Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A fiam 3. osztályos és elég...

A fiam 3. osztályos és elég nehezen megy neki a tanulás. A tanárja azt mondta neki, hogy ha én is beleegyezek akkor megbuktatja. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Én mindig is "cikinek" tartottam a bukást de most azon gondolkodom, hogy hosszú távon nem-e lenne neki jobb ha tényleg újra járná a 3. osztályt.Most egy elég gyenge suliba jár, jövőre másikba íratjuk( költözés miatt).Hogy fog felzárkózni 4.-be a többiekhez, ha ebbe a gyenge suliba is gyenge tanuló? Szerintetek melyik a jobb döntés? Engedjem őt 4.-be vagy erősödjön még újra a 3. osztályban?
2010. márc. 19. 08:46
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

8.-os fiú (utolsó válaszoló), sajnálom hogy ennyire utálod a sulit de szerintem nem amiatt vagy ennyire kiakadva mert a 4.-et újra jártad, inkább csak a társaság miatt és szerintem még a tesód miatt is talán.Mert hogy ő az okoska....Nem mindenki egyforma, belőled is lehet ügyvéd csak picit másképp kell hozzáállni a tanuláshoz és legyen önbizalmad!

Amúgy az én "pici" fiamnak minden tárgy elég nehezen megy,olvasás, írás, matek...minden de a legnagyobb baj az, hogy egyáltalán nem érdekli semmi ami a tanulással kapcsolatos.Egyszerűen nem tudom vele megértetni, hogy muszáj tanulni és ráadásul ő nem is olyan jó fejű mint a bátyja, sokkal nehezebben érti meg a dolgokat!

2010. márc. 21. 20:50
 12/33 anonim ***** válasza:
80%

A fiú vagyok:

Nem-nem az osztály miatt nem szeretem hanem szánalmasnak érzem,hogy 4.be kellet évet ismételnem.

Szánalmasnak érzem,hogy megyek az utcán és szembe jönnek velem a volt oszt.társaim és nem tudok a szemükbe nézzni.

Pedig jófejek,mert a mostani osztályomból is van aki beszélne velem,de egyszerűen nem tudok,mert gáz,hogy

buktam ennyi idősen.Most is csak azért tartom a 3-4.es

mert alig várom,hogy kijárjam a 8.osztályt és h ne bukjak többet,de az,hogy tovvábtanulni megyek.e azt nem tudom.Én biztos nem mennék,dehát a "kedves" szüleim ugyse haggyák -.-

Van egy haverom ő is bukott csak ő egyszer hamarabb vele is ugyan ez a helyzet,vele tudok beszélni egyedül,mert

ő olyan,mint én.Neki pcihologushoz kell járnia.

Ha ennyire utálja a sulit még inkább megfogja utálni.

Én nem utáltam annyira a sulit,csak mondjuk ki : hülye

vagyok a tanuláshoz,de így meggyőlöltem.

Hát ha mgéis a bukásnál döntesz akkor remélem a fiadnak

nem lesz ilyen POCSÉK,nyomorult iskolás élete.

2010. márc. 22. 17:34
 13/33 anonim válasza:
61%
Szerintem többet kellene a fiaddal otthon gyakorolni olvasni, írni, számolni. Kiiktatni a tv-t és az internetet, mert ezek veszik el az időt a tanulástól (is). És Neked is helyesebben kellene írnod, mert a mondataid helyesírási hibákkal van tele!Biztos Te sem voltál túl jó tanuló: képzeld magad a fiad helyébe, és beszélgess vele!
2010. márc. 22. 17:39
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Én szülőként sem vagyok ellene a buktatásnak, ezt tényleg a tanárok megítélésére kellene bízni Nem hiszem, hogy passzióból, örömmel buktatna bármely pedagógus, hiszen ez valahol neki is kudarc. Viszont a lemaradást görgetni maga előtt a gyereknek nagy hiba lenne.

Alapvetően az évismétlés sem megoldás, önmagában semmit nem ér, a hozzáállása nyilván nem fog egy újrajár 3.-tól egycsapásra megváltozni. Mindenképpen ki kellene deríteni az okokat. Ennyi idős gyerek szerintem még flegmaságból utálja az iskolát, hanem mert a folyamatos kudarc lelombozza, elbizonytalanítja. Ezen azzal, hogy anyuka napi fél órát papol a tanulás fontosságáról,semmit nem fog tudni változtatni.

