A fiam 3. osztályos és elég nehezen megy neki a tanulás. A tanárja azt mondta neki, hogy ha én is beleegyezek akkor megbuktatja. Mit tegyek?
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
8.-os fiú (utolsó válaszoló), sajnálom hogy ennyire utálod a sulit de szerintem nem amiatt vagy ennyire kiakadva mert a 4.-et újra jártad, inkább csak a társaság miatt és szerintem még a tesód miatt is talán.Mert hogy ő az okoska....Nem mindenki egyforma, belőled is lehet ügyvéd csak picit másképp kell hozzáállni a tanuláshoz és legyen önbizalmad!
Amúgy az én "pici" fiamnak minden tárgy elég nehezen megy,olvasás, írás, matek...minden de a legnagyobb baj az, hogy egyáltalán nem érdekli semmi ami a tanulással kapcsolatos.Egyszerűen nem tudom vele megértetni, hogy muszáj tanulni és ráadásul ő nem is olyan jó fejű mint a bátyja, sokkal nehezebben érti meg a dolgokat!
A fiú vagyok:
Nem-nem az osztály miatt nem szeretem hanem szánalmasnak érzem,hogy 4.be kellet évet ismételnem.
Szánalmasnak érzem,hogy megyek az utcán és szembe jönnek velem a volt oszt.társaim és nem tudok a szemükbe nézzni.
Pedig jófejek,mert a mostani osztályomból is van aki beszélne velem,de egyszerűen nem tudok,mert gáz,hogy
buktam ennyi idősen.Most is csak azért tartom a 3-4.es
mert alig várom,hogy kijárjam a 8.osztályt és h ne bukjak többet,de az,hogy tovvábtanulni megyek.e azt nem tudom.Én biztos nem mennék,dehát a "kedves" szüleim ugyse haggyák -.-
Van egy haverom ő is bukott csak ő egyszer hamarabb vele is ugyan ez a helyzet,vele tudok beszélni egyedül,mert
ő olyan,mint én.Neki pcihologushoz kell járnia.
Ha ennyire utálja a sulit még inkább megfogja utálni.
Én nem utáltam annyira a sulit,csak mondjuk ki : hülye
vagyok a tanuláshoz,de így meggyőlöltem.
Hát ha mgéis a bukásnál döntesz akkor remélem a fiadnak
nem lesz ilyen POCSÉK,nyomorult iskolás élete.
Én szülőként sem vagyok ellene a buktatásnak, ezt tényleg a tanárok megítélésére kellene bízni Nem hiszem, hogy passzióból, örömmel buktatna bármely pedagógus, hiszen ez valahol neki is kudarc. Viszont a lemaradást görgetni maga előtt a gyereknek nagy hiba lenne.
Alapvetően az évismétlés sem megoldás, önmagában semmit nem ér, a hozzáállása nyilván nem fog egy újrajár 3.-tól egycsapásra megváltozni. Mindenképpen ki kellene deríteni az okokat. Ennyi idős gyerek szerintem még flegmaságból utálja az iskolát, hanem mert a folyamatos kudarc lelombozza, elbizonytalanítja. Ezen azzal, hogy anyuka napi fél órát papol a tanulás fontosságáról,semmit nem fog tudni változtatni.
Célzott fejlesztésre van szüksége a gyerekednek, szakembernek ki kellene deríteni, hogy melyik képesség-területeken van elmaradása.
Egyébként milliónyi fejlesztő, foglalkoztató füzetet, könyvet, játékot lehet kapni, ilyeneket kellene a gyerekeknek venni, nem idióta tucat-kacatokat.
17:39-es válaszoló! Leírnád a helyesírási hibáimat?Legalább tanulok én is valamit.Amúgy nem voltam rossz tanuló,egész hetedig osztályig kitűnő voltam, 8.-ban picit romlottam de akkor is négyes átlaggal zártam.Van egy diplomám, most próbálom megszerezni a másodikat.Szóval nem vagyok tanulatlan de helyesírási hibám így is adódhat, persze.
A gyereknek nem szoktam idióta játékokat venni,tele van a szekrény foglalkoztató könyvekkel de nem érdekli őt.Minden nap próbálom rávenni őt játékosan,hogy "dolgozzunk" belőle de 1-2 perc alatt elmegy a kedve az egésztől.(már ha egyáltalán rá tudom venni hogy tanulgassunk belőle).
Persze, valószínű hogy a neveléssel van a gond bár az tény, hogy nem annyira értelmes kölyök mint a bátyja.Szerintem a suliba sem tesz jót neki az, hogy ha négyesre vagy ötösre ír egy felmérőt akkor a tanár egyből megkérdezi tőle,hogy lesett-e valakiről?
Szóval....ezért gondoltam arra, hogy talán nem-e lenne nagyobb önbizalma és sikerélménye az újabb 3. osztályban?
Ne izgulj, összesen 2 db helyesírási hibád van az alap kérdésben, ellenben aki fikázta a helyesírásodat helyből képtelen volt leírni 2 sort úgy, hogy össze bírta volna egyeztetni a két mondatrészben a többesszámot...
Amúgy ne buktatsd meg a gyereket, mert olyan lesz neki, mint a fenti 8.-os fiúnak (akinek mondjuk eszébe juthatna, hogy NEM az anyja volt annyira sötét, hogy 4.-ben a tanár azt tanácsolja neki, hogy bukjon meg...), viszont kőkeményen kérd rajta számon a leckéket és a feleléseket.
Nem debilként kell kezelni a gyereket és mondogatni neki, hogy gyere kislányom, tanuljunk, mert butuska vagy stb... Hanem egyszerűen - mintha mi sem történt volna - MINDEN EGYES tantárgyának a leckéjét mutassa be este mikor hazaértél, ha meg kell tanulni valamit (mondjuk verset) azt mondja fel. Legyen ez a napi rutin.
sziasztok,
én tanár vagyok és nem vagyok híve a buktatásnak...elhiszem(tudom) hogy vannak olyan körülmények,olyan gyerekek akiben nem okoz nagy lelki sérülést a bukás,de többségüknél igen.mivel nem tudnak megfelelni az elvárásoknak,kudarcként élik meg ők is a bukást..
de nem akarom hosszasan ecsetelni..
forduljatok egy szakemberhez..nevelési tanácsadó pl.vagy egy gyógypedagógust / fejlesztőpedagógust aki megnézi a gyerkőcöt,felméri a képességeit és segíthet eldönteni mi lenne Neki a legmegfelelőbb út!
Tudom,hogy a legjobbat akarod a gyerekednek.egy kis utánajárás még bele kell hogy férjen.
Drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!