Válogatós gyerekkel mit lehet kezdni? Mivel lehetne rábírni, hogy egyen rendesen?
Átérzem a helyzetet,mi nyolc éve küzdünk ezzel.Annyit már haladtunk,hogy a menzán mindent megeszik,vagy megkóstol.
Írasd be napközibe,nekünk ez segített.Társaságba szivesebben kajál,azt is tudja ha nem eszik akkor éhes lesz.
Itthon már válogatósabb,de hát én se szeretek mindent.
Én is válogatós vagyok a mai napig és szerencsére senki nem akar leszoktatni róla! Oviban, most táborokban majdnem mindent megeszek mert tudom, hogy az kivan fizetve, és csak 3 étkezés van. De! Azokon a helyeken is csupa kedves ember van akik nem kényszerítenek, és adnak mást ha nem szeretem a menüt.
A fő ételem a kenyér/kifli/zsömle szalámival és sajttal. A gyümölcsöket nem nagyon szeretem, narancsot, kiwit, almát még úgy ahogy. A zöldségeket sem eszem meg főzve, nyersen viszont szívesen- ha úgy kívánom épp. Az édességet imádom. Nagyon tiltották/dugták előlem. Mióta nem tiltják azóta alig eszem, sőt a csokis dolgokat nem bírom, inkább a péksüteményt. Nagyon-nagyon kevés dolog van amit igazán szeretek.
Igazából nem tudom, hogy miért csinálom, de semmmiképpen nem azért mert makacs vagyok és bosszantani akarom meg irányítani a szüleim. Egyszerűen nem bírok megenni egyes dolgokat.
Hát segíteni sajna nem sokat tudtam, de legalább tudod hogy más is van ilyen :D Azt még el kell mondanom, hogy néha már szeretnék beteg lenni, de a náthán kívül más bajom nem volt még általános iskola 6.-tól.
14/L vagyok.
Én is elég válogatós lány vagyok a mai napig.Engem ott rontottak el,amikor még bébi voltam.Mindig más kaját kellett csinálniuk anyáméknak.Sok májat ettem,mára már nem eszem meg a májat.De hogy a kérdésedre válaszoljak:engem úgy lehet legjobban rávenni a kajálásra,ha velem esznek olyanok,akiket nagyon kedvelek.Persze ez nem mindig lehetséges,nem mindig jön össze:de akkor meg azt csinálom,hogy megkóstolom,aztán ha nem szeretem,nem eszem tovább.Azt nem szabad mondani a gyereknek,hogy "jaj de finom,én szeretem,én megeszem,kóstold meg,szeretni fogod..stb." annál jobban nem eszi meg.Anyám is mindig ezt mondta,mai napig is ezt teszi.De már ritkábban,mert leszoktattam róla:inkább eszek,minthogy ezeket mondja.Tehát megzsaroltam egy picit:ha nem mondod h "nagyon finom,szeretni fogod",akkor megeszem.Ha mondod,akkor nem eszem meg."Sokszor van,hogy már nem mondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!