Szülők! Szeretném, ha leírnátok, mi a véleményetek, ti melyik módszert alkalmazzátok nevelés során?
Általában olyan írja ezeket a könyveket, akinek gyereke sincs.
A másik meg, hogy két gyerek se egyforma. Ismerek olyan családot, ahol a büntetés csak olaj a tűzre. De biztos nem így van, mert ilyennel még nem találkoztál.
Èn arrol írtam hogy a büntetés negativ dolog. Nincs gyerek szerintem ahol az hogy bekuldik a szobájàba többet hasznàlna mint az hogy megmutatjàk neki mi lett volna a helyes.
Amugy semeddig nem tartana szakemberektől linkelnem ugyanezt..
Vekerdyt nagyon ajànlom olvasni mert fejlesztő szakemberek is tőle olvasnak többek között
De az még hagyjàn hogy szerinted a büntetés maximalisan helyèn való adott esetekben és a gondolatàt is elveted annak hogy simàn mellőzhető, de hogy màs gondlkodàs miatt mást leminősítesz az már nem semmi. Ide különböző emberek jàrnak különböző véleménnyel.
És szerintem igenis annak is van sok értelme ha más szemszögből is láthatunk dolgokat.
"Nincs gyerek szerintem ahol az hogy bekuldik a szobájàba többet hasznàlna mint az hogy megmutatjàk neki mi lett volna a helyes."
Senki se írta, hogy nem kell helyes viselkedésmintát mutatni. Te felhozol konkrét példákat a nevelési hibákra, de ezek egyike se a büntetés értelmetlenégét támasztja alá, hanem a konkrét helyzetben alkalmazott hibás módszert mutatja. Az nem a nyelv hibája, ha az emberek helytelenül beszélnek.
Te kiemelsz bizonyos rosszul kivitelezett büntetési módokat, olyanokat, amiket a szülők hibásan alklamaznak és kijelented, hogy a büntetés úgy ahogy van értelmetlen és káros és főként hatástalan. Mivel te beszűkült látásmóddal szemléled ezt a kérdést és nem látod a teljes spektrumot, ezért mondhatok bármit, nem fogod megérteni. Ráadásul a büntetést nem csak ember-ember között lehet értelmezni. Ha mondjuk megégeted a kezed a forró kályhával és napokon át gyógyulgat mire rendbe jön, akkor ebben az esetben amennyiben hatástalan volt a büntetés, továbbra is taperolnád a forró kályhát egész életetdben. Ezzel szemben a valóság az, hogy mivel ez egy igen hatékony büntetés, aki ezt átélte, onnantól sokkal óvatosabb lesz a kályhával, mint az, akinek még nincs ilyen tapasztalata. Egy megfelelő büntetés a későbbiekben akár életet is menthet. Én nagyon sok mindenre nyitott vagyok, mert szeretem a hatékony nevelési módokat. Éppen ezért nem utasítok el élből semmi újat és semmi régit, főleg nem hibás érvek alapján.
Vekerdy szuper! Éppen ezért ő nem ír ilyeneket, mint te.
"gondolatàt is elveted annak hogy simàn mellőzhető"
Ilyet se írtam. Azt írtam, hogy nem ördögtől való, illetve nem minden esetben mellőzhető. Én se szeretek büntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!