Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van olyan ismerősöd aki nem...

Van olyan ismerősöd aki nem tud rendesen beszélni? Hall, ért mindent.

Figyelt kérdés
Esetleg már iskolás,vagy felnőtt.Nincs semmi baja,de a beszédet nem sikerült valami miatt elsajátítania.Esetleg balesetből kifolyólag nem sikerült újra tanulnia.Tud teljes értékű életet élni?
2010. jan. 10. 15:56
 1/7 anonim ***** válasza:
EGyik ismerősöm kisfia öt éves lesz idén, és nem nagyon beszél. Illetve beszél, de a szülein kívül senki sem érti :( Egy tüneményes, gyönyörű kisfiú, vérzik érte a szívem. Fejlesztő oviba jár. Nem tudják még mi lehet, kezdő autizmusra gyanakszanak.. Én pedig még reménykedem, hogy hátha egyszercsak megszólal, és érteni is fogjuk. (sajnos kiközösítik a társai is, ő pedig magányosan gubbaszt az ovi sarkában) :(
2010. jan. 10. 16:16
 2/7 anonim ***** válasza:

Egyik felnőtt ismerősöm dadog.De nagyon.Már megszokták az ismerősei, nincs is ezzel semmi gond,csak 3szor annyi időbe telik míg elmond valamit.Türelem kell hozzá,azon kívül semmi gond.Normális ember ugyanúgy mint bárki más.

Azon kívül ismerek olyanokat,akik gyermekkorukban hallottak,sikerült megtanulni beszélni,aztán lassan ment el,még gyermekkorban a hallásuk.Ez a szép beszéd rovására is ment.Egy ideig nem értettem,hogy mit mondanak,de bele lehet jönni.Ők is teljes életet élnek,rengeteg barátjuk van.

De miért is ne lehetne?

2010. jan. 11. 19:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam,hogy a kommunikáció nehezítettsége,hiánya mennyire tolerálható más emberek által.Nekem is van egy nagyon nehezen beszélő ismerősöm,és elég sokan nem szívesen barátkoznak vele,többen csúfolják a háta mögött.Ez akkor gondolom IQ függvénye,mint sok minden az életben.
2010. jan. 11. 19:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Egyedül Fekete Pákót "ismerem", aki nem tud beszélni, pedig hall, és ért mindent. :)
2010. jan. 11. 21:13
 5/7 anonim ***** válasza:

hát ez jó :-D

Szerintem még a legtöbb emberben van empátia.Ha nem talál egy olyan embert sem,akkor szerintem rossz közegben mozog.

Nem hiszem,hogy naiv lennék.

2010. jan. 11. 22:17
 6/7 anonim ***** válasza:
A nagypapámnak agyvérzés miatt lebénult az egyik fele, az agya is-a beszédköpont is.Szegény már 73 éves és alig érteni mit mond.Jár hozzá logopédus,de nem nagyon jut előbbre,olyan súlyos a sérülése.Ha telefonál nekünk,nem tudjuk mit akar mondani.Nagyon sajnálom.Ha nyugodt és lassan próbálja mondani akkpor egy-egy szót ellehet csípni,de hamar felhuzza magát,mivel nem tudja elmondadni amit akar.Sok türelem és szeretet kell.
2010. jan. 12. 14:15
 7/7 anonim ***** válasza:
3 éves fiam jár beszédindításra. Most kezdett beszélni pár hónapja, de alig érteni. Egyébként kifejezetten vág az esze, és mindent ért, sőt kézjelekkel is tökéletesen kifejezi magát. Egyébként tökéletesen hall és tisztán énekel, énekelve jobb a kiejtése. Pszichés okokat is kerestek a háttérben, amikor kezdtük. Mindenesetre lassan lesznek pszichés elváltozásai, mert állandó a kudarcélménye, hogy mások nem értik, pedig ő próbálja mondani... Egyelőre lassan, de azért haladunk előre.
2010. jan. 23. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!