Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nevelési tippek 8 éveshez?...

Nevelési tippek 8 éveshez? Mit lehetne kipróbálni?

Figyelt kérdés

Kisfiam szörnyen viselkedik,nem fogad szót,nem csinàlja amit kérünk,mindent elfelejt,hanyag... Katasztrófa. Mit lehetne vele tenni?

Pl itthoni gyakorlàs nagyon nyögvenyelős, nem akarja csinàlni,rendszeresen kiabàlok vele emiatt,múltkor màr annyira felidegesìtett,hogy egy pofont is kapott( de ütni nem akarom,nagyon sajnàltam utàna megbeszéltük,bocsànatot kértem,ennek eredményeképpen aznap és màsnap jött segìtett aztàn harmadnap megint flegma volt visszabeszélt morgott és nem csinàlta a dolgàt)

Ha büntetem nem segìt,ha jutalmazom amikor jó az még kevésbé segìt,ha beszélgetünk vele az sem hat rà max ideig óràig.

Elfogyott a türelmem erőm... Kész vagyok.

Nevtanba vigyem,hàtha ott tudnak vmit? Bàr nem bìzom bennük,mert nincs jó tapasztalatom velük.

2016. febr. 22. 07:56
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Próbáljatok valami sportot keresni neki. Unokámmal sok gond volt az iskolában (otthon nem annyira), úszni kezdett. Pár hónap múlva mondták a suliban, nagyon sokat változott.
2016. febr. 23. 20:18
 12/26 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó,igen ez jó tipp mert elsőben segìtett. De most màr heti 2X judora,3X focira,2X úszni jàr,emellett 2Xmatek faktra és 2Xsakkra, 1Xszolfézsra is.

De ìgy sem mondanàm leterheltnek,sőt.

A listàs dolog úgy néz ki be fog vàlni. Legalàbbis tegnap megìrtuk és tegnap este,meg ma aszerint csinàlta a dolgàt. Remélem ìgy is marad,köszi mégegyszer. Lehet az is segìtett,hogy megnyugodtam egy kicsit a vàlaszokon.

2016. febr. 23. 23:06
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

A fiam ugyanez volt.Mellé a mindennapos panasz a suliból verekedés stb miatt.,abból megélt mindig 4-es jegyre amit az órán hallott,de ezt lehúzta a hiányzó hf-ek miatti sok kisegyesből a napló egyes.Évekig küzdöttem.Az elején úgy mint te.Aztán ráhagytam.Ment fürödni később,evett utána.Reggel hullán kelt mert emiatt későn aludt el.Nagy levegőt vettem lenyeltem az én megmondtam kezdetű mondatokat.A verekedések miatt sűrűn bocsánatot kértem,hazafelé átbeszéltük a dolgot.Kiderült legtöbb esetben védekezett.Mivel ezért nem róttam meg és látta hogy tartom a hátam a tanárnő meg a szülők előtt,egyszercsak megtanult nyelni.Már nem ütött ha belekötöttek,odébb sétált ha megütötték...Mikor megkérdeztem miért azt mondta: Mindig te kapsz miattam Anya.

No igen.Azelőtt voltak otthoni kis feladatai.Egy merő harc volt még az is hogy rendbetegye a szobáját.Nemhogy az hogy levigye a szemetet!Ráhagytam.Megcsináltam én.Sosem tettem szemrehányást.Ő addig játszott vagy olvasott(azt nagyon szeret a mai napig).Egyszercsak azt vettem észre hogy rendet tett a szobájában.Felporszivózott felmosott stb..Nem kérdeztem mi lelte.Azóta ő csinálja.Tanulni nem tanulhattam helyette.Igy aztán általános 7-ben megbukott matekból.Láttam rajta hogy ez sziven ütötte.Megszeppent.Mondtam neki,segitek mindenben.Persze kisujjból kirázta a pótvizsgát.Jelenleg 18 éves múlt decemberben.Idén érettségizik.Szinte mindennap mosogat,vagy kitakarit vagy csak megtalálja hogyan segitsen.Sosem kérem.Igénye van rá hogy betartsa a szabályokat,igényli a rendszert.Már nem akar lázadni.Aki ismeri dicséri hogy jólnevelt udvarias segitőkész srác.Jó humorú talpraesett.A nyáron-magam sem hittem a szememnek-4 lány jött érte egy csapatban hogy sétálni hivják...Szóval a lényeg,szerintem hagyd a gyereket.Lehet még nem érett a te szabályaidra hisz az iskolaiakat is nehezen tartja be.Hagyd otthon pihenni.Hagyd lázadni.Legalább otthon.Csináld meg amit neki kellene.Ha jó a kapcsolatotok,ha szeret téged,eljön az az idő amikor nem szereti majd hogy az ő lustasága vagy lázadása miatt fáradsz.Legyenek szabályok a suliban.Otthon meg szabályok és feladatok helyett rengeteg beszélgetés,szabadság,elmélyüles,nyugalom.Stresszmentesen

