! ennél többet ne is várj, tudja ő, mikor érdemes "megszólalni"... Rikongat még eleget! Aztán később nehogy az legyen a gond, hogy be se fog állni a szája :))))
2010. ápr. 16. 11:21
 16/19 anonim ***** válasza:

Akkor megnyugatlak:

Én 1 éves korom előtt egyetlen egy hangot nem adtam ki,csak ilyet,hogy papapapa (papa)

Mindig figyeltem anyulámat ,figyeltem az embereket a szájak mozgását meg mindent.Aztán 1 évesen elkeztem beszélni, 1,5 évesen már folykékonyan beszéltem vagyis azért nem mindent,de azt mondják már szépen beszéltem.

A mai napig MINDENT elmondok magamba mielőtt kimondom

ez miatt sok hülyeségtől megvédem magam.mert vannak

olyan gondolataim,anyukám például nem gondol átmit mond és olyanokat szokott mondani.:)

Ne aggódj.Én tényleg nem nagyon szolaltam meg 1 éves korom előtt,csak FIGYELTEM.Aztán benem állt a szám.

Unokatesóm meg 4 évesen kezdett el beszélni,ma meg már

ajaj.Majd akkor kezdj el aggódni ha már 3-4 éves lesz

és nem beszél egyáltalán.Én nem is gagyoktam,csak egyszer elkezdtem mondnai a magamét egyik napról a másikra többet.

Remélem azrét,kicsit megnyugtattalak.

2010. ápr. 17. 10:28
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó!Igen már kezdek megnyugodni!Hát, nem vagy semmi!!! : )
2010. ápr. 17. 13:18
 18/19 anonim ***** válasza:

Szia! Nem kezdett el nagyon mozogni a babád? Mert nálunk is ugyanez (volt) a helyzet.Kisfiam 2-3,5 hós koráig gagyarászott, aztán elnémult teljese. Akkor kezdett átfordulni, kúszni, mászni, felülni és 6 hósan már felállt. rá két hétre meg is jött a hangja. 7,5 hónapos, 2 hete mammamázik és babbabázik! A dr. nőnk azt mondta h ösztökéljem a sok mászásra, mert az agyban a mászó-és beszádközpont egymás mellett vannak, és egymást "segítik"!!!!

*Sz*

2010. ápr. 29. 22:49
 19/19 A kérdező kommentje:

Szia!Mi még csak kúszunk, de már jelentősen többet gagyog mint eddig.Mondja,hogy mamm,büüüü,emmm....Bár most meg a mászás kezdetei vannak előtérben.Állandóan kutyázik.Lassan indulunk.Amúgy meg az ülésen is dolgozik ezerrel.Félig már felhúzza magát.

Talán a kettő egyszerre nem megy.... : )Köszi!

2010. ápr. 30. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!