Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Óvatosan kérdezem: mennyire...

Óvatosan kérdezem: mennyire lehetséges, hogy molesztálja valaki ezt a kisfiút?

Figyelt kérdés
Nem vagyok pszichológus,csak féltem. Ismeretségi körömbe tartozó 7 éves kisfiú,iskolaéretlen,nem rajzol,csak színes köröket firkál,és pár hónapja férfi nemiszerveket rajzol mindenhova. Azokat színezgeti,kisebb-nagyobb méretben,és elképesztő mennyiségben rajzolja. Mostmár bármit kérnek tőle,azt rajzolja,és ha önállóan rajzolhat,akkor is azt rajzolja. Keveset beszél,de ha beszél,akkor vidám,ezzel nincsen gond. A rajzai aggasztóak.
2015. nov. 26. 14:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nyugtass meg, hogy az óvoda is felfigyelt erre, és már tettek lépéseket az ügyben!??? mert ha nem ius molesztálják, valami nagyon nincs rendben, nem is értem, szülőknek ez nem tűnik fel?
2015. nov. 26. 14:16
 2/13 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy iskolás,mert egyszer valaki iskolaérettnek nyilvánította,de az iskola felülbíráltatta a szakvéleményt,és egyértelműen iskolaéretlennek nyilvánították. Ez ránézésre sem kérdés,az iskolában semmit nem teljesít,csak mászkál. A szülőknek minden jelezve van,de nem reagálnak rá,közömbösek. Az iskola birkózik a problémával.
2015. nov. 26. 14:24
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy azt rajzol? Mondja is, vagy Te látod úgy? Lehet, hogy valami egészen mást szeretne rajzolni, csak még ügyetlen.

Ha férfi nemiszerveket is rajzol, akkor sem feltétlenül azért, mert valaki molesztálja, a gyerekek 3-4 éves korban természetesen elkezdenek érdeklődni a nemiség iránt, rájönnek hogy a fiúk meg a lányok mások, lányom például sokáig mellet rajzolt az emberfiguráinak. De ehhez viszont már 7 évesen elég nagy.

De mindenképpen valami probléma van, ha az iskolában nem csinál semmit, csak egyféle dolgot rajzol egész nap.

2015. nov. 26. 14:29
 4/13 A kérdező kommentje:
Igen,gondoltam rá én is,hogy hátha nem az lesz,de az osztálytársainak is ezt mondta állítólag,hogy ez az.
2015. nov. 26. 14:32
 5/13 anonim ***** válasza:
6%
Te mégis ki vagy a történetben? Tehetsz névtelen bejelentést a gyamhivatalnal
2015. nov. 26. 14:34
 6/13 A kérdező kommentje:
Nyilván nem maradok ölbetett kézzel,a kisfiú érdekeit kell szem előtt tartani.
2015. nov. 26. 14:39
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Ki vagy te a történetben?
2015. nov. 26. 14:47
 8/13 A kérdező kommentje:
Gondolom,ez mindegy a gyk-nek.
2015. nov. 26. 14:57
 9/13 anonim ***** válasza:
Megkérdezted tőle, mit rajzol? Én továbbra sem lennék biztos benne, mert az osztálytársai ezt mondják. Szóbeszédre ne alapozz. Egyébként meg azért nem mindegy, ki vagy a történetben, mert ettől függ, hogy mit tehetsz a gyerekért pl., meg valamennyire megvilágítaná. hogy mennyire ismered, szakmailag jól láthatod-e, stb. Nem kíváncsi senki a nevedre, ne aggódj.
2015. nov. 26. 16:44
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha molesztálnák szerintem rá se merne nézni ilyen képekre, nemhogy magától rajzolgatná. De én sem vagyok pszichológus. Biztosan van gond a kisfiúval, de miből gondolod, hogy a szülei nem foglalkoznak vele? Nálunk is van probléma. Kislányom sovány és beteges. Hallottam olyat, hogy azért mert nem adok neki enni, nem kap vitamint és nincs itthon fűtés, mert ruhára költjük. Most neked sem írom le hány kivizsgáláson voltunk már és mennyire fáj az nekem, hogy valami baja van. Ha olyan ember kérdez az egészségéről, akiről tudom, hogy csak csámcsogni akar rajta, akkor kitérő választ adok.(lehet feljelent miatta valaki??) Pl ezért fontos ki vagy a történetben.

Ha esetleg valamilyen fofyatékosság van a háttérben, akkor a többi szülő tiltaná a barátkozást. Sok esetben sajnos a pedagógusok is csak megbélyegzik, beskatulyázzák a gyereket egy szakvélemény után.

2015. nov. 26. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!