Ne görcsölj rá hogy mit kellene tennie.Ne kelljen tennie semmit.Próbáld meg.

2016. febr. 23. 23:09
 14/26 anonim ***** válasza:
Hú, amit leírsz heti elfoglaltságnak, már ne haragudj, de embertelen. Állandóan felspannolt állapotban lehet, az adrenalin toronymagasan dolgozik benne. Mikor játszik? Mikor ül csak úgy, maga elé bambulva? Mikor gyerek ??
2016. febr. 24. 20:27
 15/26 anonim ***** válasza:
21%

Hát én is hasonló gyerek lehettem, nekem a szüleim a nadrágszíjat használják, az bevált nekik.

16 F

2016. febr. 25. 00:44
 16/26 anonim ***** válasza:

A saját gyerekemből kiindulva, akivel hasonló problémák vannak egyébként: én elvittem „felméretni”, hogy nincs-e valami „gond” vele, és a pszichológus a végén azt mondta, túl van terhelve, szorong, az iskolában folyton csesztetik ennek köszönhető, hogy itthon ingerlékeny és ellenálló, javasolta, hogy „hagyjuk kicsit békén”.

Mi is írtunk listát, és ez többé-kevésbé működik. Szerintem főképp azért, mert nyugodtabbá váltam némileg én is, hogy nem kell folyton mantráznom, hogy „csináld ezt meg azt”, és ettől ő is kompetensebbnek érzi magát a saját dolgaival kapcsolatban.

Egyetértek a 14. hozzászólóval, brutális mennyiségű különórára jár a fiad. Persze minden gyerek más, de az enyém a negyedétől kifeküdne ennek. Ha beleképzelem a gyerek helyébe magam, én is kilennék idegileg, ha nem elég, hogy a suliban a folyamatos szabályok közt kell élnem, de utána napi többször edzők ordibálnának velem (de ha feltételezzük, hogy nem is ordibálnak, mindenképpen erős szabályok közt tartanak) – és hol jöhetne ki mindez a feszültség az emberből, ha nem otthon, a szerető közegben, ahol tudja, hogy elfogadják, és lehet akár „rossz” is végre?

Remélem, nálunk is a 13. felhasználóhoz hasonlóan fog alakulni az élet a gyerekkel. :)

A szíjjal verésről pedig: elhiszem, hogy aki ebben nő fel otthon, ezt tartja természetesnek (nem is tehet másképp, hiszen el kell kerülnie a felismerésből eredő kognitív disszonancia fájdalmát), de csak bízni tudok benne, hogy mire felnő, s a szülei leesnek a piedesztálról másképp fogja gondolni, és ha saját gyereke lesz, akkor már ezzel gyökeresen ellentétes gyereknevelési elveket fog követni.

2016. febr. 25. 12:03
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy leirtad, es kozben olvastam, elkeseredtem. Igy nem lehet elni, ennyi szabaly es szigor mellett egy nyolc eves kisfiunak. Vekerdy szerint kb most erte csak el az iskolaerett kort. Ennek a gyereknek nincs ideje sajat kis fejevel gondolkodni, tapasztalni, feldolgozni. Persze kellenek szabalyok, de ennyi? Tudom, h faraszto a nap vegen ovele is foglalkozni, de mi lenne ha jatekosan meg segitenel neki furdeni, ha egyutt csinalnatok a dolgokat meg egy picit. Ugyis eljon az igenye majd, h egyedul tegye. Probalj kicsit lazabb lenni. Egy szorongo, frusztralt, ideggorcs ember valik igy belole.
2016. febr. 28. 04:33
 18/26 A kérdező kommentje:

Hű... Köszi a sok sok vàlaszt tippet.

