Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tennél a helyemben, ha...

Mit tennél a helyemben, ha már tényleg nem birnád igy tovább?

Figyelt kérdés
A gyerekem nagyon cicifüggő volt mindig is.Most 22 hós.Idáig olyan egyszer-kétszer kelt fel éjjel cicizni.Amit még el tudtam viselni.Viszont kb 2 hónapja rengetegszer felkel és CSAK cicivel alszik vissza.(mindent kipróbáltam tej,kakaó,viz,tea,soha nem kellett neki)Ha nem kap cicit,ordit,de kitartóan ám,bármeddig.Nem fogom egész éjjel hallgatni,Nappal eleget eszik,az biztos,sokat is.Most az a gond,hogy megyek vissza dolgozni,és nem tudom,hogyan fogok a munkahelyemen teljesiteni,mert igy félek,elalszok majd,és kirugnak.Hozzá kell tennem,a gyerekemnek vannak autisztikus jegyei,bár diagnózisunk nincs róla,de rendkivül öntörvényü.Igy ha nem kap cicit,elkezd a fejemen ugráni,próbál kicsit bántani stb.Tudom hogy erre azt fogják sokan irni,hogy a gyerek nevel engem,és nem én őt,de kérem csak olyan irjon,aki esetleg tudja,milyen egy ennyire akaratos gyerekkel,aki nem hajlandó együttműködni,és tényleg addig ordit,amig meg nem kapja.
2016. jan. 10. 08:48
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
aha.hát akkor nevelési hiba az biztos....
2016. jan. 12. 19:02
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Probaltunk segiteni de neked semmi nem jo :/
2016. jan. 12. 19:38
 23/31 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem is autista, hanem ADHD-s, ők is nagyon tudnak követelőzni, és az ő nevelésük is nagyon nehéz. A nagyobbik fiamról én is úgy gondoltam, hogy autista, de később figyelemzavart állapítottak meg. Kedves kérdező, nézz utána a GAP szindrómának (GAPS), sokat javíthatsz az állapotán megfelelő étrenddel, még mielőtt ovis lesz. És olvasd el a neten dr. László Zsuzsa - Az örökmozgó gyerek c. könyvet, ha illik rá a leírás, segít a nevelési kérdésekben.
2016. jan. 13. 07:04
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Autisztikus gyermek, vagy sem, ha el kell választani a ciciről, akkor el kell választani. Túl azon, hogy ennyi idős korban már illik is, neked más indokod is van, visszamégy dolgozni és fontos, hogy pihent legyél, éjszaka aludjál. De ugyanolyan fontos, hogy a gyermek is aludjon éjjel ciciutániüvöltés helyett. Nincs mese, cselekedni kell. Méghozzá úgy, hogy éjjel nem adsz neki cicit. Többet ne. Ne gondold, hogy hetekig/hónapokig fog hisztizni emiatt éjszakánként. Pár nap - és itt ismét hangsúlyozom, hogy nincs különbség autisztikus vagy probléma nélküli gyerekek között - alatt rájön a gyermek, hogy nem kap, akárhogy ordít. És abba fogja hagyni. Ez a cicifüggés nem függ az autisztikusságtól, meg semmi mástól, ez egy beidegződés, egy szokás, ami eddig volt, aztán ezután már másképp lesz. A gyerekek alkalmazkodóak, függetlenül attól, hogy könnyebb típusú vagy nehezebb típusú. Ha nem kap, és innentől kezdve nem is fog kapni cicit, akkor a gyermek - ahogy egy korábbi válaszoló írta - egy idő után igenis rájön, hogy nincs értelme hadakozni, nem fog kapni. És szépen megszokja és hiszti helyett aludni fog.

"nem fogom egész éjjel hallgatni". Márpedig hallgatnod kell. Mert így tudod leválasztani magadról. Egyénfüggő, hogy kinél hány nap alatt megy ez végbe, de így kell tenni és kész.

Írtad, hogy úgy véled, hogy éhes, mert korog a gyomra. nem biztos, hogy az éhségtől. Egyrészt az emberek belei rendeződnek, ez is ad ki korgó hangot, másfelől biztos lehetsz benne, hogy nem az éhségtől ordít, hanem a megszokás utáni vágytól. Cicit akar ő, nem ételt. Ha meg valóban úgy véled, hogy akár éhes is lehet, akkor vacsorára adj kicsit többet neki, vagy a vacsoraidőt told el fél órával.

Sok szerencsét. És ha egyszer elhatároztad, hogy nem adsz neki több cicit, akkor tegyél így, ne hagyd magad a gyerek által befolyásolni.

2016. jan. 13. 09:22
 25/31 anonim ***** válasza:

Hogy lehet rosszul nevelni?

Következetlenséggel! Egyszer engedsz valamit, máskor tiltod ugyanazt!

A másik főellenség az, ha egy szülő képtelen korlátokat állítani a gyermekének. A korlát egyben kapaszkodó, biztonság is.

Egy 2 évesnél a nevelés ezekről szól. Végtelen szeretet, de emellett következetesség és határok.

2016. jan. 13. 12:12
 26/31 A kérdező kommentje:
köszönöm a segitséget megfogadom!Kitartó leszek,aztán akár üvölt akár nem,nem lesz cici.Biztos nem lesz könnyü de kitartó leszek.És még egyszer köszönöm a biztatást!!
2016. jan. 13. 14:17
 27/31 A kérdező kommentje:
Kedves 13-as!Irtad hogy te is azt hitted a fiad autista majd kiderült hogy figyelemzavaros.Megkérdezhetem hogy milyen tulajdonságai voltak amiről azt gondoltad autizmus és kiderült hogy figyelemzavar?Az autizmus alapitványnál a figyelemzavart is tudják diagnosztizálni?Vagy azzal máshova kell mennünk?Köszönöm a válaszaidat!!
2016. jan. 13. 14:19
 28/31 A kérdező kommentje:
Bocsánat az elöbbi kérdéseim a 23-as válaszolónak szóltak!
2016. jan. 13. 14:20
 29/31 anonim ***** válasza:
A figyelemzavar, illetve az ADHD és az autizmus nagyon gyakran együtt jár! A kettő "betegség" komorbiditása igen magas. Egy 2 évesnél még nem lehet eldönteni, hogy melyik az alapprobléma. Az ADHD-s gyermekre nem jellemző a kommunikációban lévő minőségi eltérés, illetve a rugalmatlan viselkedésszerveződés sem.Szociális zavarai nem a helyzetek meg nem értéséből fakad, hanem az alkalmazkodási nehézségeiből!
2016. jan. 13. 14:45
 30/31 anonim ***** válasza:

Ez volt a korábbi kérdésem, itt leírtam a "tüneteit":

www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__problemas-gyerekek__4219705-lehet-olyan-hamarosan-3-eves-gyerek-autista-aki-rengeteget-fejlett-szokinccs

23-as

2016. jan. 15. 07:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!