Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha láttok az utcán egy hisztis...

Ha láttok az utcán egy hisztis gyereket, vagy bármi más szitut rokonságban például, ahol az anyuka nem ura a helyzetnek, mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Nekem az a tapasztalatom, hogy mindenki egyből ferdén néz, rokonok meg teszik a megjegyzéseket, hogy az anyuka nem tud gyereket nevelni.

Sajnos egyre több a problémás gyerek, adhd, autizmus.

Az én fiam adhd-s, 5,5 éves, most diagnosztizálták. Teljesen képtelen vagyok kezelni, sokszor hozott kellemetlen helyzetbe, már inkább sehova sem megyek vele. Több helyen voltam vele kivizsgáltatni, de általában azt mondták, hogy nehéz természet, én meg nem tudok bánni vele. A rokonoktól (persze jórészt gyermektelenek) meg állandóan megkaptam, hogy mekkora sz.aranya vagyok. Még a védőnő is ezt a tábort erősítette, pedig neki is többször szóltam, hogy szerintem gond van. De szerinte meg velem volt gond.

Már pszichológusnál is voltam, hogy feldolgozzam, hogy képtelen vagyon az anyaszerepre.

Egyébként én amióta gyerekem van, és jelentet látok az utcán inkább arra gondolok, hogy szegény szülők, jól kifogták.

Senki nem akar hisztis, neveletlen gyereket. Mindenki rájuk szól,és próbálkozik a legjobb tudása szerint.

Most beszélgetek más szülőkkel, akiknek adhd-s a gyereke, és mindegyik szenved, van aki nyugtatókat szed, és a környezet hozzáállása bizony sokat ront a helyzeten.

2015. szept. 20. 19:37
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok!
2015. szept. 21. 20:27
 12/30 anonim ***** válasza:

Én kicsit megnyugszom, hogy nem csak az enyém ilyen. :)

A szülőt, aki kínlódik a gyerekkel, nagyon sajnálom, és a gyereket is, mert ez a helyzet senkinek se jó. Viszont ez valamilyen szinten normális életkori sajátosság, azt ne felejtsük el. Csak az nem tudja, aki gyereket nem látott közelről.

2015. szept. 22. 14:30
 13/30 anonim ***** válasza:
Én a munkám során elég sok mindent tapasztaltam már,sok dührohamot láttam és kellett is kezelnem őket.Autista és Aspergeres gyerekekkel foglalkozom néhány éve.Nem ítélek el senkit,ha ilyen jelenetet látok az utcán.Mivel hozzá vagyok szokva,engem nem különösebben idegesítenek az ordító gyerekek a buszon például.Ha vevő rá és felveszi velem a szemkontaktust,igyekszem bátorítóan mosolyogni az anyukákra, hogy "kitartás,semmi nem tart örökké!" :)
2015. szept. 22. 15:03
 14/30 anonim ***** válasza:
Semmi különösre, csak, hogy ilyenek a gyerekek, és egyszer majd én is megtapasztalom :D
2015. szept. 26. 01:18
 15/30 anonim ***** válasza:
0%
Talán azon kéne elgondolkodni,miért van ennyi problémás gyerek.Nincs összefüggésben a liberális nevelési elvekkel?
2015. szept. 29. 16:43
 16/30 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, de okosat írtál, annyira könnyű ráfogni, hogy biztos a liberális nevelési elvek miatt ilyenek ezek a gyerekek, látszik, hogy te sem jársz velünk egy cipőben, ha ADHD-s lenne a gyereked, akkor megértenéd, hogy ez nem nevelési hiba, nem a szülő, de nem is a gyerek hibája. Nagyon sok ADHD-s gyereknél, mint pl. az én fiamnál is születési körülmények vonzata az ADHD, vagyis aligha lehet nevelésre fogni.

Más: nem tudom, kinek lehet az a mániás szórakozása, hogy feljön ide és ész nélkül pontozgat lefelé mindenkit, biztos valami tökéletes ősanya, akinek tökéletes gyerekei vannak.

2015. szept. 30. 13:23
 17/30 anonim ***** válasza:
Van olyan viselkedési probléma, ami összefügg a liberális neveléssel és van, ami nem. Ez utóbbiak közé tartoznak a fejlődési zavar következtében fellépő viselkedési problémák. (Pl ADHD, autizmus) Ezeket semmilyen neveléssel nem lehet megakadályozni. Elő fognak jönni.
2015. szept. 30. 14:32
 18/30 anonim ***** válasza:

És ezek azelőtt nem léteztek?

Vagy a szülők otthon kezelték pár kiadós pofonnal?

2015. okt. 1. 09:38
 19/30 anonim ***** válasza:

De léteztek "azelőtt" is! És kezelték bizony kiadósabbnál kiadósabb pofonokkal sikertelenül! Egy autistára ugyanis nem hatnak a hagyományos fegyelmezési eszközök. Mert eltérő az idegrendszere. Másképpen van behuzalozva. Uez a hiperaktív gyerekeknél is.

Agyon is verheted, ettől nem fog megjavulni. Azóta picit többet tudunk már a fejlődési zavarokról és vannak alternatív terápiás eszközök, melyek jóval hatékonyabbak a hagyomásnyosoknál az ő esetükben. Hiperaktivitás esetén gyógyszer, autizmus esetén vizuális akadálymentesítés.

2015. okt. 1. 10:14
 20/30 anonim ***** válasza:
Akkor máshogy kérdezem:miért nem volt ennyi autista meg hiperaktív gyerek akkoriban?
2015. okt. 1. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!