A különóràk, az összeset imàdja neki ez a szórakozàs a jàték. Rengeteg sikerélménye van, judobol aranyérmek,sakkból első màsodik helyek, úszàsból a jobb csoportba került,lassan annyira jòl megy,hogy àtmehet a vizilabdàsokhoz. Foci.. na ez csak hobbi szinten.

Amìg csak úszott addig folyamatos problémàink voltak a suliban a viselkedésével,amiòta mindenre jàr amit szeretett volna,azóta ez szinte teljesen megszűnt. Ha vmelyik különsport elmarad aznap sokkal aktìvabb,egyszerűen hiànyzik neki a mozgàs. És érdekes módon egyik ilyen különóràn sem kell fegyelmezni,mert érdekli amit csinàlnak,sőt nagyon segìtőkész ezeken a foglalkozàsokon.

A listàzàs az bejött. Azóta nem linkeskedi el az itthoni dolgokat. Van amit összecsap,de az is több,mint a semmi. Dìcsérem érte amikor csak lehet.

Vekerdy féle dolgokban nem igazàn hiszek,szerintem ez a túl engedékeny liberàlis nevelés sem jó.

Azt hiszem,hogy egy kisgyerek sokkal jobban terhelhető,mint ahogy sokan pàtyolgatjàk őket. De nyilvàn mindezt személyre szabottan és nem "megerőszakolva" a gyereket kell tenni.

Előre is bocs,de örülõk,hogy nem csak én vagyok ìgy és jó volt olvasni pozitìv példàt.

Mégegyszer köszi mindenkinek a segìtséget. Megnyugodtam, a lista működik, vmi elindult talàn. Legalàbbis bìzom benne,és visszatért a türelmem is,meg valamennyire az energiàm. Hàlàs vagyok.

2016. febr. 29. 06:57
 19/26 anonim ***** válasza:

Az jó ha van valami haladás,de a fantáziát fejlesztő játékra mikor mennyi ideje marad a fiadnak?Annak kellene még zömében lennie.Kötetlenül.Akár egyedül.Vagy csak ülnie a szobában a szőnyegen és bambulni ki a fejéből..Mintegy újrabootoltatni az agyát.

Vekerdi féle nevelés?Nem hiszem hogy affélét irtam volna.Pusztán meghagytam a gyerekemet dönteni hogy mit szeretne és mikor.Természetesen normális keretek között.Én úgy vélem nálatok a gyerek terhelhetősége számodra egyenlő a kötött szabályokkal teli neveléssek.Viszont pont amiatt irtál ide mert nem működik.Azt irod nem hiszel a liberális nevelésben.Teszed ezt úgy hogy a saját fiadnál meg sem próbálod.Ellenben hiszel abban és tovább "erőlteted" azt ami nem működik.

Ne érts félre,nem szemrehányok-nem is lenne jogom hozzá-pusztán beszélgetek.Az hogy egy gyerek mennyire terhelhető,egyénileg változik.De a sok divatos elképzeléssel ellentétben igenis kell a gyereknek a szabadság.A kisfiad reggeltől estig faktokra szakkörökre jár.Mikor játszik?Arra nem gondoltál hogy a túlpörgést egy-egy elmaradt foglalkozás esetében az okozza mert a kisfiad nem tud magával mit kezdeni?Nincs hozzászokva a szabadidőhöz.Hiszen otthon is csak szabályok tennivalók várják.Mindig megmondja valaki mit csináljon...

2016. febr. 29. 08:23
 20/26 anonim ***** válasza:

17-es vagyok, en irtam Vekerdyt ( a kerdezo nem rad gondolt, utolso, hanem ram)

Orulok, hogy kicsit lazultal kerdezo.

2016. febr. 29. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!