Hogyan vegyem rá 17 éves lányomat a tanulás fontosságára?
Az biztos, hogy szidással , fenyegetéssel, szobafogsággal semmire nem mész. Sajna én is ilyen voltam ilyen idős koromban, de már öcsémnek is azt mondom, tanuljon amíg tud. nála az vált be, hogy sokat hallotta, ahogy szidjuk a munkahelyünket, és látta, hogy nem oylan gyerekjáték ez.
Nekem most egy módszer jut eszembe, minden nap kérdezd ki a leckéjét, és ha tudj,a hogy minden nap kikérdezed, akkor tanul.
Nekem is megmondta apám érettségi után, mikor nem találtam munkát, hogy ha január 1-ig nem találok melót, elmehetek otthonról, és tartsam el magam, ahogy tudom...
A pénzjutalommal én nem értek egyet, bár a mai fiataloknak "kell " a pénz a bulizáshz, ez is lehet motíváló erő...
Az biztos, hogy csak akkor értékeli a tanulást, ha dolgoznia kell, és látja, hogy az milyen. Szünetben küld el dolgozni valahova, és tapasztalja meg azt is.
Szerintem sehogy nem tudod rávenni! Engem sem tudtak!!!!!
Egy 17 éves lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!