Nevelési tanácsadóba fogadnak beutaló nélkül?
Orvosi beutaló nem kell. Viszont egy jótanács: bármi is a problémád, kérd meg az óvodát, hogy ők kérjék a vizsgálatot. Ha csak a szülő kéri, esélytelen, hogy leírják, hogy mit találtak, vagy bármi fejlesztést is adjanak.
Én 3 évesen elvittem a fiamat, mert egy-két szót mondott csak és teljesen kezelhetetlen volt. Azt mondták a Nevtanban, hogy beszédpercepciós zavara van. Leírni nem voltak hajlandók, fejlesztésre nekik nincs kapacitásuk. Anyuka fejlessze otthon.
Próbáltam kínlódni vele itthon, amennyit a Gósy Mária könyveiből olvastam, meg irattam fel TSMT-t, de szerintem többet ártott, mint használt, nagyon sokat veszekedtünk miatta, nem akarta csinálni. A tsmt-t felíró védőnő is csak azt mondta, hogyha nekem fontos a gyerekem, akkor elérem nála, hogy csináljuk végig minden nap, ha nem fontos nekem a gyerekem, akkor meg mit várok másoktól.
Na, ilyen a segítség Magyarországon, ha van egy problémás gyereked.
Középső csoport végén behívtak az oviba, hogy a gyerekem fejleszthetetlen, és vigyem már el kivizsgálásra. Mondtam, hogy voltunk és hogy beszédértési zavara van. Felhívták a Nevtant, azt mondták, hogy belső használatra készült a feljegyzés, nem adhatják ki,s em az ovinak sem a szülőknek!!! Hát ez röhej.
Akkor az ovi írt egy kérelmet, kivizsgálták, most már elértem azt, hogy legalább logopédiát kap, de tornászni nekem kell behordani a városba, mert ki nem jönnek. 2 évembe került...
Utolsó!
Az autizmus mentális betegseg, abecelesi tanácsadóban pedig nincsenek orvosok
Azért már bocsánat, de az autizmus gyanúja fel kéne hogy merüljön bármilyen fejlesztő pedagógusban vagy gyermekpszichológusban. Rendben van, hogy nem autista szakértő, de akkor küldje tovább!
Ez a Nevelési Tanácsadó intézménye egy nagy röhej, csak arra való, hogy lerázza a szülőket, hogy nincs semmi baj a gyerekkel. Számtalan ilyen esetet hallottam már, de hogy konkrétan segítettek volna bármiben, azt nem sokat.
Én is hiába könyörögtem a logopédiai oviért, még a helyi logopédust sem írták ki, pedig 3 évesen szinte semmit nem mondott.
3-as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!