Lehetséges szövődmények h1n1 oltás miatt magzati korban?
2009. novemberében,amikor a h1n1 mizéria volt én is beoltattam magam.Akkor 6 hónapos kismama voltam,és az orvos úgy beijesztett,hogy vonakodva bár,de beadtam a derekam.
Azóta is emészt,hogy vajon nem csináltam-e rosszat??
A kislányunk azóta megszületett,sőt hamarosan 4 éves nagylány.Oviba járunk.Különösebb látható elváltozás nincs rajta,és a viselkedése sem annyira kirívó,engem mégis néha az őrületbe kerget a sorozatos ellenkezéssel,szófogadatlanságával.Mindig mindennek az ellenkezőjét csinálja,és mintha még élvezné is,hogy engem totál kiakaszt!
Kérdésem: nem lehet hogy az oltás miatt valami nem úgy fejlődött az agyában,hogy valami károsodott?
Vagy nem tudom...
Persze most majd írja pár anyuka,hogy "de hát még kisgyerek.."
Igen kisgyerek.Azt is tudom,hogy nincs 2 egyforma,nem lehet hasonlítgatni,de mégis.A nagy fiam tök normális,piciként is segítőkész volt,viszonylag szófogadó.nem mondom hogy soha nem hisztizett,de ami most van az brutál.
Idegileg teljesen romokban heverek.
Mindenki csak ráfogja,hogy akaratos,meg hogy majd kinövi...
Kérlek,aki tud érdemben válaszolni,segítsen.mit csináljak,mit mondjak,mit ne mondjak,mert már kész vagyok.
Semmi baja a gyereknek, csak próbálgatja a határokat. Dackorszakos, ovis, teljesen jó :-)
Amennyiben másokkal kommunikál, alap színeket felismer, számolni már elkezdett, akkor a világon semmi gond nincs.
oltástól sztem szervi baja lenne elsősorban, az pedig már kiderült volna. Ezen ne tuningold magad.
Teljesen normális a gyereked.Ha nem hiszed, kérj időpontot az ovis pszichológustól...
Én mindkét terhességem alatt beoltattam magam, mindkét gyerekem normális, de dacolnak. Sőt, van egy fórum, ott mind az 50'!!! kismama beoltatta magát, 2009-ben, mint te és nekik sem lett semmi mellékhatása.
Szinte minden családban nyugisabb az első, és rázósabb a második gyerek. Ők küzdve hívják fel magukra a figyelmet. A gyereknek a szülői figyelem a fő lelki tápláléka. Még az is megéri, ha bünti lesz belőle, ha ezen az áron figyelsz rá.
Ne húzd fel magad, a kicsik azon jót szórakoznak.
Próbálj vele kettesben játszani, főleg szemtől szembe mozgásosat: labdagurítás, ha kint lehettek dobás-elkapás. Dícsérd, ha ügyes, és szabj határt neki: 10 gurítás oda, 10 vissza. Ha kéri még egy hosszabbítást engedsz, ha többet akar ígérd meg másnapra, és tartsd is be.
Ha bejön neki, hetente emelhetitek az ismtlést, vagy kitalálhattok új feladatot.
Sok sikert!
én is akkor voltam terhes a kisfiammal, szintén oltottam.
bennem is sokszor felmerült, hogy talán az oltás, enyém szintén nagyon makacs és akaratos, bár ezt nem fognám semmire, de megkésett beszédfejlődésű és vannak dolgok amikben le van maradva és vannak olyanok amiben mindig jóval előrébb jár mint a kortársai.
Köszönöm a válaszokat,nagyon rendesek vagytok.
Sajnos a kettesben játszás,bár tudom,hogy nagyon fontos lenne,de szinte lehetetlen.
Nagy fiú 7,5 éves most kezdtük a sulit.
Középső kislány-szóban forgó gyerkőc- 3,5 éves.
Illetve van egy 9 hónaposom is,ő kora baba volt (32hétre) elég sokat kell vele foglalkozni.
Most jönnek majd a komik,hogy biztos féltékeny. De nem hiszem.Ez módszeres idegrendszer írtás a részéről....
Hát szendvicskének lenni még nehezebb, mint másodiknak.
Mégis csak az fog használni, ha iskolaidőben, ha a baba alszik, hagyod a háztartást és lánykázol.
Nem szándékos, hodd el, ahhoz még nagyon kicsi.
Sok erőt kívánok! Fogadj el minden létező segítséget, és még annál is légy lazább a háztartással amit el tudsz képzelni!
(tapasztalat)
...hidd el...
Szurkolok Nektek, majd írj!
:) amíg a nagy suliban van,szendvicske oviban,szóval...
A háztartással meg már ennél lazábban nem tudok 'nem törődni'!!!
Picim 2 napja kúszva elindult felfedezni,a heti 2 porszívózást asszem felváltja a napi jellegű.
Kész vagyok!! csak imádkozni tudok,hogy majdcsak jobb lesz,ha nagyobbak lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!