Célzott fejlesztésre van szüksége a gyerekednek, szakembernek ki kellene deríteni, hogy melyik képesség-területeken van elmaradása.

Egyébként milliónyi fejlesztő, foglalkoztató füzetet, könyvet, játékot lehet kapni, ilyeneket kellene a gyerekeknek venni, nem idióta tucat-kacatokat.

2010. márc. 22. 18:26
 15/33 A kérdező kommentje:

17:39-es válaszoló! Leírnád a helyesírási hibáimat?Legalább tanulok én is valamit.Amúgy nem voltam rossz tanuló,egész hetedig osztályig kitűnő voltam, 8.-ban picit romlottam de akkor is négyes átlaggal zártam.Van egy diplomám, most próbálom megszerezni a másodikat.Szóval nem vagyok tanulatlan de helyesírási hibám így is adódhat, persze.

A gyereknek nem szoktam idióta játékokat venni,tele van a szekrény foglalkoztató könyvekkel de nem érdekli őt.Minden nap próbálom rávenni őt játékosan,hogy "dolgozzunk" belőle de 1-2 perc alatt elmegy a kedve az egésztől.(már ha egyáltalán rá tudom venni hogy tanulgassunk belőle).

Persze, valószínű hogy a neveléssel van a gond bár az tény, hogy nem annyira értelmes kölyök mint a bátyja.Szerintem a suliba sem tesz jót neki az, hogy ha négyesre vagy ötösre ír egy felmérőt akkor a tanár egyből megkérdezi tőle,hogy lesett-e valakiről?

Szóval....ezért gondoltam arra, hogy talán nem-e lenne nagyobb önbizalma és sikerélménye az újabb 3. osztályban?

2010. márc. 23. 07:29
 16/33 anonim ***** válasza:
43%

Ne izgulj, összesen 2 db helyesírási hibád van az alap kérdésben, ellenben aki fikázta a helyesírásodat helyből képtelen volt leírni 2 sort úgy, hogy össze bírta volna egyeztetni a két mondatrészben a többesszámot...

Amúgy ne buktatsd meg a gyereket, mert olyan lesz neki, mint a fenti 8.-os fiúnak (akinek mondjuk eszébe juthatna, hogy NEM az anyja volt annyira sötét, hogy 4.-ben a tanár azt tanácsolja neki, hogy bukjon meg...), viszont kőkeményen kérd rajta számon a leckéket és a feleléseket.

Nem debilként kell kezelni a gyereket és mondogatni neki, hogy gyere kislányom, tanuljunk, mert butuska vagy stb... Hanem egyszerűen - mintha mi sem történt volna - MINDEN EGYES tantárgyának a leckéjét mutassa be este mikor hazaértél, ha meg kell tanulni valamit (mondjuk verset) azt mondja fel. Legyen ez a napi rutin.

2010. márc. 23. 16:19
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem az sem tesz túl jót neki hogy egyfolytában azt hajtogatod hogy nem olyan értelmes mint a bátyja...
2010. márc. 24. 10:22
 18/33 A kérdező kommentje:
Miből gondolod hogy neki is ezt hajtogatom?! Soha egy szóval nem mondtam neki ilyet,azért ennyire rossz szülő nem vagyok!
2010. márc. 24. 11:27
 19/33 anonim válasza:
100%
Nehezen tanult meg írna,számolni és olvasni?Nem keveri a betűket,a betűket helyesen írja le és a számokat is normálisan írja?Pl.:a hármast nem fordítva írja le?
2010. márc. 24. 15:51
 20/33 anonim ***** válasza:
89%

sziasztok,

én tanár vagyok és nem vagyok híve a buktatásnak...elhiszem(tudom) hogy vannak olyan körülmények,olyan gyerekek akiben nem okoz nagy lelki sérülést a bukás,de többségüknél igen.mivel nem tudnak megfelelni az elvárásoknak,kudarcként élik meg ők is a bukást..

de nem akarom hosszasan ecsetelni..

forduljatok egy szakemberhez..nevelési tanácsadó pl.vagy egy gyógypedagógust / fejlesztőpedagógust aki megnézi a gyerkőcöt,felméri a képességeit és segíthet eldönteni mi lenne Neki a legmegfelelőbb út!

Tudom,hogy a legjobbat akarod a gyerekednek.egy kis utánajárás még bele kell hogy férjen.

Drukkolok!

2010. márc. 25. 08:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!