Karácsonyra kislányom kézlenyomatát szeretném ajándékozni a rokonságban. Ötletek?
Én kitaláltam egy olcsó, de jól működő technikát.
Kevertem só-liszt gyurmát. Ebbe belenyomtam kezét vagy lábát. ezt kiöntöttem modellgipsszel. Ha a gipsz megszilárdul, leszedem róla a gyurmát. (ahogy a gipsz köt, közvetlen mellette kicsit "taknyos" lesz a gyurma, de teljesen le lehet szedni) a kész gipszformát kifestettem, nevet, dátumot karcoltam bele.
nem tudom, pontosan mennyi az anyagköltség, de max. 2-3 száz Ft. tuti nem ezrek.
Én a nagypapa születésnapjára csináltam ilyet a lányommal.
Só-liszt gyurmát csináltam, abból egy szép kerek vagy akár szögletes formát formáztam kb. 0.5 cm vastag legyen. Abba belenyomtam a lányom tenyerét és sütőben kisütöttem. Ja és a tetejére csináltam egy lyukat még sütés előtt, abba szép selyem szalagot fűztem amivel fel lehet akasztani. Azóta is ott lóg a falon a papáéknál, 6 éve már. A receptre nem emlékszem, de a neten megtalálod. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!