Lehetséges, hogy hiperaktív? Vagy én vagyok túl görcsös?
úgy tudom, hogy hiperaktív gyanús az olyan gyerek, aki pl. nem tud figyelni, koncentrálni semmire, szinte semennyi ideig.(pl. nem tudsz egy cipőt ráadni)
a fent leírtakban semmi olyan pont nincs(én, mint laikus nem találok)ami kórósnak lenne említhető.
következetesség: ha az orra előtt a zuhanyrózsa, gondolhatja az ember, hogy azzal akar majd játszani, ergo langyos vizet engedek..
itt vannak tanácsok:
amúgy kommunikációs tréningen volt, hogy vitapartnerekkel, először nyugtázni kell, "rendben, szóval a zuhanyrózsát akarod.."(nem egyből tiltani!)gyereknevelésből tapasztalat, beálik, ha először megértést tanúsítanak!
utána nekem az tűnt fel, hogy ha nem csinálok belőle hatalmi harcot(én a főnök, ő meg a kisökör)hanem monoton magyarázok egy hangszinten, valahogy jobban hat, sőt hat egyáltalán valamit, ellentétben az idegfeszültséggel. az valahogy soha nem visz célba.
Hát nem akarlak elkeseríteni de a fiam most töltötte be az 5 évet s még mindig ilyeneken akadok fenn...
Csak akkor ül meg egy helyben ha feladatot csinál. Ha megyünk valahova kegyetlen, képtelen megállni/ülni 2 percnél tovább, míg a többi gyerek nyugton van. Folyton mozoghatnéka van, nem érdekli hiába fenyegetem büntivel, egyik fülén be másikon ki. Null24 órában vele kell foglalkozni, de nem hiperaktiv, van egy pszichológus barátnőm, s ő látja miket csinál, s megnyugtatott hogy nem az. Csak le kell vezetni az energiáit
Jah s még valami: Feladatokat könyvekben imád megoldani, plusz legozni, nah azzal az egy ami ad nekem időt :D
Utolsó voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!