Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tennél a helyemben, ha...

Mit tennél a helyemben, ha már tényleg nem birnád igy tovább?

Figyelt kérdés
A gyerekem nagyon cicifüggő volt mindig is.Most 22 hós.Idáig olyan egyszer-kétszer kelt fel éjjel cicizni.Amit még el tudtam viselni.Viszont kb 2 hónapja rengetegszer felkel és CSAK cicivel alszik vissza.(mindent kipróbáltam tej,kakaó,viz,tea,soha nem kellett neki)Ha nem kap cicit,ordit,de kitartóan ám,bármeddig.Nem fogom egész éjjel hallgatni,Nappal eleget eszik,az biztos,sokat is.Most az a gond,hogy megyek vissza dolgozni,és nem tudom,hogyan fogok a munkahelyemen teljesiteni,mert igy félek,elalszok majd,és kirugnak.Hozzá kell tennem,a gyerekemnek vannak autisztikus jegyei,bár diagnózisunk nincs róla,de rendkivül öntörvényü.Igy ha nem kap cicit,elkezd a fejemen ugráni,próbál kicsit bántani stb.Tudom hogy erre azt fogják sokan irni,hogy a gyerek nevel engem,és nem én őt,de kérem csak olyan irjon,aki esetleg tudja,milyen egy ennyire akaratos gyerekkel,aki nem hajlandó együttműködni,és tényleg addig ordit,amig meg nem kapja.
2016. jan. 10. 08:48
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
3 gyerekem közül 2 volt cici függö elhatároztam hogy vége és többet nem kapot.Azt mondom talán két éjszaka volt hogy sírtak aztán egyre jobb lett,talán egy hét és utána átaludták az éjszakát mert már nem volt érdemes felkelni.
2016. jan. 10. 11:22
 12/31 Baranka ***** válasza:
100%
Bizony hagyni kell üvölteni, lesz pár kemény éjszakátok, de nem az "utolsó" pillanatban kellene gondolkodni, hogy mindjárt mész vissza dolgozni és agyerek még "szopik". Nem gondolkodtál még rajta, hogy nem elég laktat ételt kap vacsorára és azért korog a gyomra?+! Mert ez csak egy rossz beidegződés neki semmi más. És igenis hallgasd, hogy üvölt. Valamit valamiért. Ki nevel kit? Te őt vagy ő téged?
2016. jan. 10. 11:24
 13/31 A kérdező kommentje:
Mint irtam kedves utolsó,a fiam nem teljesen átlagos fejlődésü gyerek az orvosok szerint autisztikus tünetei vannak,mert rendkivül öntörvényü-A másik,hogy nyilván este eszik vacsorát,elég sokat,és utána már nem kér többet.Akkor miért irod,hogy éhes?Nem értelek.Tömjem meg eröszakkal ha nem kell neki több??Nem értelek.És nem most gondolkodok azon,hogy le kéne szoktatni,idáig is akartam,próbálkoztam,de nem ment.Azért irtam,hogy inkább ilyen problémás gyerekek szüleinek véleményét várom,nyilván azok,akiknek nem "beteg" valamilyen szinten a gyereke,az ezt nem értheti.
2016. jan. 10. 11:34
 14/31 A kérdező kommentje:
Kedves 11 es!Csak 2 éjszaka volt nhogy üvöltöttek és utána abbahagyták,és nem keltek fel többet?Hát akkor lehet én is megpróbálom.Két éjszaka nem a világ vége...
2016. jan. 10. 11:36
 15/31 anonim ***** válasza:

Enyém 2 éves cicifüggő, leszoktatom mert jön a tesó. Szóval először a reggelit hagytam el kapott helyette kakaót. Délbe elalvás elött jol bekajálunk és ivás (ringatás, simi...előszőr úgy lökte el a kezem meg üvöltött de mára már igényli)

Vacsira is kaja néha kakaót is kap de inkább vizet. Itt még adok neki cicit, de nélküle simivel alszik el. Hajnalba mikor kel vizet kér már inni.néha cicit. Ö a foga miatt kel..most jön neki egyszerre 4. Ő is nagyon akaratos volt cici téren úgy üvöltött mint a fába szorult féreg :D

2016. jan. 10. 14:10
 16/31 anonim ***** válasza:
Ha autisztikus tünetei vannak, próbáljátok minél előbb tisztázni, mi a helyzet. Autizmus Alapítvány, Cseperedő Alapítvány, Pedagógiai Szakszolgálatok tudják diagnosztizálni. De még ha nem is autista, meg lehetne próbálni néhány autizmus specifikus módszert (én-könyv, képes napirend) hátha könnyebben dűlőre juttok.
2016. jan. 10. 17:39
 17/31 anonim ***** válasza:

Nézd meg ezt a kérdőívet. A végén ott a kiértékelés is. Akár több a gyereket jól ismerő személlyel is kitöltetheted, aztán vessétek össze az eredményt. Ha megerősíti a gyanút, keressetek diagnosztizáló helyet, mert ez csak egy szűrőteszt!!!

[link]

2016. jan. 10. 17:44
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Na álljunk meg egy szóra!

2 évesen az autizmust a legtöbb esetben már fel lehet állítani, illetve kizárni! Ennek feltétele, hogy autizmust diagnosztizáló helyet kell felkeresnetek. Nem jó egy mezei szakember, nevelési tanácsadó, hanem speciálisan képzett pszichiáter, gyógypedagógus kell!

Budapesti Korai Fejlesztő

Vadaskert Kórház

Autizmus Alapítvány

Bethesda Kórház Korai Fejlesztő részlege

Cseperedő alapítvány

Sote gyermekklinika

Autisztikus tünete mindenkinek van. A diagnosztika, hogy ezek a tünetek kimerítik-e az autizmus diagnózisát nagyon fontos, mert enélkül egy viselkedési problémát nem lehet megfelelően kezelni!

Mind autista, mind a normatipikus gyerekeknél már kóros, hogy közel két évesen ennyiszer kelnek és "cicifüggők". Ennek több oka lehet, így ahhoz, hogy segíteni lehessen, diagnózis kell. (nevelési probléma-e, szorongás okozza, vagy a rugalmatlan viselkedés az autizmusban) Mind a 3-at másképpen kell kezelni. Tehát szakember felkeresése javasolt!

2016. jan. 12. 12:53
 19/31 A kérdező kommentje:
autizmus alapitványnál már voltunk egyenlőre nincs diagnózis még túl kicsi(ezt mondták)és nem egyértelmű a helyzet.Fél év múlva vissza kell mennünk.Mit értesz azalatt hogy "nevelési hiba"hogyan lehet egy gyereket ennyi idősen "rosszul nevelni"?Kérlek konkrét példákat irj.Köszönöm.
2016. jan. 12. 15:59
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Pl ha azt mondod neki,hogy nincs cici es utana megis adod az nevelesi "hiba" :)
2016. jan. 12. 18:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!